reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

dziecko polozylam, maz w delegacji i mam wieczor dla siebie :-)

w temacie bajek to u nas swinka peppa nie zawodzi nigdy. dzisiaj maz sie wybieral na delegacje i janek juz mu na nogawce plakal ze wychodzi , a jak tylko uslyszal muzyczke z peppy to zaraz przybiegl nie ogladajac sie za tata:-D
puscilam mu teraz przed spaniem to hippa hippa i byl zahipnotyzowany, zaczal tez robic nie nie razem z nimi:-D tylko ja nienawidze tych komputerowych bajek, sa okropne!! te grafiki, takie przeskalowane te zwierzeta, no nie trawie.... ja bym mu najchetniej kota filemona puszczala, muminki, i inne z naszego dziecinstwa....

w temacie ciuszkow - z "polskich" sklepow u nas od urodzenia kappahl. sa skrojone na jaska, waskie w talii (aylin:tak:) i dosc elastyczne ,do tego nic sie nie mechaci, jakosciowo bodziaki i pizamki sa najlepsze ze wszystkich sieciowek.boskie czapeczki i dresy jednoczesciowe. kupuje glownie na wyprzedazach lub w promocjach 2za1 z karta klienta. uwielbiam ten sklep. moj maz tam kupuje biznesowe ciuchy za to z damskich absolutnie nic mi sie nie podoba.

z allegro glownie uzywki next - uwielbiam sweterki i maja cudne ogrodniczki dla chlopcow. w ogole wszystko maja cudne

ide ogarnac kuchnie

reklama
Aylin a masz jakiś przepis dla dzieciaków czy taki bardziej dorosły? chciałabym małemu soczewicę wprowadzić, ale ja znam tylko zupę z pomidorami, których nie może :(

zaza - przepiss kasiek z przpisów naszych. Na ostatniej stronie jest. I bez pomidorów bo byłam przekonanan ze mam w domu - ale sie myliłam i juz iść mi sie nie chciało. Ale przepis jest z mleczkiem kokosowym? Sergi pewnie też nie moze?
Ale kiedys robiłam z jakiegos inneo i też pyszna była. Zaraz poszukam

agaundpestka - taka babke jak wstawilas widzialam na zywo nago nad morzem w tym roku. Tak sie bowiem zlozylo, ze plaze dla psow upodobali sobie rowniez nudysci. Tzn. glownie to byli nudysci z psami :-D Wiekszosc siedziela za swoimi parawanami, wiec sie specjalnie wsrod tekstylnego ogolu nie rzucali w oczy. Ale pies tej babki (bernenski pies pasterski) zakochal sie dziko w naszej - bawily sie tak, ze malo calej plazy nie rozniosly i co jakis czas trzeba bylo je rodzielac, zazwyczaj robilam to ja ale co i rusz ta babka czula sie w obowiazku mnie odciazyc i nago latala za swoim psem :-D Calkiem sympatyczna byla. I guzik sobie z figury robila - wtranzala wielkiego hotdoga az sie kurzylo :-D A jak wygladala nago w biegu na plazy mozecie sobie same wyobrazic :-pPrzynajmniej w wodzie nie marzla, bo ja sie wykapac przy mniej niz 18st temp wody nie odwazylam. A tak na serio to u mnie jest chyba podobna sytuacja jak u Ciebie. Tez na UU a nie chudne, ba, przytylam, mam ok. 15kg do zrzucenia, tarczyce sprawdzilam i bylo idealnie :confused: Jednak zbyt kocham plywac, zeby sobie tej przyjemnosci odmowic i Tobie tez radze sie tak nie przejmowac. Pod woda i tak nic nie widac a ten kawalek do wody to przeciez... pestka ;-)

asik
- a nie myslalas o jakiejs formie dogoterapii dla Oliwki? Nie kazdy musi psy kochac ale latwiej jej bedzie zyc, jak sie nie bedzie ich bala :tak:

A dla dzieci-szczypiorkow ogrodniczki nie sa jakas mozliwoscia?

