reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

Mamo leżaczek rzeczywiście piękny,ja już dostałam w prezencie taki:
leżaczek.jpg
mam już też do niego zasłonki które kupiłam okazyjnie ;) na samym początku ciąży takie niebiesko-zielone.

reklama
Rzeczywiście zajmuje trochę miejsca (ale tylko jak jest rozłożony),u moich znajomych takie leżaczki nie były używane w pokojach dzieciaczków tylko w pokoju dziennym.Tak żeby mamusia mogła spokojnie popracować i dzidzia była spokojniejsza bo miala mame "na oku" :)

A ja się wczoraj ziałam, że moi rodzice po tajniacku organizują wyprawkę dla malucha ;) łóżeczko i łóżeczko turystyczne już mają i ine niespodzianki. nic mi jednak nie pokazali - zabobony...
Hm, cieszę się, ale chciałabym mieć coś do powiedzenia w temacie wyboru...

Nie wiem czy się już tu pojawiła taka informacja, wątek jest teraz za długi, żeby go dokładnie przekopać, więc może któraś pamięta lub wie mniej więcej ile pieniędzy trzeba przeznaczyć na wyprawkę dla dziecka? Chodzi mi o rzeczy, które obowiązkowo trzeba mieć przed porodem, żeby zaraz po dziecko miało w czym spać, co ubrać, itd.
Nie wliczam w te koszty wózka, bo ten dostaniemy w prezencie od dziadków.

anbar ja nie kojarzę takiej informacji, ale z tym to może być różnie. Wiadomo że można kupić kaftaniki za 5zł, a można 15zł...
Ja kojarzę że gdzieś w innym wątku jedna dziewczyna pisała co wg niej jest niezbędne dla dzidzia na początku...jak uda mi się odnaleźć to skopiuję.

Wyprawka jest na 18 stronie! Zapamietalam :)

fakt :-)

a ja ją sobie już jakiś czas temu skopiowałam i wysłałam mailem z pracy do domu i tym sposobem mam na obu komputerach :-)
skopiowałam sobie tez przydatne rady Meryan i innych doświadczonych mam i będzie jak znalazł na zakupy :-)

reklama
anbar ja nie kojarzę takiej informacji, ale z tym to może być różnie. Wiadomo że można kupić kaftaniki za 5zł, a można 15zł...
Ja kojarzę że gdzieś w innym wątku jedna dziewczyna pisała co wg niej jest niezbędne dla dzidzia na początku...jak uda mi się odnaleźć to skopiuję.

Liste znalazlam i na niej zamierzam sie opierac. Ale ile to wszystko kosztuje? Chodzi mi o takie srednie koszty z jakimi sie trzeba liczyc. 1000, 1500 czy moze 2500 PLN? Oczywiscie mozna wydac wiecej, ale mi chodzi o takie srednie ceny. Bo w kaftanik za 5 PLN w Warszawie to szczerze watpie ;-)

Do góry