reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

Ja herbatkę (hipp od pierwszego tygodnia życia) tak jak i mleko kupiłam na wszelki wypadek jakbym nie miała pokarmu bo jak wszystko będzie w porządku to oczywiście zamierzam karmić piersią :-) więc zakup ten nie jest obowiązkowy :happy2:

reklama
dziewczyny ja tez mam B.. no moze małe C, ale w staniki B sie wciskam jeszcze. Nie mam pojęcia jaki kupic stanik, bo podobno po porodzie to nawet o cały rozmiar mogą się powiększyc :/ a chcialam jakis taki lepszy stanik kupic, wiec dopiero by byl psikus jakby sie okazalo po porodzie ze za maly jest. I mam dylemat :/ czy te hot milk są w jakichs sklepach? bo tak w ciemno to tez bym nie chciala kupowac

Kobietki ja mam do Was takie pytanie: czy wszystkie kupiłyście (bądź dostałyście) laktator??
Nie wiem czy będzie potrzebny czy nie i czy będę go używać i mi się nie uśmiecha wydać 150 zł na coś co mi się nie przyda ale z drugiej strony zaś sobie wymyśliłam, że jak nie kupię to na pewno będę go potrzebować, a nie chcę potem gonić męża żeby gdzieś kupił. Dlatego wymyśliłam sobie, że kupię ale jakiś tani co o tym myślicie??
Znalazłam na allegro coś takiego:
LAKTATOR Z SYSTEMEM ODPOWIETRZANIA - BABYONO (1272697949) - Aukcje internetowe Allegro
oraz Laktator ręczny NATUREL BABYONO NOWOŚĆ (1274832404) - Aukcje internetowe Allegro lub
NAJNOWSZY MODEL Laktator ULTRAMED + Zestaw+Gratisy (1271119420) - Aukcje internetowe Allegro

Co o tym myślicie??

Aniu - w Warszawie na pewno są przynajmniej w jednym sklepie, w Radomiu - nie mam pojęcia. Ale większość sklepów internetowych daje możliwość zwrotu stanika, jeśli nie pasuje. Wg mnie te Hotmilki są bardzo wygodne, ale mają pod biustem rozmiar od 70, a Ty chyba jesteś bardzo szczupła..

Ja laktatora nie użyłam ani razu. Moje dziecko jadło co 1,5-2h więc nie miałam problemu z zastojem pokarmu. Także to bardzo indywidualna sprawa.

Wiem, że zamawiały niektóre z was na allegro u użytkownika Berwis. Jak długo czekałyście na przesyłkę?? Mój przelew dotarł do nich 6.10 i jak dotąd ani śladu zamówienia:/

reklama
Ja kupiłam laktator bo poza sytuacją, że nie będe miała pokarmu - czego do siebie nie dopuszczam, na pewno się przyda. Niedługo po porodzie mam egzamin i będę musiała wyjść na prawie 5h poza tym wracam do pracy po macierzyńskim a chciałabym zupełnie przestać karmić po roku.

Do góry