reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

my będziemy robili teraz pokoik dziecinny z naszej sypialni dla antosi, my od kilku miesięcy mieszkamy już w salonie a ona rządzi w sypialni, teraz kupimy jej jakąś komodę, łóżko wczoraj zamówiliśmy, jeszcze chcę na ścianę miarkę wzrostu i jakieś obrazki tego typu: jedyna taka MIARKA WZROSTU POKOJ MARZEN (2581219400) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
TABLICZKA DEKORACJA POKOJU 3D LITERKI IMIĘ (2579108991) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
DREWNIANA KOLOROWA MIARKA WZROSTU DLA DZIECI IMIE (2574918407) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i planujemy zostawić tam miejsce na łóżeczko maleństwa.
pokoju nie malujemy (jest w kolorze różowo-niebieskim-pastelowe kolory) nie chcemy za bardzo inwestować bo budujemy dom, jeszcze kilka lat będziemy budowali ale mimo wszystko już w mieszkanie nie chce nam się inwestować, a mebelki zawsze można zabrać.
Maleństwo przez pierwsze miesiące (planuję 3) będzie spało z nami w salonie, tzn w swoim łóżeczku, nie dopuszczam do spania dziecka w naszym łóżku, a potem dostanie przeniesione do pokoju Antosi.
To tyle z naszych planów:)

reklama
to i ja się pochwalę, kupiłam miesiąc temu ponad jak tylko sie dowiedziałam, że dziewczynka:)) jest słodki bo lekko posypany brokatem hehe
mam tylko to z ubranek jak narazie hehe
DSC04419.jpg

Bella cudeńko:)

Co do pokoiku dla malca to u nas przez pierwszy rok będzie dzieć musiał być z nami w sypialni- urządzimy tam dla niego taki dziecięcy kącik a w przyszłym roku będziemy zabierali się za urządzanie swojego mieszkania na poddaszu i tam będzie miało swój pokoik. Mebli typowo dziecięcych narazie nie bede kupowała- jak już pisałam kiedyś w sypialni mam szafe i komode i to bedzie na rzeczy malca a reszta rzeczy naszych znajdzie miejsce w garderobie.

Bela bodziak slodki :)

ja planuje kacik Malego u nas w pokoju, napewno nie bede latac ;)
Corka ma pokoj na poddaszu i tam malego pozniej przeprowadze ale to daleka przyszlos :)

byłam poogladać wczoraj mebelki.
Są przesliczne, ale drogie :(
chciałabym juz urządzić p0okoik dla Syneczka, bardzo ciesze się że mamy teraz takie mieszkanko, gdzie maluch będzie miał swój pokoik. Chociaz wiem, że czasami nie ma wyboru i dziecko z koniecznosci musi spać z rodzicami. Też się zastanawiałam, czy na początek nie wstawić tylko łózeczka do naszej sypialni. Musze jeszcze nad tym pomysleć.....

W tym pokoiku przeznaczonym dla dziecka stoi teraz witrynka-biblioteczka z książkami. bardzo ją lubię, podoba mi się jako mebel i zupełnie nie wiem co z nią zrobić. Bo jak maluch wjedzie- to trzeba się tego pozbyć :(
A druga sprawa to kanapa-sofa. Wyniesiona do dziecinnego z salonu (bo do salonu mamy nową). I tez problem. Bo sofka jest w dobrym stanie, ładna, ale jednak juz uzywana- więc szkoda ją sprzedać za grosze, oddać rodzinie nie bardzo mamy komu....i tak stoi.

A ja juz bym chciała tam dziecinny pokoik robić! :tak:

martuszka u nas dziecko będzie spało z nami w sypialni z wyboru, a nie konieczności bo dla mnie to podstawa na początku :) ale o tym już pisałam hehe my mamy na górze 3 sypialnie więc na starcie mogłoby mieć maleństwo swój pokój bo my mamy jeden pokój, Miki drugi i 3 czeka. no ale nie chcemy. z czasem zrobimy coś fajnego, ale na dzień dobry to będzie u nas - tak jak Miki

zanetka wow jak różowo :)

Właśnie rozmawiałam z moją teściową na Skypie (pracuje w Niemczech) i pokazywał mi co nakupowała dla naszego maluszka :-) Mówi, że strasznie jej się podoba kupowanie takich drobiazgów i ma zamiar jeszcze coś dokupić a dokładnie kombinezonik na zimę :-)

Żanetka nakupowałaś śliczności. Ta twoja córcia będzie jak lalunia :-)

byłam poogladać wczoraj mebelki.
Są przesliczne, ale drogie :(
chciałabym juz urządzić p0okoik dla Syneczka, bardzo ciesze się że mamy teraz takie mieszkanko, gdzie maluch będzie miał swój pokoik. Chociaz wiem, że czasami nie ma wyboru i dziecko z koniecznosci musi spać z rodzicami. Też się zastanawiałam, czy na początek nie wstawić tylko łózeczka do naszej sypialni. Musze jeszcze nad tym pomysleć.....

W tym pokoiku przeznaczonym dla dziecka stoi teraz witrynka-biblioteczka z książkami. bardzo ją lubię, podoba mi się jako mebel i zupełnie nie wiem co z nią zrobić. Bo jak maluch wjedzie- to trzeba się tego pozbyć :(
A druga sprawa to kanapa-sofa. Wyniesiona do dziecinnego z salonu (bo do salonu mamy nową). I tez problem. Bo sofka jest w dobrym stanie, ładna, ale jednak juz uzywana- więc szkoda ją sprzedać za grosze, oddać rodzinie nie bardzo mamy komu....i tak stoi.

A ja juz bym chciała tam dziecinny pokoik robić! :tak:

kochana! myślę,że ta kanapa spokojnie w dziecięcym nie zawadzi a może się przydać nawet w zabawie albo jak będą goście :)

reklama
Dziewczyny, bardzo ubolewam nad tym, że nasza dzidzia nie będzie mieć swojego pokoju. Metraż naszego m na to nie pozwala. Postawimy łóżeczko koło naszego łózka w sypialni, a rustykalna komoda na ciuszki będzie stać w salonie. Łóżeczko kupujemy koniecznie z szufladą na dole i organizerem z boku.:tak:
Barzdo liczę, że do 3 roku życia dzidzi zmienimy mieszkanie na większe lub zaczniemy budowę.

Do góry