reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

Ja podobnie jak Myszka narazie nie urządzam nic dla maleństwa bo tak naprawdę nie mam gdzie :) Jak robaczek będzie miał roczek albo 1,5 to przeprowadzamy się do domku i wtedy zaszalejemy :)

reklama
p2792_d_3.jpg
a mnie ten leżaczek się bardzo podoba :)

My za niecaly miesiac zmieniamy mieszkanko na wieksze i bedziemy mieli pokoj dla coreczki, ale chyba na poczatku bedzie spala przy nas. O jakis szalenstwach meblowych nie mysle bo potem jak bedziemy sie przeprowadzac na swoje to bede dopiero chciala urzadzic pokoik jak z bajki dla malej ksiezniczki :) wiec nie mam zamiaru wydawac na poczatek fortuny. Wydaje mi sie ze chyba zainwestuje w dobry materacyk do lozeczka zeby bylo wygodnie. Poza tym bardzo mi sie nie podobaja te lozeczka z kratkami te tradycyjne. Wiem ze maluszek musi byc zabezpieczony zeby nie wylecial, ale nie znacie jakis innych fajnych opcji na lozeczka?

My na razie nic nie urządzamy dla malucha. Szczerze mówiąc głównie dlatego, że nie mamy co urządzać ;-) Mamy dwa pokoje - w tym dzienny połączony z kuchnią i jadalnią, oraz garderobę.
Pierwsze za co musimy się zabrać, to dokończenie garderoby, czyli dorobienie półek na wysokości min. 1,5 metra, na których będziemy mogli trzymać chemię gospodarczą. Na razie wszystko stoi na podłodze. Dodatkowo będziemy musieli trochę przeorganizować przestrzeń, czyli przygotować miejsce na ubranka dziecka. To w zasadzie zadanie skierowane do mnie, bo to ja mam więcej ubrań i dobrej połowy nie miałam na sobie od roku.
Dalej, musimy poprzestawiać meble wypoczynkowe w dziennym i zrobić miejsce na fotel, który obecnie stoi w sypialni i zajmuje miejsce łóżeczka. Musimy też dorobić jakieś półki na pieluchy, smoczki i inne niezbędne akcesoria.

Natomiast na razie w ogóle nie myślimy o pokoju dziecinnym. Nie chcemy aby dziecko od najmłodszych lat było uczone, że ma siedzieć w swoim pokoju i tam się bawić. Jesteśmy typem rodziny, która lubi spędzać czas w jednym pomieszczeniu i w zasadzie uważamy, że dziecku oddzielny pokój nie jest potrzebny dopóki nie pójdzie do szkoły.

reklama
modlisia ten użytkownik ma dużo słabych komentarzy, więc ja postanowiłam że sprawdzę czy w ogóle te ciuszki coś warte są, jeśli tak to kupię więcej bo ceny kosmiczne są wręcz

Do góry