reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

podkłady, takie do łóżeczka?? w sensie ceratka jakaś?
i jeszcze jedno. DO podmywania po porodzie uważacie, że wystarczy tylko tantum rosa? czy Biały Jeleń dodatkowo?
Prosze o radę

Ostatnia edycja:
reklama
Ja do szpitala biorę tantum rosa i białego jelonka w płynie do podmywania :) Mam jeszcze jelonka w kostce do mycia całego ciała :)

Podkłady biorę do szpitala głównie na swoje łóżko a mam te Bella Happy :)

a propo podkładów to dzisiaj położna powiedziała mi że to szpital zapewnia. ja tylko mam mieć te poporodowe podpaski.

i pamiętam, że przy pierwszym porodzie w innym szpitalu też to salowa zmieniała.

U mnie podkłady tez zapewnia szpital, ale niektóre każą brać ... ja mam jakieś z Allegro. Jak nie zużyję to przyda się przy maluszku, ale i tak za kilka tygodni to zacznę na jednym spać a drugi będzie do samochodu bo podobno odejście wód w samochodzie to siedzenie do wymiany :-)

Co do higieny to zabieram ze sobą mój płyn do higieny intymnej, tantum rosa i białego jelenia - mam miniaturkę w płynie i kostkę, ale mam zamiar używać raczej kostki bo ten w płynie już nie jest tak w 100% z naturalnych składników.

roziaaa - tak, ten biały jeleń jest wśród tych miniaturowych kosmetyków w Rossmannie. Jak ja swój kupowałam to były do wyboru 3 rodzaje. Wśród nich jeden był zaznaczony jako ten do higieny intymnej :) Taki też wzięłam :)

Byłam wczoraj w Rossmanie, strasznie małe te miniaturki.. chyba jednak kupię większą wersję, starczy i na później :-).

Kupujecie jednorazowe podkłady na przewijak? Ja się zastanawiam, jakie wybrać, albo rossmanowskie albo hartmanna (tak się ta firma chyba nazywała, widziałam je tanio w jakiejś aptece internetowej). Poza tym rozpoczęłam na poważnie poszukiwania stanika do karmienia i do spania... I straszna bieda w temacie jest. Napaliłam się okrutnie na te HotMilk, ale zdaje się, że rozmarówka nie ta :-( . Zaczynam rozważać przerabianie jakichś normalnych staników na karmniki...

W temacie, nie pamiętam czy się chwaliłam (skleroza nie boli..) - mam karuzelkę nad łóżeczko - tiny love oraz książeczkę do łóżeczka lamaze. Świetne są te książeczki, z jednej strony wersja czarno-biała dla noworodka, z drugiej kolorowa na później. Różne tekstury, część szeleści, trąbi itd :-)

reklama
Lile - ja kupiłam podkłady z Rossmana, fajne są.
Co do staników to ja kupiłam jeden taki na początek i 2 fajniejsze z Allesa, ale ja nie mam wielkiego problemu bo nadal noszę b i od biedy to wyciągnę pierś nawet z moich obecnych staników bez większych problemów

Do góry