reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

Ja zamierzam ubranka dla dzidziusia kupowac w tanszych sklepach, szczegolnie te pierwsze, bo przeciez dziciaczki tak szybko rosna ze niektore ubiore tylko kilka razy wiec szkoda mi pieniedzy na zare np. Wiem, ze te ubranka sa slodkie i sliczne, ale mam nadzieje, ze moja dzidzia tez bedzie slodka nawet w tanszych ciuszkach (niekoniecznie brzydkich), czesc rzeczy dostaje tez od rodzinki (uzywane), zamierzam kupic moze ze dwa ubranka ladniejsze (drozsze) na jakas okazje, ale nie bede szalec..

Co innego jak dziecko podrosnie, wtedy jak kupuje sie na dluzej, to czasami warto wydac wiecej zeby dluzej sluzyly.

Ciazowych tez narazie nie kupowalam.. ciagle nie mam brzucha i mieszcze sie w swoje.. zazdroszcze wam brzuszkow :)

reklama
Elzu - i po raz kolejny się z Tobą zgadzam :D Co wątek to mam podobne opinie do Twoich :D Też nie będę kupowała w droższych sklepach bo tak jak piszesz dzidzia raz dwa z tego wyrosnie... Po co mi śpioszki za 40-50zł albo i więcej jesli kupie tak samo urocze za 15-20zł i tylko kilka razy (jak dobrze pojdzie) maleństwo je założy. A o brzuszek się nie martw :) Urośnie :) Mój jest jak balon do pompowania :D Rano jest brzuszek ale taki śliczny i malutki a wieczorem jak mi wyciśnie to normalnie 6miesiac :D:D

Paulinka109, codziennie zagladam do lustra z nadzieja, ze mi wyskoczy niespodziewanie jak Tobie hehe :)

Wlasnie bylam w markecie i zawedrowalam na rzeczy dla dzieci, gapilam sie na butelki, podgrzewacze, smoczki, sterylizatory i takie tam.. wczesniej myslalam ze kupie co bedzie trzeba z firmy avent, ale prawde mowiac tak z wygladu to bardziej spodobaly mi sie produkry tommee tippee, a do tego laktator reczny jest w promocji za 10f czyli jakies 45zl. Przed chwila pobuszowalam po internecie i naczytalam sie opini mamusiek i sa wszystkie bardzo pozytywne szczegolnie dobrze wypowiadaja sie mamy, ktore karmia piersia ale czasami daja butelke z odciaganym pokarmem.. i chyba jednak zaopatrze sie w TT. Co myslicie? Moze ktoras z mam ma doswiaczenie w tych sprawach? :)

Elzu...ja zawsze używałam butelek aventu, teraz spróbuję tt, bo podoba mi sie smok,imitujący dokładniej cyca...;)koleżanka tez mi bardzo polecała
ale zostanę przy laktatorze aventu...

co do ciuszków...macie rację!, droższe nie zawsze znaczy lepsze,sama nieraz się o tym przekonałam...
ale ja Mikusiowi zawsze kupowałam kilkupaki bodziaczków i pajacyków np. w hm, cubusie...czy mothercare i zawsze wychodziło taniej, za jeden pajacyk tak ok. 10 zł,a jakość super....to samo tyczy się skarpetek w kilkupakach....
a...i jeszcze na allegro kupowałam early days, tez wychodziło dużo taniej....a jakość fajniutka, polecam

Ja zamierzam kupic troche w naszym markecie ASDA za plotem, maja tam ciuchy firmy george, nie drogie a calkiem dobrej jakosci (do tej pory kupilam sobie kilka rzeczy), do mother care tez sie wybieram ale jeszcze nie bylam wiec nie wiem jakie sa ceny.. a ladniejsze ubranka to moze next, h&m albo boots. Jest tez w Manchesterze Primark bardzo tani sklep ciuchowy, ubrania dla doroslych maja srednia jakosc, ale kupowalam siostrzenicy letnie koszulki i sukieneczki i dobrze jej sluzyly :)

