reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakupy

Hi!!!!!!!!!!
właśnie nadrabiam zaleglości po wspólnym urlopie podczytuje teraz "zakupy"

Ja generalnie nie jestem wyznawcą zasady "a co tam że drogo,na dziecko nie będę żałowac" bo wiem ile to dziecko jeszcze potem kosztuje a juz przy dwójce małych skarbów i tylko jednej wypłacie w domku(bo ja od ślubu nie pracuję) to czasem trzeba sie trochę zastanowic nad priorytetami. A z doświadczenia wiem że dziecko potrafi sie zdrowo wychowac bez wielu tych zbędnych gadżtów i byc naprawdę szczęśliwe.
No ale ile osób tyle zdań na każdy temat i tyle samo potrzeb i oczekiwań
kokusia: jestem "za tym wszystkim, co mówisz - (jak do tej pory) popieram Cię i Twoje poglądy"
Dziewczyny - chyba nie warto kupować aż tak dużo ubranek - dzidzia ponoć rośnie z tygodnia na tydzień.... szczególnie na początku... (NIE TAK JAK MY! - CAŁY CZAS TEN SAM ROZMIAR LUB WIĘKSZY Z POWODU CIĄŻY..)
Byłam tydzień temu na "ROCZEK" u mojej chrześnicy. Mają nie dużo, na prawdę - nie wiele ubranek, dzidzia jest zadbana, szczęśliwa i radosna. Rodzice wypowiadali się - (PO ROKU DOŚWIADCZENIA!!), że nie trzeba dużo ubranek - bo dzidzunia szybciutko wyrasta. Mało tego - mają bardzo dużo ubranek w ogóle nie używanych - nowych!!!. bo niunia dużą.......

reklama
Dziewczyny, a co sądzicie o tych wózkach:
GONDOLA-SPACER BABY SMILE TWISTER + FOTELIK !!!!!! (411930971) - Aukcje internetowe Allegro

na jestem już prawie zdecydowana, ale coraz wiecej ich w moim mieście i sama nie wiem,
Wózek ATLANTIC+POMPKA+SPIWOREK+TORBA GRATIS (412961094) - Aukcje internetowe Allegro

gdybym się zdecydowała na atlantic to wziełabym fotelik:

FOTELIK BABY DREAMS DUMBO ŚLICZNE KOLORY PROMOCJA (411888687) - Aukcje internetowe Allegro

tyle że nie można go zamontowac na stelażu wózka.

Blizniaki2000 ja osobiscie kupuje ten wózeczek ATLANTIC czyli Twoj podany drugi link....ogladalam go na zywo i jest naprawde fajny...gondola jest duża,ma sporo miejsca...spacerówka się dobrze prezentuje..kola sprzodu sa obrotowe,ale jakby ktos chcial to mozna je zablokowac i nie beda....mi naprawde bardzo dopowiada...

A wczoraj sobie wylictowałam buciki dla szkraba...razem z przesyłka 32zł...to jesce nie ma tragedi....wiem ,ze one tylko do ózka i nie wszyscy to popieraja,ale mi siet ak podobały....:-)

Załączniki

• 6fcf898ca8097e7e.jpg
    6fcf898ca8097e7e.jpg
    70,6 KB · Wyświetleń: 38
  • 9cfc054737a080b5.jpg
    9cfc054737a080b5.jpg
    77,4 KB · Wyświetleń: 37
  • 48b7623e6e647deb.jpg
    48b7623e6e647deb.jpg
    88 KB · Wyświetleń: 36
ewelw ja mimo wszytsko zgadzam się z Yoką, ona ma doświadczenie i wie z jakich wózków ludzie są zadowoleni. Moim zdaniem wózek jest jednym z najważniejszych zakupów. Mogę sobie brać ubranka od sióstr i koleżanek po ich dzieciach i nie uważam, że zanim się dziecko urodzi muszę mieć całą szafę ubrań dla niego. Ale wózek to główny środek transportu dla dziecka. Po pierwsze jemu musi być wygodnie, po drugie mi musi być wygodnie. Ja muszę mieć wózek którym mogę chodzić na spacery w Warszawie, po chodnikach i u mojej mamy w Wołominie np. po lesie i nie utwardzanych drogach. Moja siostra po urodzeniu synka kupiła wózek za 500zł, używany. Mały ma prawie 5 miesięcy i już zmieniają wózek. Na nowy i lepszy. Bo albo koło się zacięło, albo budka opada kiedy chce.
Moim zdaniem kupno wózka jest jak kupno samochodu. Musi spełniać pewne wymagania. I musi być to przemyślana decyzja. Nie wmówisz mi, że Lanos jest lepszym i bezpieczniejszym samochodem niż Toyota. Tak samo z wózkiem. Ja wolę żeby moje dziecko jeździło Toyotą.

Kana, atlantic to był pierwszy wózek, który mi się spodobał i zakochałam się od pierwszego wejrzenia, ale teraz im wiecej czytam i oglądam, tym bardziej zaczynam marudzic, ale chyba trzeba zostac przy pierwszym wyborze.
A który kolor będziecie kupowac?
ja jestem nastawiona na ten turkusowo-szary.

Witam wszystkich
ewelw jeśli chodzi o Twoje zdanie co do mojej opinii na temat wózków...to wyjaśnijmy sobie jedno...Skoro ktoś pyta mnie o "MOJE" zdanie na temat konkretnego modelu to je wypowiadam....jeśli uważam że jakiś wózek ma wady to również o tym pisze...ale nikogo do niczego nie zmuszam......jeśli o mnie chodzi to możesz kupić wózek jaki sobie tylko wybierzesz...przecież to Ty będziesz go używać....;-)

reklama
Do góry