reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

agaundpestka - moj tez lubi wywalac wszystko przez balkon a ze pod naszymi oknami jest (maly, postsocjalistyczny ale jest) plac zabaw, to trzeba szybko leciec na dol, bo dzieci lubi sobie przywlaszczac takie spadajace "skarby" :tak:

Z wozkiem rzeczywiscie lipa. Biednemu zawsze wiatr w oczy :-( Cos jednak trzeba zrobic, bo przeciez nie mozesz przez kilka miesiecy kisnic sie w domu. A i wobec takiego chamstwa az prosi sie, zeby cos przedsiewziac. Moze tak jak dziewczyny Ci radza sadownie? Wogole to ja Cie podziwiam - jeszcze bardziej od wczoraj kiedy przez kilka minut zajmowalam sie dwoma bejbiszonkami - swoim i kolezanki (miesiac mlodszy, ona wyszla tylko do lazienki na chwilke). Myslalam, ze osiwieje zupelnie w te kilka minut przy dwoch rozbrykancach :szok: Ja nie wiem jak Ty dajesz rade :confused:

kasiekz -u nas kluczyki od samochodu leza poza zasiegiem. Ale dziec lubi wyciagac innym (kolezance, obcej kobicie w restauracji) kluczyki z torebek :szok: O ile te torebki sa otwarte, bo jeszcze nie rozpracowal zamkow blyskawicznych. A jak juz wygrzebie taki klucz to od razu zmyka jak najdalej moze :szok: Portfel kolezance tez juz takim sposobem zwedzil :baffled:

Kasienka - trzeba chyba kupowac w kazdym sklepie inny numer. Nic innego mi nie przychodzi do glowy :baffled:

alijenka - Ty grzesznico!!!! 3 pobudki to dla Ciebie duzo? A co powiesz na 5 pobudek od polnocy do 2:30? :dry: (spac poszedl o 23) Potem mnie trafil szlag i oddalam dziecia monszowi - zeby sobie razem pobujali sie w duzym pokoju. O 6 dostalam dziecia z powrotem, bo juz byla pora na cycunia i potem do 9 budzil sie srednio co 40minut pojekujac. Uspokajala go tylko piers lub lulanie. Rano stwierdzilam, ze na przebitej (2 rozki) lewej gornej 4 sa 2 krwiaczki a po prawej stronie przebila sie (1 rozek) druga gorna czworka. Zanim te wielgachne zebicha calkiem wyjda to mi chyba wyjda wszystkie wlosy tj. same je sobie wyrwe z frustracji. Takze Twoje 3 pobudki przy moich 9 plus mezowskich kilka to jest noc jak marzenie. Na dobry lad spalam tylko od 3 do 6. A ze od porodu nie przespalam ani jednej nocy...:sorry2:

reklama
aga M pyta czy w opisie było napisane, że wózek sprawny. Jeśli tak to masz szanse na zwrot pieniędzy. Trzeba napisać do gościa wezwanie, jeśli się nie zastosuje to sprawę skierować do sądu i utrzeć mu d**ę! opłata sądowa to tylko 30zł. ps. zawsze możesz gościa sądem postraszyć...
wózki bliźniacze:GRACO stadium DUO * rok po roku * bliźnięta * ZESTAW, za pobraniem Wrocław • Tablica.pl
Dzięki ;)
Było, ze sprawny, ale ciężko się go składa, a to nie był da mnie problem, bo przecież ja go do auta nie składałam, ale chyba nic nie wskóram, bo ogłoszenie zniknęło nawet z archiwum w którym było :( więc dowodów brak.

Zaza też myślałam o wysłaniu kogoś do niego, ale on sam nieciekawie wyglądał więc chyba szkoda zachodu:baffled:

My kukurydze jemy już od czerwca, ale jakie po niej kupy kukurydziane mamy :D

Aronia ja kupiłam ostatnio w obi siatkę plastikową na metry i mam zamiar nią osłonić lukę w balkonie, bo też szybko znikają mi różne rzeczy jak młody wywali.

