• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

Nie znam się na tym kiedy po porodzie można iść na pierwszy spacer ale napewno jak tylko będe w stanie to jak najszybciej wyjdę z maluszkiem na spacer, chce zacząć dziecko "hartować" od małego żeby nie było potem chorowite.

reklama
mam nadzieję, ze piszę w dobrym wątku i nie pogonicie mnie.
Przyznam że nie zagladam tu regularnie, ale nic nie widziałam na temat mebelków.
Macie jakieś typy? Chwalić się! POkazywać pokoiki! Ja już ostro myslę nad mebelkami- mam swoje wymarzone, ale nie wiem czy będzie mnie na nie stać :-( najwyżej na poczatek kupię łózeczko i komodę- a szafę i inne duperele stopniowo potem. Bo sporo tych wszystkich wydatków.

Ja mam lozeczko po Izie i szafę w zabudowie w pokoju, więc jedyne co kupię to duperele do wykończenia typu obrazki, coś na ścianę itp. Żeby pokoik zrobił się taki dziecinny:))
Ale to na końcu po zakupie wszystkiego co niezbędne:))

Mi się podobaja meble Meblika ale tak jak przy Izie tak i teraz nie mamy na nie fundusży:(

dziś miałam szczęście w lumpku trafiłam nowy zestaw z disneya spodenki na szelkach materiałowe z kubusiem i body uniwersalne za 2f z metkami :) musze porobić zdjęcia i pochwalić się wyprawką ;)
co do zimy moja Wiki urodziła się w listopadzie mróz był śniegu po kolana a położna po 3dniach w domu kazała nam wyjść na 1h spacer z małą żeby ją chartować ;D
kołyske mamy już od znajomych meble mamy u Wiki w pokoju bo będzie z dzidzi dzielić więc wszystko jest nawet pościel po Wiki mam zostawioną :D

martuszka ja specjalnie nic nie kupuje. robimy właśnie miejsce w szafach, żeby komoda była na rzeczy dla maluszka. łóżeczko mamy po Mikołaju więc luz.
fajny pokoik z jakimiś ozdobami itd. to zrobimy z czasem jak będziemy przenosić malucha do siebie. pierwsze kilka miesięcy to na pewno będzie z nami w sypialni bo biegać w nocy nam się do niego nie będzie chciało

My mamy taką małą sypialnię, że się zmieści tylko nasze łóżko i dziecięce łóżeczko i jakoś będę musiała jakąś szafkę wcisnąć (ale chyba na sufit:crazy:) Więc nie mam co marzyć o typowo dziecięcych mebelkach, no może w przyszłości jak my już z tej sypialni się wyprowadzimy do dużego pokoju.

u mnie dzidzia będzie miała swój pokoik i nie mam zamiaru wstawiać łóżeczka do sypialni. W pokoiku jest mała kanapa więc tam będę spała jeśli będzie taka potrzeba ale sypialnia jest dla rodziców.

reklama
marta ja sobie nie wyobrażam, żeby takie maleństwo spało osobno w pokoju. no i też sobie nie wyobrażam iść i się tam położyć, a mąż w sypialni bo bez niego spać nie umiem hehe
ale to chyba indywidualna sprawa. ja doceniłam wygodę jak dzieciątko jest obok. po pierwsze wygoda, po drugie można patrzeć i patrzeć na to maleństwo :))
no i początki mogą nie być latwe - dziecko się może zakrztusić itp. mając je u siebie od razu słyszy się i szybko reaguje. no a rodzice muszą się pogodzić z tym, że jak się zdecydowali na dziecko to już nigdy nie będą mieli takiej prywatności jak wcześniej hehe
moje skromne zdanie

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry