reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

Spioszki o ktorych wczoraj wspomnialam:

Świetne :-) i ta czapulka tak słodka.

Dziewczyny ale sliczne ubranka :)
Mysza po co ci tyle butelek??? :))) Niezly zapas :)
Bo nie wiedziałam które zamówić ;-) :-D i stwierdziłam ze przetestuje wszystkie :-D
Ale tak na serio to jak już kiedyś pisałam póki co nie zamierzam karmić piersią...po prostu tak jakoś mi się zakodowało i wiem że to może złe ale nic na siłę.
Do tego muszę w butelki wyposażyć co najmniej 4 miejsca...mieszkanko, firmę W., naszą działkę i pewnie moją mamę. Więc i tak nie sądzę żeby to było za dużo.

reklama
Dziewczyny - ubranka absolutnie słodziutkie :-)

co do butelek to ja się zastanbawiam nad Aventem i TT ... jeszcze poczytam opinie, przede wszystkim zalezy mi na tym, zeby laktator był dobry a butelka nie odzwyczajała maluszka od piersi bo mam zamiar karmić z butli tylko sporadycznie jak będe musiała wyjść na kawałek dnia ...

ja jak pisałam na forum ogólnym podobno mam już cały zapas ubranek od mojej rodzinki - pewnie zobaczę je za jakieś 2-3 tygodnie to dam znać co i jak ;-)

w tą niedzielę postaram się wyciągnąc P. na oglądanie wózków i takie tam, no ale przede wszystkim jedziemy do salonów łazienkowych i podłogowych :-)

ja z butelkami zamierzam tak samo zrobić jak Mysza, podobnie z innymi drobnymi duperelami np. chusteczki itd, wczoraj M. kupił 2 dmuchane przewijaki w Ikei,żeby jeździł jeden w samochodzie,a drugi był u dziadków
przy Miku tylko u rodziców miałam wszystko i super było nie wozić tego całego arsenału:tak:

co do fajnych butelek, moge Wam polecić butelki NUBY z czujnikiem temperatury, butelka składa się z 3 części, co ułatwia mycie, bo spód się odkręca( co najbardziej mi się podoba
tylko smoczki z takimi wypustkami masującymi dziąsełka i moim zdaniem lepsze od 3 mc, ale też zamierzam te butle zakupić
** NUBY **BUTELKA ANTYKOLKOWA z czujnikiem +GRATIS (1023366843) - Aukcje internetowe Allegro

My postanowilismy ze za zakupy zabierzemy sie po usg polowkowym ja bedziemy juz na 10000% wiedziec ze nasza corcia jest zdrowiutka. Mam chyba teraz jakis uraz i boje sie nie zapeszac z zakupami. Wiec zeby nie miec potem szoku z wydawaniem fortuny, chyba zaloze sobie taka skarbonke jak Mysza :) i potem bede miala odlozone pieniazki na wszstkie zakupki.

Dziewczyny mam takie pytanie. Czy myślałyście już o mebelkach do pokoju maleństwa???? Wiem, wiem, że może jeszcze za wcześnie aby pokoik urządzać ale ja zaczęłam się już rozglądać za mebelkami i póki co jestem troszkę zawiedziona :-( Nie chcemy kupować tych kolorowych mebelków (jakoś mi się nie podobaja:/). Zależy nam na tym aby mogły "rosnąć" razem z dzidziusiem, wiadomo dokupić później z tego samego zestawu tapczanik, biureczko itp. Byłam nastawiona na baby vox ale tam te niektóre komody takie wąziutkie:/ a jak już komoda ok to oprócz łóżeczka, komody i szafy nic więcej później nie można dokupić... i mam problem. Może macie już jakieś swoje typy mebelków??? Chętnie posłucham, podpatrzę :tak:

mama2010 bo Ci zaraz do tyłka nakopię...i nie będę patrzyć żeś kobietą w ciąży...co to za gadnie... zobaczymy czy będzie zdrowiutka ?!? Zwariowałaś ?!?
Już Ci raz dzieciątko udowodniło że ma się dobrze więc może jakieś przyjemności się mu za to zależą...jakaś fajowa zabawka, ubranko etc...