I tak jak Josie poluję na buty w tkmaxx tym o to sposobem sandały melani warte 180zł miał za 59zł, adidasy też. Tylko widzę, ze teraz nasza numeracja jest najbardziej chodliwa.

Zaza no to zaszalej na imprezce :cool2:

Aga słów brak na tego sprzedawcę :no: Szkoda, że pozamiatane, ale w sumie na takie chandryczenie się, to też trzeba mieć siłę i czas. Ech...

Aylin ja też dzieciakom butów na allegro nie kupuję. Zabieram za chabety do sklepu i mierzymy ;)
U nas młody nadal biega w sandałkach, ale będę też musiała się rozejrzeć za jakimiś butkami krytymi, bo coraz chłodniej na dworze :blink:

Josie cmok w bolącą główkę :blink:

No i wielkimi krokami zbliża się przyszły tydzień, a wraz z nim - dni adaptacyjne bąbla w nowym żłobku :) Od poniedziałku do piątku będziemy jeździli na dwie godziny adaptacji. Będą wszystkie przyszłe przedszkolaki i żłobkowicze, dzieci będą się bawiły, poznawały zabawki, panie itp. Urlop mam już załatwiony (to znaczy do g. 12-tej, potem jestem w firmie, a młody ląduje u babci). No ciekawa jestem, jak ten mój dzieć zareaguje. Jeśli pójdzie w ślady starszego brata, to nie poleci żadna łezka i nie będzie chciał stamtąd wychodzić ;-) A tak już całą gębą, to zaczynamy 2-go września.

Jeszcze w kontekście edukacji, to powiem Wam, że wrzesień będzie dla nas masakryczny pod kątem finansowym :baffled: Wyprawka starszaka + wszystkie dodatkowe opłaty (mundurki szkolne, świetlica, obiady, komitety, ubezpieczenia itp.), wpisowe za żłobek no i czesne za pierwszy miesiąc. Kosmos.

Ostatnia edycja:
Aaa chyba z Niespodzianka sie spotkać, hmm a o mnie zapomnialyscie? :-D

Pamietamy :-p pakuj sie i przyjezdzaj :-) My jedziemy Pe brata ciotecznego odwiedzic a ze przeprowadzil sie do miejscowosci Niespodzianki wiec przy okazji (mam nadzieje) uda nam sie spotkac :tak:

Sunshine fajnie że masz się z kim spotykać, no nie mówię zawsze mogę jechać do Wro do naszych dziewczyn !!!!!!! ze mnie też są zwłoki i nie ważne o której mała wstanie, nie wiem ale kiedyś wystarczało mi 5 godz snu i byłam wyspana a teraz poprostu cierpię na niewyspanie

uwielbiam te spotkania choc czasem mam ochote zamknac sie w domu :-( ale wole wyjsc z mloda i ona ja bedziemy miec rozrywke :tak:

A i gościu od wózka okazał się oszustem sprzedał mi pęknięty wózek :( cały stelaż który jest ukryty pod plastikiem, wcześniej nie było tego widać, bo był mocno wciśnięty.

chyba przeoczylam bo nie wiem przez co go kupowalas :sorry2: przez allegro czy inna stonke?

Sunshine jak tam sesja, kiedy będą fotki? :-)
7 wrzesnia jedziemy wyrac zdjecia :-)

Chyba moje dziecko wzięło do siebie, ze matka się na niego żali i pierwszą pobudkę zrobił mi o 3:50 :)

A co do wózka napisałam do gościa maila i odpisał mi, ze jestem pazerna, bo oszczędzam na własnych dzieciach kupując im używany wózek :( kurcze niby nie dużo 200zł, ale na 3tygodnie to :( więc tym o to sposobem jestem uziemiona, a dzieciaki przechodzą dziś samych siebie.

