reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia USG Naszych Fasoleczek i Brzuszkow

Ja w pierwszej ciaży nie mialam rozstępów na brzuchu jedynie taki jeden mi się zrobił ale niewiem czy to z ciaży czy o wiele wcześniej jak dojrzewałam bo mam je już od lat na udach. A teraz narazie też nic mi sie nie zrobiło a smaruję się Perfecta mama po każdej kąpieli czyli co 2 dni.

reklama
Ja sie smaruje zwyklym balsamem po pierwszej ciazy nie mam zadnych rozstepow :) i teraz tez nie. U nas to genetyczne chyba bo moja mama i siostra tez nie maja...

Kochane, poznajcie mojego Leosia od bardzo ciekawej strony:

Z pokazywaniem tej części ciała nie ma najmniejszego problemu, gorzej z twarzyczką ;-)

Holly świetna fotka :-) Nasza córcia na usg nie współpracowała wcale,jak miałam usg połówkowe to musiałam wrócić za tydz na kolejne bo nie chciała tyłu głowy pokazać i bałam się trochę,że jak pójdę na usg prywatne aby płeć poznać (w Szkocji w szpitalu państwowym nie mówią) to też nie będzie współpracować,ale zrobiła nam te przyjemność i pięknie rozłożyła nóżki do kamerki więc mamy bardzo podobne zdjęcie (tyle,że tylko 2D niestety)

Elzu mi też tak gadają, tego nie unikniesz, ja miałam mały brzuszek i też mi co chwile- nawet z rodziny mówili że "jeszcze zobaczę jaka będę wielka i poorana rozstępami" czasami mam wrażenie że takie osoby to się wręcz nie mogą tego doczekać :):)

Też widzę takie tendencje - pytania typu "masz już rozstępy?" Albo w gadkach telefonicznych, "pewnie już strasznie napuchłaś"... Moja mama np. nie miała w ogóle rozstępów - i tego będę się trzymać. Miała za to inny problem z rozmiaru D przed ciążą po urodzeniu i karmieniu mnie zrobiło się małe B :-( Mam nadzieję, że mnie to ominie...

Ja po pierwszej ciąży rozstępy dostałam ale na udach - bo mi organizm 2 tyg przed porodem strasznie dużo wody zatrzymał, natomiast na brzuchu nic. Ale brzuch miałam mały - taki jak teraz a jeszcze 2 miesiące. A młody miał 4kg jak się urodził. Natomiast na cyckach rozstępy mam, takie drobniutkie, bo z B zrobiło mi się D i tak zostało, a teraz znowu rosną i już mam takie DD - E. Wolałabym żeby spadło do mojego D, ale czas pokaże.

reklama
Miqua83, piersi z B na D zrobily sie z pierwszej ciazy? Mi z C skoczyly do F :/ i mam nadzieje, ze po ciazy i karmieniu troche sie zmniejsza.. ale rozstepow na szczescie nie mam.. tylko ksztalt stracily takie sa ciezkie..

Do góry