reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

monik75, a bephanten stosowalas pozniej przy kazdej zmianie pieluszki?

Ja mam kolo 20 tetrowych pieluszek i kilka flanelek :)

Co do kosmetykow to mam sudocrem (sama stosowalam i nie zuzylam calego), oliwke bambino, bephanten, oilatum, masc linomag i kremy nivea - na kazda pogode i pielegnacyjny (tzn ten jeszcze chce dokupic), no i husteczki nawilzane bezzapachowe z huggisa.
Na początku stosowałam inne kosmetyki ale jak się nasilił problem atopowy to wtedy już tylko Bephanten i przy każdej zmianie pieluszki.

Dziewczyny, nie wiem czy był już ten temat, jeśli tak to przepraszam ale nie umiem znaleźć.. Chodzi mi o fotelik..jakie macie modele? Podpowiedzcie coś :)
A ja będę miała fotelik nie z górnej półki. Córeczka w nim jeźdiła i teraz Junior też będzie jeździć. Fotelik firmy Baby Design Dumbo
Te foteliki są względnie krótko użytkowane, dlatego nie wydawaliśmy na niego kasy. Za to teraz Maja jeździ w foteliku firmy Graco i w tym jeszcze długo pojeździ :tak:

Ja zakupiłam wózek Espiro GTX w zestawie był ich firmowy fotelik:) Niby crash testy- mam nadzieję, że nie będę musiała tego sprawdzać... Jest dość lekki, w środku wkład dla małego dzidziolka, regulowane pasy, przykrycie na nóżki, budka no i dla mnie ważne, że wpina się w stelaż od wózka jednym ruchem ręki bez żadnych dodatkowych adapterów i innych g****.
Bardzo podoba mi się ten wózeczek :-) Jak bym miała teraz kupować nowy wózek prawdopodobnie właśnie ten bym kupiła. Ciekawa jestem jak Ci się będzie sprawował. Ja mam wózek też z Espiro ale model Atlantic. Szkoda mi było wydawać kase na nowy wózek skoro stary jeszcze jest w stanie idealnym.

A co do zakupów na Allegro o jak na razie tylko raz się zawiodłam. Ale nie chodziło o kasę tylko o jakość sprzedawanego towaru.

reklama
Ja od wielu lat kupuje (i czasem też sprzedaję na allegro) i zawsze płacę z góry-raz mi się zdarzyło kupić książkę,że ok 10zł-mój błąd bo popatrzyłam na najniższą cenę a nie zwróciłam uwagi,że sprzedający nie ma komentarzy żadnych-ani zwrotu kasy ani książki nie zobaczyłam. Ponieważ była to smieszna kasa to nie robiłam afery,ale po jakimś czasie dostałam pismo z prokuratury w tej sprawie,więc ktoś się tym zajął. Ja wtedy już byłam za granica więc nie miałam czasu aby się stawić na przesłuchanie i tracić czas w sądach więc olałam sprawę,choć wiem,że gdybym była na miejscu to pewnie dla zasady bym nie odpuściła tego.

A fotelik kupiliśmy Maxi Cosi Cabrio-kierowaliśmy się opiniami i ocenami wyszukanymi w necie.

Bardzo podoba mi się ten wózeczek :-) Jak bym miała teraz kupować nowy wózek prawdopodobnie właśnie ten bym kupiła. Ciekawa jestem jak Ci się będzie sprawował. Ja mam wózek też z Espiro ale model Atlantic. Szkoda mi było wydawać kase na nowy wózek skoro stary jeszcze jest w stanie idealnym.

A co do zakupów na Allegro o jak na razie tylko raz się zawiodłam. Ale nie chodziło o kasę tylko o jakość sprzedawanego towaru.[/QUOTE]

Mam nadzieję, że będzie sprawował się dobrze, narazie stoi w pokoju maluszka i czeka na małego pasażera:) i na okazję, żeby go wypróbować. Na początku chciałam X-landera-już prawie miałam kupować, ale ten wózek który mam ma o 5cm większą gondolę, a nasze dzieciaczki takie jesienno-zimowe więc trochę w niej pojeżdżą to wolałam wziąć większą. No i x-lander xq miał spacerówkę z siedzieniem kubełkowym, a mi zależało na tym żeby się rozkładała jakby dzidzia chciała sobie pospać podczas spacerku.

Rtyska wspolczuje takiego sprzedawacy. A patrzylas na jego komentarze?? Ja zawsze jak cos kupuje to patrze na komentarze i wtedy dopiero dokonuje zakupu jak ma same pozytywy. Ale ja tez bym zglosila to na policje nawet jezeli sa to male pieniadze a co, wkoncu facet musi wiedziec ze robi to zle;/
Ja jak zamawiam to tez staram sie brac z osobistym odbiore, albo kurierem ale czasami paczki tez wchodza w gre i cale szczescie nikt mnie jeszcze nie oszukal.

Podanie nicku nic nie da bo przecież wiadomo że on już konto usunął Informacje o Użytkowniku matixfilxz13 - Aukcje internetowe Allegro

Kupuje od lat przez internet, zawsze płaciłam z góry jak były pozytywne komentarze.
Nie cierpię sklepów i nawet spożywcze rzeczy zamawiam w alma24, dla dziecka kupowałam w bewis itp. Teraz po prostu dałam się nabrać na niską cenę, ale widziałam że dużo osób też kupiło u niego, kontakt był ok, bo odpisywał na wszystkie maile... eh.... trudno się mówi, kiedyś musi być ten pierwszy raz :( na policji- przynajmniej w Krk czeka się nawet kilka godzin, nie mam dobrego zdania o tym jak w Krk działa policja i pewnie tam nie pójdę.

Nie wiem gdzie się tym pochwalić, ale właśnie skończyłam sweterek dla Olisia :):cool2:
Co o nim myślicie? Nie jest taki hmm tandetny?

P1050115.jpg

Ixi wszystko co zrobisz dla dziecka sama jest piękne bo od serca, a sweterek jest śliczniusi, na pewno spodoba się Olinkowi :)
Ja uwielbiam takie ręcznie zrobione, moja mama zrobiła dla Małgosi piękne ubranka do chrztu, było jeszcze zimno więc wełna była idealna.

reklama
Do góry