reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

Nie znam się na tym kiedy po porodzie można iść na pierwszy spacer ale napewno jak tylko będe w stanie to jak najszybciej wyjdę z maluszkiem na spacer, chce zacząć dziecko "hartować" od małego żeby nie było potem chorowite.

reklama
mam nadzieję, ze piszę w dobrym wątku i nie pogonicie mnie.
Przyznam że nie zagladam tu regularnie, ale nic nie widziałam na temat mebelków.
Macie jakieś typy? Chwalić się! POkazywać pokoiki! Ja już ostro myslę nad mebelkami- mam swoje wymarzone, ale nie wiem czy będzie mnie na nie stać :-( najwyżej na poczatek kupię łózeczko i komodę- a szafę i inne duperele stopniowo potem. Bo sporo tych wszystkich wydatków.

Ja mam lozeczko po Izie i szafę w zabudowie w pokoju, więc jedyne co kupię to duperele do wykończenia typu obrazki, coś na ścianę itp. Żeby pokoik zrobił się taki dziecinny:))
Ale to na końcu po zakupie wszystkiego co niezbędne:))

Mi się podobaja meble Meblika ale tak jak przy Izie tak i teraz nie mamy na nie fundusży:(

dziś miałam szczęście w lumpku trafiłam nowy zestaw z disneya spodenki na szelkach materiałowe z kubusiem i body uniwersalne za 2f z metkami :) musze porobić zdjęcia i pochwalić się wyprawką ;)
co do zimy moja Wiki urodziła się w listopadzie mróz był śniegu po kolana a położna po 3dniach w domu kazała nam wyjść na 1h spacer z małą żeby ją chartować ;D
kołyske mamy już od znajomych meble mamy u Wiki w pokoju bo będzie z dzidzi dzielić więc wszystko jest nawet pościel po Wiki mam zostawioną :D

martuszka ja specjalnie nic nie kupuje. robimy właśnie miejsce w szafach, żeby komoda była na rzeczy dla maluszka. łóżeczko mamy po Mikołaju więc luz.
fajny pokoik z jakimiś ozdobami itd. to zrobimy z czasem jak będziemy przenosić malucha do siebie. pierwsze kilka miesięcy to na pewno będzie z nami w sypialni bo biegać w nocy nam się do niego nie będzie chciało

My mamy taką małą sypialnię, że się zmieści tylko nasze łóżko i dziecięce łóżeczko i jakoś będę musiała jakąś szafkę wcisnąć (ale chyba na sufit:crazy:) Więc nie mam co marzyć o typowo dziecięcych mebelkach, no może w przyszłości jak my już z tej sypialni się wyprowadzimy do dużego pokoju.

u mnie dzidzia będzie miała swój pokoik i nie mam zamiaru wstawiać łóżeczka do sypialni. W pokoiku jest mała kanapa więc tam będę spała jeśli będzie taka potrzeba ale sypialnia jest dla rodziców.

reklama
marta ja sobie nie wyobrażam, żeby takie maleństwo spało osobno w pokoju. no i też sobie nie wyobrażam iść i się tam położyć, a mąż w sypialni bo bez niego spać nie umiem hehe
ale to chyba indywidualna sprawa. ja doceniłam wygodę jak dzieciątko jest obok. po pierwsze wygoda, po drugie można patrzeć i patrzeć na to maleństwo :))
no i początki mogą nie być latwe - dziecko się może zakrztusić itp. mając je u siebie od razu słyszy się i szybko reaguje. no a rodzice muszą się pogodzić z tym, że jak się zdecydowali na dziecko to już nigdy nie będą mieli takiej prywatności jak wcześniej hehe
moje skromne zdanie

Ostatnia edycja:
Do góry