reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

reklama
aduska123, ja zamierzam ubrac malucha w bodziak i pajacyk, a na wierzch kombinezon i ewentualnie kocykiem przykryc nosidelko, bo jak mowisz, to tylko kilka krokow, z auta i do auta. Chyba ze bedzie bardzo zimno, to moze jakis sweterek jeszcze, no i czapeczke oczywiscie.

To sobie wymyslilam sama, mam nadzieje, ze dobrze :) u nas raczej mrozow nie ma, tylko bardziej wiatry i deszcz.. w kazdym razie poczytam co inne mamy radza :)

Elzu fajniutki kombinezonik :)

A co do ubrania dziecka to sie zobaczy .... jak co to mam i kocyki, i rożki, i ciepłe ubranka , i kombinezoniki.... najwyżej jak bede miała duzy dylemat to pani która u nas na wyjście ubiera dzieci w szpitalu mi doradzi :) na szczęście ze szpitala do domu to jakies 5-7 minut jazdy (jak nie ma korków).

są tylko 80/85 B i C, więc raczej mały wybór.. może jako takie do spania się nadadzą :-)

No to bieda z tymi rozmiarami- ja teraz mam 80E więc jak się mleczko nazbiera to pewnie w F będę musiała zainwestować. A wy jakie kupujecie sobie rozmiary staników? Większe niż macie teraz? Bo ja zupełnie nie wiem jaki kupić.

aduska123, ja zamierzam ubrac malucha w bodziak i pajacyk, a na wierzch kombinezon i ewentualnie kocykiem przykryc nosidelko,

Moim zdaniem za grubo. Nie wiem o jakim kombinezonie mówisz, ale kombinezon to mi się kojarzy z czymś mocno ocieplanym, a na przełomie października / listopada to chyba jeszcze nie trzeba aż tak ciepło. Wydaje mi się, ze body, pajacyk, cieplejszy sweterek i spodenki będą wystarczające. Oczywiście do tego czapeczka na głowę i ciepłe skarpetki, a na wszystko narzucić cieplejszy kocyk. Szczególnie, że mówimy tylko o przejściu do i z samochodu.

Hmm.. no tak kombinezon taki misiowy jest, wiec moze rzeczywiscie za cieplo, a przeciez zawsze jest kocyk w razie jakby trzeba bylo opatulic.. och :) nie moge sobie wyobrazic, ze ten dzien juz tak niedlugo :)

reklama
Kochane, szukam linku do jakichś fajnych szlafroków - koniecznie bawełna lub frotte - nie lubię pluszowych ani polarowych. Najlepiej krótki przed kolana - dzięki :-)

Do góry