A propos telewizji: wiecie, ze jest hipoteza, ze dzieci, ktore sie wychowuja 24/24 przy radiu/TV moga miec tendencje do dyslekcji/dysgrafii? Po prostu panuje zbyt duzy szum, trudniej im wydzielac poszczegolne gloski i msci sie to w wieku szkolnym :szok:

katrina -gratulacje dla chodzacego Kubusia :-)

kasiekz - swietne fotki :-) Moj dziec wywlekl za to folie z wozka i sam sie wpakowal do koszyka (tego pod wozkiem, na zakupy) a potem mialkot, bo nie mogl sie sam wygramolic - musielismy z monszem rozmontowywac wozek :-)

Niespodzianka - z pryszczami na brodzie nie pomoge ale slyszalam od znajomych, ze to moze byc od sliny. Moj dziec za to co sniadanie naciera sobie nos maselkiem no i wychodowal sobie... pryszcza na nosku :sorry2: U nas ksiazeczki dzieciece sa na topie od ok. pierwszych urodzin. Wczesniej uznawal tylko dorosle ksiazki - jego ulubiona byla... historia designu (w meblarstwie i plakacie) :-)

Ostatnia edycja:
josie właśnie miałam pisać, że Kappahl jest te best. Wczoraj kupiłam młodej śliczną bluzeczkę za 15zł i spodenki w promocji 50%. Można prać i prać, a nic się z tym nie dzieje. Zero rozciągnięcia i zmechacenia, jeden dres dla P mam jeszcze po swojej siostrze:D

asik
gratki dla Oliwci!

aylin zupa z soczewicy, ymmm...a nie miałam pomysłu na obiad, teraz już mam!

A ten wózek to skad ma być?? bo jakoś umknęlo.
Wózek ten co miałam, mechanik samochodowy podjął się jego naprawy i oni odbierają go tak.

Ale jestem dumna z Oliwki- sama pojechała rowerem do sklepu:tak::happy2: a miała blokadę by gdziekolwiek pójść samej bo panicznie boi się psów. Powiedziała, że jutro sama idzie do szkoły i wraca
Brawo dla Oliwki!! I trzymam kciuki by jutro się udało:)

Co do ciuszków to też lubię kapphal, name it i minoti tylko wszystko stanowczo za drogie!!

ja mam getry z kappahl :) zreszta z jakie firmy ja getrów nie mam??

Aronia - a wiesz ze o ogrodniczkach nie pomyślałam??? ide polowac :) na allegro.

Moja dzdzia zjadła dziś na kolacje (byłam u przyjaciówki mojej) co następuje (wymieniam w kolejności jedzenia: arbuz, brzoskwinia, oliwki zielone (z pestką - wiekszość ładnie obgryzała ale 2 połkneła) na zmiane z melonem, herbatnika, znów arbuza, kanapkę z suchą krakowska i popiła w domu mlekiem. Jak po tym wszystkim nie bedzie biegunki to bede miała pewność ze żołądek ma po mnie i mozemy do egiptu jechac :)
Mam pewne watpliwości czy dzieć moze jeść oliwki ale odebrać sobie nie dała - wiec odpusciłam.

reklama
janek w ogrodniczkach super mi pasuje, i w tych dresach-kombinezonach. w pasie luz ale i tak nie spadna :tak: a spodnie dresowe z kappahla to fakt, zanim sie zrobia dobre w pasie to juz nogawki 3/4 :-D ale mielismy super takie w rozmiarze 62 i nosil je od urodzenia az do poznej wiosny- wtedy juz wygladaly jak getry i wygladal przeuroczo, teraz sie zastanawiam czy mu 74 nie kupic.

1.jpg

chyba mnie zacmil ten kotlet, sorry za posta pod postem!!!! :szok:

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    16,8 KB · Wyświetleń: 35
Do góry