reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Kamcia, wariacie :) Pewnie,że będzie dobrze:*

Dzidziuś nóżki ma, jak za niedługo będzie się rozkopywał to dopiero je poczujeszzz:))))))

reklama
No dziewczyny, pooglądałam sobie wasze okruszki :) Napawają optymizmem :) Mam nadzieję, że będę oglądać swojego paprocha w dobrej formie, ale dopiero 25 marca. Ja już nie wyrabiam od tego leżenia:crazy:

Ło Boziu ale Wam zazdroszczę tych fotek!!!
Ja jak byłam w zeszłym tyg. potwierdzić ciążę to byłam w takim szoku że nawet nie zapytałam czy mi da zdjęcie - sobie je zostawiła, wpięła do papierów. To był 8 tydz. więc cosik było juz widać ;) Nie wiem - może dlatego, ze byłam u niej na kasę chorych? Ale jak pójdę za tydzień do niej to poproszę żebym chociaż ksero sobie zrobiła ;)

Madziarena. tu wklejam kiedy się robi te badania

Poniżej znajdziesz listę badań prenatalnych w ciąży wraz z terminami w jakich są one zwykle wykonywane.

Badania nieinwazyjne w ciąży

• Między 10 a 14 tygodniem ciąży – test PAPP-A oraz pierwsze badanie USG
  • Między 15 a 21 tygodniem ciąży – USG genetyczne
  • Po 14 tygodniu ciąży – test potrójny
  • Koniec pierwszego trymestru ciąży (ok. 12, 13 tygodnia ciąży) – badanie przepływu w obrębie przewodu żylnego oraz Przepływ przez zastawkę trójdzielną

Badania inwazyjne w ciąży

• Między 13 a 19 tygodniem ciąży – Amniopunkcja
  • Od 18 tygodnia ciąży - Kordocenteza
  • Między 18 a 20 tygodniem ciąży – Fetoskopia

Ostatnia edycja:
Generalnie badanie USG genetyczne na przeziernosc karkowa po skonczonym 11 tygodniu ciazy ale nie pozniej niz 13 tydzien i 6 dzien chyba. Tak mi doktorowa powiedziala.

Ja się umówiłam na USG genetyczne na 19 kwietnia, bo ginka kazała mi między 15 a 19 kwietnia i to będzie 12 tydzień i 6 dzień (o ile dobrze liczę).

Moja dzisiejsza historia: poszłam do łazienki i na papierze troche krwi:/ strach w oczach i łzy i mega sie bałam... Kazali leżeć i czekać. Lekarka kazała przyjsc na usg i zrobiła usg przez brzuch juz. Dzieci całe szczęście maja sie dobrze i po prostu juz tak w ciazy blizniaczej jest. Jest to ciaza wysokiego ryzyka i trzeba sie liczyć z takimi rzeczami:/ no ale jak wiadomo cieżko sie nie denerwowac... Dostałam fotki i podziale sie z wami moimi dzidziusiami. Skakaly i machaly nogami i raczkami:) kamień z serca ze wszystko wporzadku...

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    17,1 KB · Wyświetleń: 101
  • image.jpg
    image.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 93
reklama
Do góry