reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Infinity ja już raz przechodziłam to wszystko mrożaczki też miałam ale beta wcale nie rosła i z mrożaczków też nici,
byłam pełna entuzjazmu i wszystko runeło:no:Jesteśmy silne babki to trzeba walczyć:tak:

sorki Anulla dziś mi musisz wybaczyć relanium by się przydało

Kasiu, ja Cię doskonale rozumiem. Oczywiście że wybaczam, bo sama miałam takie myśli:zawstydzona/y: Ale czas trochę pomógł mi ochłonąć, no i te noce przepłakane spowodowały, że się podniosłam trochę. Dasz radę i walcz dalej. Masz mrozaczki, więc jest łatwiej to przetrwać. Nie martw się, będzie dobrze:)

Infinity, wiem że razem pracowali ... ile się człowiek opinii naczytał .... i dobrych i złe też się zdarzały. Tak w gruncie rzeczy "tylko spokój może nas uratować" ;) Przecież lekarz powinien wiedzieć co robi, ma jednak duże doświadczenie. Trzymaj się dzielnie. Wierzę, że ostatni mrożaczek zostanie z Tobą :tak: :)

Infinity, KasiaMakaronikbardzo mi przykro :-( jakie to jest niesprawiedliwe !!! Czasem się tak zastanawiam czym my sobie na to zasłużyłyśmy ???
A ja dziś dostałam 1 szy zastrzyk z gonapeptylu. Mam go brać przez 2 tyg co 2 dzien. 17 marca wizyta i zaczynam stymulacje. Według planu punkcja być może 28 marca a transfer 2 kwietnia. Grunt to mieć plan działania
;-)

Uff nadgonić to co naskrobałyście to nie lada wyczyn :szok:
Genna, Dani też myślałam że mam za dużą obronność organizmu więc wykonałam badanie na komórki NK ale te mi wyszły w środku normy. Badanie jest drogie, robiłam w szpitalu UCK i płaciłam 205 zł
Nika nie dostałam polecanego kremiku ale znalazłam globulki. W jednej aptece mówiłam że poproszę odpowiednik ale takie, które można stosować przy ewentualnej ciąży, baba mi dała a ja nie spojrzałam. A tam jak wół – nie stosować w czasie ciąży :wściekła/y: Musiałam jechać do innej apteki i kupić odpowiednie, tamte zwrócę. Z innej beczki – czy na usg widać już czy masz dwa pęcherzyki czy jeden?
Magda aż dziwne że w bruss badania są tańsze niż w uck :szok: Szok! Z dwoma koleżankami za każdym razem stwierdzamy że w UCK najtaniej
AniaM no też masz konflikt serologiczny :confused:
Heiza no właśnie już się gubię z tym konfliktem, bo ja też mam. Kuzynka też… i ona jedyne co dostała to po urodzeniu pierwszego dziecka szczepienie, jedynie przy drugim dziecku wytwarzają się ponoć przeciwciała matki i ważne jest by właściwie zająć się dzieckiem (ale w sensie tym drugim) od razu po porodzie. U kuzynki zwlekano z tym, i dziecko miało ostrą żółtaczkę. Mimo, że miałam ciążę pozamaciczną, była ona już uznawana jako pierwsza ciąża, dlatego dostałam szczepionkę, no i przy ciąży muszę już uważać
Kasik kochana jesteś ale czilałt ;-) Niestety cyc mówi mi że się nie udało :-( Ale bardzo wierzę w moją zamrożoną księżniczkę :tak:
Dani ja te coś-tam-plazmy robiłam dla świętego spokoju, myślę że warto zrobić pełny wachlarz tych wszystkich wirusologicznych
KasiaMakaronik, kciukam by lekarka nie miała racji.

reklama
Smerfeta, a jednak ;) jeszcze raz sprawdziłam w cenniku UCK (czy może gafy nie strzeliłam) wychodzi dokładnie 282 zł no u mnie w BRUSSie w Tczewie wyjdzie 230 plus 5 za pobranie tak mnie poinformowała miła pani. Inne badania np te na HIV, żółtaczki są zaś tańsze w UCK.
To miałaś akcję z tymi globułkami, dobrze że zauważyłaś że w ciąży nie można. Te kobitki w aptece to czasami jak by nie rozumiały co się chce.

Do góry