reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy styczniówek 2009

reklama
no ale i tak nosimy spodnie z golfem - to one nie będą nam już towarzyszyły do końca ciąży? będę musiała jeszcze jakieś dokupować? :dry: bo ja myślę te z golfem zabrać na wyjście - w ogóle to takie fajne te spodnie są, nic nie gniecie, mogłabym cały czas w takich chodzić :-p co do butów to tez mam problem - mam takie stare a'la traperki czy trzewiki czy cuś takiego - mam nadzieję, że nadal będą dobre - chociaż już takie średnio wyjściowe są :sorry2:

moja kuzynka z mężem też fajny system opracowali na chłopaków - od małego niby spali w łóżeczku ale przy ich łóżku, teraz starszy (3 latka) śpi już sam w swoim pokoju a młodszy (1,5 roku) śpi jeszcze w łóżeczku w sypialni rodziców, ale oprócz tego mają drzemki w ciągu dnia i strasznie się zdziwiłam, że dzieciaki tak chętnie idą spać - mama idzie z jednym do pokoju, tata z drugim - trochei poleżą przy dzieciakach, albo posiedzą - coś poczytają i chłopcy zasypiają - i jak idą spać na wieczór tez nie mają z tym problemu - fajne jest tez to, że moja kuzynka wszystko robi w tych samych godzinach - jedzenie, drzemka, kąpanie i spanie :tak: tez tak zamierzam robić, mam nadzieję, że moje dziecko będzie równie posłuszne :-)

mnie też się spodnie z golfikiem baaaaaardzo podobają hihihihi :-D:-D:-D wygodniejszych nie miałam nigdy :cool::cool::cool:

za szlafrokiem muszę zacząć się również oglądać - bo pustki w szafie mam okropne jeśli chodzi o piżamki i tym podobne rzeczy :-p

w ogóle to takie fajne te spodnie są, nic nie gniecie, mogłabym cały czas w takich chodzić :-p

dla mnie też bomba:-)
mam takie z golfem nie długim i jak złożę go na pół to wygląda jak zwykły ściągacz;
do tego z tyłu są super kieszenie z patkami, a pod golfem jest sznureczek więc spodnie wyglądają jak zwykłe bojówki z cieniutkiego dżinsu.
pewnie na zimę będą za lekkie i będę musiała coś zanabyć, ale póki co miód-malina :-D

fajne jest tez to, że moja kuzynka wszystko robi w tych samych godzinach - jedzenie, drzemka, kąpanie i spanie :tak:

Mamajakty - to podobno jedyne słuszne postępowanie :tak:
dziecko musi mieć zawsze tak samo - taki rytuał.
jak wszystko w maszynce działa poprawnie to maluch idealnie wchodzi w ten tryb.
nie może być dzisiaj tak, a jutro śak - bo to ani dziecku nie służy, ani rodzicom w niczym nie zaprocentuje;
człowiek napatrzy się na różne dzieci znajomych i różne sposoby wychowania.
chciałabym znaleźć w sobie tyle siły i konsekwencji żeby u mnie tak właśnie to działo - spokój, codzienność, utarte schematy, dziecko śpiące po dobranocce ....

moja mama zrobiła z siostrą to samo...

Moja julka ma stałe pory ale i tak bardzo chce z mamusią:) (chyba ze wyspi mi sie przez przypadek po południu tak jak wczoraj to potem do 24 warjuje):-)

My też od samego początku wprowadziliśmy jedzenie, kąpiel i spanie o tej samej porze. Do tej pory tak jest. Dziecko lubi mieć wszystko uporządkowane bo wie co po danej czynności będzie się działo.
Jedzenie jest przy stole nie ma latania po całym domu czy przed tv. Jak nie chce jeść to nie wie że nic innego nie dostanie do kolejnego posiłku.
Dużo z Oliwią rozmawiamy i tłumaczymy jej.

reklama
no ale i tak nosimy spodnie z golfem - to one nie będą nam już towarzyszyły do końca ciąży? będę musiała jeszcze jakieś dokupować? :dry: bo ja myślę te z golfem zabrać na wyjście - w ogóle to takie fajne te spodnie są, nic nie gniecie, mogłabym cały czas w takich chodzić :-p co do butów to tez mam problem - mam takie stare a'la traperki czy trzewiki czy cuś takiego - mam nadzieję, że nadal będą dobre - chociaż już takie średnio wyjściowe są :sorry2:
Mamjakty, zgadzam się w 100% - moje pierwsze odczucie po zakupie spodni ciążowych: czemu tego się nie nosi na co dzień? :-)
Ale co do samych spodni: właśnie kumpela mnie załamała. Zaczyna teraz dziewiąty miesiąc i przestała się mieścić w swoje spodnie ciążowe. Ja też myślałam, że raz kupione to już starczą do końca, ale jak widać, nie u każdej to działa. Czasem gromadzenie wody powoduje, że w udach lub biodrach robią się ciasne...

Do góry