Ja na razie kupowałam prawie wszystko w Smyku...a tam najtaniej niestety nie jest. Na szczęście mam kartę w Smyku uprawniającą do 10%zniżki na wszystko.
Mam nadzieję że ubranka które teraz kupuję będą mi służyły dla jeszcze jednego dzidziusia :-)

Powiem Wam że fajne bodziaki są w Tesco z Disneya. Milutkie i cenowo też ok, a ostatnio była promocja i były za 50% ceny :-)

Co do butelek to mnie najbardziej podobają się z wyglądu Lovi :-) tommee tippee fajnie wyglądają w pudełku i jak dla mnie mają bardzo miękki plastik.
Nie wiem czy już Wam pisałam że ja mam już 7 butelek (4x avent, 2x tt, 1x lovi) ;-)

Ja też większość ubranek mam zamiar kupić w marketach itp. ale jakieś 1-2 ubranka kupię w Zarze czy czymś w tym stylu na różne okazje :-), wiadomo, że dziecko założy je pewnie ze dwa trzy razy, ale potem oddam to koleżankom :-)
sama zresztą licze na to, że moje przyjaciółki mnie zaopatrzą w coś ładnego dla maluszka :-)

dawno temu umówiłysmy się, że jak nam się będą dzieci rodziły to będziemy organizowały sobie nawzajem w 8 miesiącu "baby shower" :-) ja będę pierwsza i im przypomnę o tym układzie :-)

No ja też myśle że w tych poczatkowych miesiącach nie będę szalec po jakis firmowych sklepach bo dziecko za szybko wyrasta.Zależy jeszcze kro tam sie chowa w moim brzuszku, bo jeśli chlopak to będę miała ciuszki od mojej siorki która rodzi na dniach i bedzie mieć boya i po szwagierce która rodziła 4 lata temu te co lepsze odłozyła dla nas.

Poza tym podobnie jak Elzu mam dostęp do ciuszków z Primarku (a sa tańsze i nie takiej złej jakości, bo obkupywałam dzieciaki od wszystkich znajmych i byli zadowoleni) oraz z early days.

A ja sobie własnie ostatnio sprawiłam rybaczki ciążowe i mam nadzieje ze troszkę w nich pochodze(przynajmniej lato), noszę 36 i takie tez kupiłam.Bo rozmiar wiekszy wypadał już ogromniasty.Poki co raczej mieszcze sie w stare spodnie.

U nas dzisiaj była taka piękna pogoda, że wybrałam się na zakupy:-) No i wróciłam z nich mega szcześliwa. Odwiedziłam oczywiście h&m i przychylam się do stwierdzenia, że na dziale ciążowym to jedno wielkie bleeeeeee Jedyne co kupiłam z tego działu to białą bluzeczkę. A w dziele dla "normalnych" hihi kupiłam dwie sukienki i podkoszulek. I wiecie co.... byłam mile zaskoczona, że mimo 4-5 kg na plusie nadal kupowałam rozmiar 36:-) oby tak dalej, może nie będzie tak źle;-)
Zaopatrzyłam się również w dwie pary balerinek ale to już w innym sklepie. Nooo i oczywiście nie przeszłam obojętnie obok Smyka:-) i kupiłam pierwsze ubranko dla synusia: body (zestaw 3 sztuk) i 2 pary skarpetek:-) i chyba z tych zakupów byłam najbardziej zadowolona:tak: Jak się trochę ogarnę to wkleję zdjęcia:)

reklama
Mysza - o buteleczkach jeszcze nie wspominałaś :D Zobacz ile jeszcze do końca ciąży hehe Jak tak dalej pojdzie będziesz musiała w swojej nowej ślicznej kuchni zrobic osobną szafkę tylko na butelki :D

Goosiek - tak, tak :) Takie udane zakupy zawsze wywołują radość :) Ja z mężem jutro do Katowic jedziemy i może tam troszkę zaszalejemy :)

Do góry