Meryan fajna ta Nuby, ale jakoś mam wątpliwości czy by nie przeciekała...masz doświadczenie w tej materii ?

Ja zakupów nie odkładam...mam w sumie gdzie te pierdołki chować więc kupuje jak tylko mi się podoba.
Śmieję się do W. że kupuję póki mam kasę, bo życie takie przewrotne że nie wiadomo co za tydzień się wydarzy ;-)
Wiadomo takie większe rzeczy jak łóżeczko czy wózek to zostawiam na wrzesień.

Dziewczyny mam takie pytanie. Czy myślałyście już o mebelkach do pokoju maleństwa????

Na początku dzidziuś będzie z nami w sypialni...tam mam nowe meble (duże łożę, komodę z 4szufladami, szafę wnękową i toaletkę) i dostawię tylko łóżeczko.
Jak będziemy się do domku wprowadzać to dzidzia będzie miała już roczek to wtedy jej będę urządzała pokoik.

Też na początku rozczulałam się nad meblami dla dzieciaków, ale później stwierdziłam ze to trochę bez sensu...po pierwsze te które ja widziałam są mało praktyczne, bo właśnie wąskie, a szafy małe i te ceny... :szok:
Mam fajnego gościa który robi meble na zamówienie więc pewnie u niego zamówię jak już przyjdzie na to czas...zawsze można urozmaić jakimiś kolorowymi uchwytami... a jak nie to czegoś poszukam gotowego.
Podobają mi się meble do pokoiku dziecięcego z takego jasnego prawdziwego drewna.

Gosiek...Mikusiowi kupiłam śliczne zwykłe drewniane, sosnowe mebelki ,łóżeczko też miał w kolorze sosny,potem zmieniliśmy na takie już duże z materacem...też sosnowe,zdecydowaliśmy się na takie,właśnie ze względu na to,że rosną razem z nim,a są dodatkowo przytulne i ciepłe
pokój ma w stylu marynistycznym, ściany w blado niebieskie pasy i sporo akcentów...typu koło ratunkowe, wielka latarnia-miarka wzrostu, ramki na zdjęcia, drewniane skrzynie....itd

średnio podobają mi się meble z sztucznych płyt, po za tym...moja psiapiuła pracuje w branży dekoratorstwa i często odwiedza w Polsce sklepy z dziecięcymi meblami, akcesoriami, tapetami itd ( nie powinnam wymieniać nazwy,ale....powiedzmy,że baaaardzo snobistyczne np. te z kolorem błękitnym lub niebieskim w nazwie;-))
i jak zobaczyła...jak te meble są robione.....to chyba nigdy bym tyle nie przepłaciła za nie
to są właśnie zwykłe meble sosnowe, pomalowane przetartą fajną bejcą,albo farbą akrylową( co może zrobić najzwklejszy stolarz),...a kosztuje ...krocie....
no....ale liczy się pomysł...a za to chyba najwięcej się płaci;-)

Mysza dzieki chyba potrzebowalam porzadnego kopniaka w tylek! Nie moge da sie zwarjowac!!! :)

reklama
Ja byłam gotowa wydać 5tyś zł na meble dla Mikusia...Bodajże z Meblika...MOj mąż mnie trochę ustawił do pionu i kupiłam małemu do pokoju meble z black red white za 1500zł. Teraz dokupujemy tylko łózko. Jak odzyskam zdjęcia, bo miałam kompa w naprawie to wkleję foteczki :)
Naprawde moim zdaniem nie warto ale wyglądają bajecznie ;) (chodzi mi o te drogie)

Ostatnia edycja:
Do góry