reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Danii ja jestem w invimedzie w Gdyni i wszystko prócz lutinusu miałam ze zniżka ...chyba ze om ze zniżka tyle kosztuje :/

reklama
Ja mniej więcej tez, ale mam już 12 opakowań plus 6 podjęzykowej.

Ilka, ze zniżką powinien kosztować 3,20zl. A Invimed ma jakiś układ chyba z producentem Lutinusa, bo mi już dwa lata temu wmawiali, ze droższy ale lepszy.

To pewnie tak jest ,ale chyba i tak wyszło by na to samo jak nie taniej bo za dwa opakowania lutinusu zapłaciłam 360 zł i jeden dostałam w gratisie ,ale faktycznie ten gratis ma chyba skłonić do kupna kolejnych opakowań ...

infinity

W epikryzie leczenia metoda in vitro mam napisane ze podano dwa zarodki. wiec w papierach nie mam namieszane .... a nie sadze ze klinika zrobila cos nie zgodnie z regulaminem bo by się na pewno bali. powiedzieli tylko ze podają 2 bo jest większą szansa na ciążę. Oczywiście musialam wyrazić zgodę na transfer dwóch maluszkow. I bardzo się cieszę ze taka decyzje podjęli bo jestem w ciąży a do 6 tyg bylam w ciąży bliźniaczej.

pozdrawiam i trzy mam kciuki !!!! Za wszystkie

Hejka!
Dani wychodzi że lutka przy ivf powinna być refundowana a chcą wprowadzić dla ciężarnych - tak zrozumiałam z tego linka. Najlepsze jest to, że po iui miałam wypisywane recepty ze zniżką i faktycznie płaciłam ok 3 zł

Ania to jednak byłaś Ty! :-D ale nie miałam za bardzo odwagi tak podejść i zapytać :-/ tym bardziej, że leciałam jeszcze do recepcji... A masz może wizytę 4 marca?
U mnie wydłużyło się bo był problem z założeniem ustrojstwa do podania zarodka przez bardzo cienką szyjke macicy. No a potem jeszcze gadaliśmy trochę z doktorem :-)

Cześć dziewczyny piękny dzień błękitne niebo od razu człowiek lepiej się czuję i nadziei więcej. Więc życzę Wam wszystkim udanego dnia :-) przed kolejnym pewnie dla wielu z nas trudnym tygodniem.

ImageUploadedByForum BabyBoom1393156569.435882.jpg
Dziewczynki rzeczywiście pogoda piękna , ze względu na brak śniegu dzisiaj wędruje po górach , nie za bardzo lubię no ale.....
Co do lutkr na refundacje, to jest tak ze lekarz który wypisuje receptę lub klinika musi mieć kontrakt z NFZ , mój stacjonarny Gin nie ma a prowadzi prywatna praktykę ale pracuje w szpitalu i wystawia
Mi recepty ze szpitala to wtedy są refundowane niektóre leki , no zapłaciłam ostatnio za antyki 1,20 :) a jak byłam w invimedzie to miałam nampekniecie dostać ovitrel ale sympatyczny dr K powiedział ze załatwi mi receptę na prężnych tańszy refundowany , tez pracuje w szpitalu i dostałam receptę z gdańskiego szpitala na niego. Dlatego jeżeli wiadomo co się będzie miało to warto udać się do nawet znajomego lekarza, zaprzyjaźnionego po receptę na NFZ, chyba lekarz pierwszego kontaktu Tez wystawi receptę na lutke

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1393156569.435882.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1393156569.435882.jpg
    27,9 KB · Wyświetleń: 52
Danii ja też mam lutkę na 100% ale to podobno dlatego, że mój doktorek nie ma umowy z nfz. Rozmawiałyśmy o tym z dziewczynami na wątku "Kto po in vitro". Pamiętam jak kiedyś po IUI mój doktorek mówił, że szkoda, że zapomniał mi wypisać lutki w szpitalu, do którego chodziłam na usg przed bo miałabym ze zniżką. Nawet zastanawiał się jak to rozwiązać ale ja zapytałam ile mam tego kupić i wtedy były małe ilości więc powiedziałam, żeby nie robił sobie kłopotu. Teraz spróbuję wydrukować zalecenia z invikta on line i zanieść do rodzinnego. Może uda mi się tak jak z bromergonem, który mi rodzinny przepisuje ze sporą zniżką. Ja za luteinę "50" płacę bez zniżki 28,58 zł. podjęzykową "50" 14,70 zł. a za "100" 54,40 zł. więc koszty są spore. Zaoszczędziłam za to na wynikach progesteronu, estradiolu i bety bo w moim labo kosztuje to 60,50 zł. a w Invikcie 97 zł. co razy 3 weryfikacje daje prawie stówkę.

Genna to Ty na zdjęciu??? Szkoda, że masz takie wielkie okulary bo nie bardzo Cię widać spod nich ;-) Niebo jakieś ciemne za Tobą ale widać też w rogu słoneczko więc uważaj bo w górach pogoda błyskawicznie się zmienia.

Ostatnia edycja:
reklama
Genna dzięki za wyjaśnienie, ale skoro Invicta ma umowę z NFZ na IVF to nie moze wystawić recepty ze zniżka? Dziwna sprawa.

Kasik, ja tez tak zrobię i pójdę do rodzinnego podmienić recepty :-)

Do góry