• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

Ja też już kupiłam krzesełko do karmienia z regulowanym oparciem więc jest pozycja pólleżąca ale na razie małej nie wkładam, najpierw niech polubi jeść;-)
Z oparciem ustawionym na pionowo to myślę że można wkładać dziecko po ukończeniu 6 m ale tylko na jedzenie a na dłużej to dopiero jak bardzo dobrze siedzi -7,8 miesiąc

reklama
a mi jakoś szkoda go przekładać , bo to znaczy ,że bardzo urósł, głupia jestem wiem , zamiast sie cieszyc,że dziecko rosnie to ja się zamartwiam ,że za wczesnie

Ja mam to samo:-D Nie spieszy mi sie do przekładania Gabci. Myślę, że jeszcze z 2 miesiące poleżakujemy w gondoli, no może półtora miesiąca. Zresztą w gondoli cieplej niż w spacerówce:tak:

Krzesełko mam po starszej, Baby Dreams, służyło jej do niedawna jeszcze, bardzo się sprawdziło. Ale my dopiero od 2 dni próbujemy marchewki, więc tez nam do krzesełka nie spieszno:-) Na razie karmimy się w leżaczku.:tak:
Poza tym z siedzeniem i w ogóle sadzaniem będe czekac aż mała sama usiądzie, tak jak zawsze nam polecaja rehabilitanci:tak:

A u Nas tak z racji tego, że moje Dzieciątko w długość idzie ciuszki już od miesiąca 74 ostatnio 80- 68 już spakowane,,,,Od kilku tygodni korzystamy z krzesełka do karmienia, sprawdza się rewelacyjnie. Ponadto Od wczoraj z dwóch posiłków jadanych łyżeczką mamy 3 i mam problem- Gabi nie chce z butelki, tylko z łyżeczki i muszę zakupić jakiś dobry kubek niekapek, tylko właśnie jaki??...

A w gondoli już nie jeździmy,długa Gabrysia, gruby śpiwór to nie było dobre zestawienie, a w spacerówce rewelacja. Gabi przez cały spacer nawija, bo w końcu jest lekko podniesiona, niestety w gondoli nie mamy opcji z podnoszonym oparciem- czego bardzo żałuję, bo widzę u koleżanek, że jest to świetne rozwiązanie.

Moniczkaleg moja starsza córa piła z niekapka Aventu, to jest fajne rozwiązanie dodatkowo jak ktoś używa całej serii Aventu, tak jak ja, bo wszystkie nakrętki od niekapków i butelek pasują do siebie. Avent ma niekapki w 2 wersjach jesli chodzi o wielkość (a przynajmniej miał kiedyś;-)), to też jest fajne.

Ja mam gondolę bez podnoszenia, ale Gabcia śpi przez cały spacer, więc nie ma problemu, zresztą i tak bym jej jeszcze nie podnosiła, u nas na to za wcześnie:tak:

widze ze juz przekladacie maluszki do spacerowek moja Wikitez juz gondoli na styk unieruchomiona jak taki krasnalek wyglada chcialabym jeszcze pociagnac z ta gondola prze zime i na wiosne spacerowka ale niewiem czy to sie uda moze chociaz do marca

Z gondoli planuję korzystać do kwietnia może nawet maja - dla dziecka jest lepsza niż spacerówka więc będę ją eksploatować ile się da:tak: celowo kupilam wielką:-Dtylko z wniesieniem po schodach gorzej:sorry2:ale spacerówki już sobie oglądam, mam nawet swoje typy

No właśnie te wnoszenie po schodach mnie wykończyło:cool: A teraz wszystko mam w bagażniku więc tylko Gabi na ręce i będziemy schodzić...Oczywiście jak mi się kręgosłup naprawi:baffled:

reklama
Enka a jak gatunkowo? Miękkie i przewiewne? Dla Ali muszę kupować lepsze gatunkowo ubranie najlepiej 100 bawełnę. My też nosimy 80. W tym czasie moja starsza miała 9 mcy i nosiła 80 i też była duża i jest. Ala ma 5 miesięcy i też nosi 80. Większość ubrań mam po starszej bo wszystko odkładałam jednak lubię małej kupować nowe ciuszki więc na pewno na coś się skuszę.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry