reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupowy zawrót głowy !

ja w kuchni mam bardzo duży stół i planuje tam kąpać małego bo zmieści się na nim i moja duża wanienka i będzie jeszcze miejsce żeby go wytrzeć i ubrać. No i chyba wygodniej będzie w tej kuchni niż nosić wodę do pokoju i będę mogła myć na stojąco. Moja łazienka gdyby był stelaż to pomieściłabym się no ale szczerze to nie chciałam wydawać dodatkowo pieniędzy :p

reklama
Antus, Ada ciągła za te liście i zabawki, no i liście przestały się podnosić i obracać i te miski też. Muzyka grała do samego końca

Antus ja mam zwykla małą wanienke i kupiłam taki wkład dla niemowlakow nie wiem czy będę używać to się okaże dopiero. Bardzo chciałam stelaż ale no nie zmieści się za chiny wiec tez pierwszy okres będę kąpać w sypialni będzie mi wygodniej i na lozku od razu naszykowane do ubrania bo inaczej bym nosić po domu musiała. A jak już będzie dzidzia stabilniejsza i zaraz lato, cieplutko to już w łazience :)

Ja miałam uwieszona karuzele od samego początku, bo wlaczalismy muzykę i Ada zasypiala, nikt przy niej nie siedział. Teraz też tak spróbuję robić. A karuzele chyba kupię taka prosta, ostatnio ładna widziałam własnoręcznie robiona.
Co do maty to w pl miałam nowiuska mate, która Ada dostała od chrzestnego. Nie używałem jej bo mieliśmy przed nią inna. Ta była schowana, no i moja super teściowa wyciągają ja do dzieciaków swojej córki ( pomimo że ta druga była rozłożona) no i zabawki pourywane, zachawcona, ogólnie brudna. Jak byłam w pl chciałam ja uszykowac do zabrania, myślałam że nadal jest schowana, a tu zong jej stan na to nie pozwolił. Jestem strasznie wkurzona na tą mate bo była extra :'(

Karuzelke mam małą, szmaciana i przywiesilismy już, w połowie łóżeczka, nie bezpośrednio nad główką.
Wanienke mam właśnie z Ikei, któraś mama pisała ze będzie dawać pieluszke na dno i ja będę robić to samo zeby małego nie denerwowały te antypoślizgowe paski. Kąpać będę go u niego w pokoju albo na stojaku od kosza Mojżesza albo na kufrze, potem na przewijak i do łóżeczka :) a tak to wanienke będę przetrzymywać w naszej wannie.

Dziewczyny a co z fotelikiem? Szukam właśnie czegoś wartego uwagi i już mi się w oczach mieni. Fajnie, jakbyśmy zamknęli się z nim w granicy 600 zł. Rozważam:
Maxi Cosi Cabriofix
Maxi Cosi Pebble
BeSafe IZI GO
i Chicco Auto-Fix Fast.
Teoretycznie wszystkie mają ADAC 4, nie wiem na jakiej podstawie mam zdecydować który kupić. Wiadomo, jeszcze musimy do samochodu przymierzyć ale nie chciałabym spędzić w sklepie 3 godzin przy wyborze...

Jakie modele fotelików Wy wybierałyście?

Ania ja wybierając vfotelik zwróciłam jeszcze uwagę na to, abym mogła go wpiac w stelaż od wózka. Bo czasami będę korzystała z tej opcji i mogłam wybrać między maxi cosi, a cybex i kupiliśmy cybex.

Kiedyś jak rozmawiałam na szybko ze sprzedawcą w hurtowni odnośnie mojego wózka, to mówił, że ma adaptery praktycznie do wszystkich fotelików które mają w sprzedaży, więc nie wiem czy to kryterium coś zawęzi, ale rzeczywiście dobre spostrzeżenie :D

reklama
Ania ja mam maxi cosi tylko nie wiem ktory model. Jeżeli w testach wypadają podobnie to patrz który większy żeby był wygodny. Wkładkę niemowlęca mają chyba wszystkie. Żeby pokrowiec się ściągał. Ja do mojego dokupilam budkę taka z materialu i pokrowiec na nóżki. Mieliśmy rehabilitacje 2x w tygodniu wiec mała w nosidełku wozilam. No i miałam adaptery do x landera. Fotelik wygląda jak nowy. Mimo że pożyczyłam go koleżance wiec synek bedzie jezdzil jako trzeci.

Ja mam ten pierwszy- cabriofix

Ostatnia edycja:
Do góry