Kasienka na gumtree, a z gosciu taki, ze strach z nim zaczynac, mam za swoja naiwnosc :(

doczytalam :sorry2: na gumtree jest napewno centrum pomocy jak na allegro moze sprobuj zglosic sie do nich?

Kasienka- u nas glukozy nie robia wiec nie pomoge :sorry2: a nozke mierze centymetrem :tak: tak jak robi Kasiek

zaza- udanej imprezki :tak::-D

macku- gratulacje i po czesci usprawiedliwiam Cie :tak:

Kochana nie wiem czy bedzie mi dane jeszcze do Was zajrzec bo prosto po pracy wyruszamy w podroz wiec jak cos to udanego weekendu :tak: See you later :-D

P.S Niespodzianka nadchodze :-p:-D

Niespodzianka, Sunshine bawcie sie dobrze laseczki!

Aga wspolczuje akcji z wozkiem, ale tak jak pisze Iwon, trzeba miec nerwy i czas zeby sie z koniem kopac.....

Iwon twoj maluszek dorasta :) na pewno mu sie w zlobku spodoba
no i racja, przeciez juz weekend!!!! :-D az mnie glowa przestala bolec!

Hmmm nikogo nie ma?

Chcialam sie pochwalic. Od jakiegos miesiaca spiewam jankowi aaa kotki dwa przy ubieraniu w pizamke i az nie zasnie. Dzisiaj go ubieram i zapomnialam spiewac a on znad butelki upominajacym tonem do mnie AAA! AAA! :) dzieciaki sa przeslodkie :)

Iwon niezła lista wydatków:szok:

Sunshine udanej imprezki z Niespodzianką ;-)

Hmmm nikogo nie ma?

Chcialam sie pochwalic. Od jakiegos miesiaca spiewam jankowi aaa kotki dwa przy ubieraniu w pizamke i az nie zasnie. Dzisiaj go ubieram i zapomnialam spiewac a on znad butelki upominajacym tonem do mnie AAA! AAA! :) dzieciaki sa przeslodkie :)
ale super!!! ach te nasze dzieciaczki takie kumate się robią

w ogóle to jestem tak zakochana w swoim synku, że aż czasami mnie to przeraża:sorry2: a pomyśleć, że kiedyś dziwiłam się matkom, że nie widzą świata poza swoimi dzieciakami, a teraz jestem taka sam:sorry2:

Hmmm nikogo nie ma?

Słodko :)

Zaza dziś to samo powiedziałam mojej mamuśce, ze nie myślałam, ze można tak kogoś kochać :) No i jak moja przyjaciółka czy siostrzenica urodziły to mogłam do nich non stop jezdzic, bo przeciez mają takie cudowne dzieci, a teraz przyjaciółka urodziła i co córeczkę ma słodziutką, ale mój to mój :)
Dziś łażąc 3h za nim po podwórku patrzyłam na niego i sobie myślałam jak ja go UWIELBIAM :)

Wiecie co i mimo, ze nie jest łątwy okres teraz w moim życiu, bo jednak samotne macierzyństwo nie jest tak kolorowe to się strasznie cieszę, ze mam tego mojego synala :) i nie zamieniłabym go na nic innego!!!!
I z tej okazji stawiam szampana
Zobacz załącznik 579202Zobacz załącznik 579202

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Aga no właśnie - ja patrzę na S to myślę sobie jak bardzo kocham :)
Aguś kurcze tak mi smutno jak sobie pomyślę, że ten drań ... ech... wyjdź za mnie!!! aj law ju!!!!!!!;-)

reklama
Joł :cool2::-) Ja nie piję, ale symbolicznie usteczka w szampanie zamoczę, a co ;-)

Baby, ja mojego też uwielbiam :-p Najbardziej mnie rozbraja, że jest taki malutki. Taki mini czlowieczek, a namieszał w sercach tylu ludzi :blink:

Josie
mój śpiewa kotki dwa jak Twój Jasiu :-) I w dodatku skubany nawet robi to melodyjnie :rofl2:

Do góry