reklama
haha no ja na karnego to dzis niechetnie akurat
a ostatnio jak jestesmy poza domem to tez przestalam pilnowac co je - byle jadl... takie to zycie z niejadkami, chyba lepiej jak zje cokolwiek niz nic
chociaz musze powiedziec ze od kiedy gotuje mu obiadki na bazie makaronu lub sosu pomidorowego to nawet mu to idzie

a ostatnio jak jestesmy poza domem to tez przestalam pilnowac co je - byle jadl... takie to zycie z niejadkami, chyba lepiej jak zje cokolwiek niz nic
chociaz musze powiedziec ze od kiedy gotuje mu obiadki na bazie makaronu lub sosu pomidorowego to nawet mu to idzie
kasiekz
Fanka BB :)
josie piękne!!!
aylin bosche jakie menu
Oliwki można podać już po roku. Są bogate fosfor, potas i żelazo oraz wit. B, A, C
Moja nie tyka
Ale suchą krakowską uwielbia!
myślicie, że mama się obrazi lub będzie jej przykro jeśli spytam czy mogę jej płaszczyk odsprzedać sąsiadce. P wygląda w nim naprawdę tragicznie:/
aylin bosche jakie menu
myślicie, że mama się obrazi lub będzie jej przykro jeśli spytam czy mogę jej płaszczyk odsprzedać sąsiadce. P wygląda w nim naprawdę tragicznie:/
.... ja bym mu najchetniej kota filemona puszczala, muminki, i inne z naszego dziecinstwa....
hehehe, ja też włączam Gabi "nasze" bajki - krecika, zaczarowany ołówek, bolka i lolka itp. szkoda tylko, że ona nie jest taka chętna do oglądania ich :-)
A propos telewizji: wiecie, ze jest hipoteza, ze dzieci, ktore sie wychowuja 24/24 przy radiu/TV moga miec tendencje do dyslekcji/dysgrafii? Po prostu panuje zbyt duzy szum, trudniej im wydzielac poszczegolne gloski i msci sie to w wieku szkolnym![]()
tia...takich hipotez mamy na pęczki i sytuacji, które hipotetycznie mogą prowadzić do dyslekcji/dyzgrafii. No, ale bajki czy radio 24/24, to chyba już jakaś patologia...
A jeszcze jeśli chodzi o bajki, to najśmieszniejsze jest to, że Gabi jest przyzwyczajona do oglądania bajek w telefonie albo na kompie i jak jej włączam jakąś na tv, to potrafi pokazywac na telefon i prosić o bajkę :-)
Spędziłam dziś wieczór na zakupach i gadaniu przez telefon :-) nadrobiłam zaległości komunikacyjne.
aronia12
Munka - w tych badaniach chodzi o domy, gdzie TV/radio gra non stop w tle. Nie tyle, ze sie oglada bez przerwy ale ze "cos tam brzeczy". Ja znam kilka takich domow, bynajmniej nie patologicznych, choc mnie taki jazgot non stop meczy. Ile prawdy w tych badaniach - nie wiem, przytoczylam jako ciekawostke.
Aylin - powodzenia na ogrodniczkowych lowach
U nas z jedzeniem jakies skrajnosci - wczoraj nie tknal prawie nic poza UU, dzis wolal sliwke niz UU az sie poczulam urazona
Aylin - powodzenia na ogrodniczkowych lowach

U nas z jedzeniem jakies skrajnosci - wczoraj nie tknal prawie nic poza UU, dzis wolal sliwke niz UU az sie poczulam urazona

Aronia- to fakt,są domy w ktorych tv chodzi non stop i zdecydowanie mozna na glowe wtedy dostac. Myslalam,ze chodzi o ogladanie tv przez caly czas.
U moich tesciow jest non stop wlaczony telewizor,a jak sa bratanice męza,to cały czas bajki lecą i do tego one strasznie głośne. Zawsze mnie tam głowa boli i sama czuje sie "zaszumiona".
Chyba pora spać.
U moich tesciow jest non stop wlaczony telewizor,a jak sa bratanice męza,to cały czas bajki lecą i do tego one strasznie głośne. Zawsze mnie tam głowa boli i sama czuje sie "zaszumiona".
Chyba pora spać.
Sunshine6
Przyznaje sie bez bicia: buszuje na Ebay'u zamiast spac :-(
ale od tej babki kupilabym pol szafy 
kerry180984 | eBay tyle, ze wiekszosc na 2-3latka :-(
ale od tej babki kupilabym pol szafy 
kerry180984 | eBay tyle, ze wiekszosc na 2-3latka :-(Pamka_
Dumna mama Króla Juliana
Dzieć wczoraj dostał mydło w łapki...najpierw pięknie się myła, a potem zaczęła konsumować i było...mama ratuj - pozostawiam to waszej wyobraźni![]()
Mój też już zjadł mydło kilka razy- śrdnio mu smakowało...

Iwon bajki u nas są jak KJ widzi mojego D. D wraca do domu a Julek pędem do komputera i krzyczy baja... Ja mu puszczam tylko piosenki. U nas na tapecie Świnka Pepa, Traktor Tom (fatalna grafika ale młody przepada najbardziej...
Alijenka-ja kupiłam taki zwykły w aptece- cena koło 130zł, stosujemy przy każdym katarze... Ostatnio dałam Julkowi tą końcówkę gdzie wode się wlewa by sobie obgryzał podczas inhalacji a on ja przechylił i wypił cały roztwór- teraz jak to widzi to mówi pici pici

Aylin- daj znać czy upolowałaś jakieś ogrodniczki.
Aga- a daleko masz by sama podjechać do tego mechanika po wózek??
Co do zdjęcia, które wkleiłaś to w USA widywało się takie okazy... Raz widziałam gościa, który miał tak siedzenie przesunięte w tył, bo mu się brzuch nie mieścił, że miał specjalną nakładkę na pedały by dosięgnąć
Oczywiśce najczęściej było ich widać w pobliżu fast foodów... AAAA i jeszcze markety w USA mają specjalne wózki elektryczne dla leniwych ludzi otyłych- po prostu sobie wsiadasz i jedziesz na zakupy by sie nie zmęczyć chodzeniem między półkami-choć są one chyba dla ludzi starszych a grubasy wykorzystują. Jakoś nigdy nie wgłębiałam się w temat.Sunshine- kupiłaś coś??
Wczoraj miałam "dyskusję" z moim synem- pytam go -
-Dzwonimy do taty?
-TAK,
-A co mu powiemy?
-TATA!
Nie wiem kiedy takie kumate dziecko mi urosło...
Zębolog dziś o 16- dam znać po powrocie
reklama
Rysica
Mama Szymusia i Monisi :)
Sunshine ale masz oko, no cuda po prostu!!! 
Ja bym nie mogła wyrtrzymać jakby mie coś tam grało w tle, znaczy TV lub bajki, ale radio może grać
Jakas taka nieoprzytomja w pracy dzisiaj jestem, w dodatku pracy mało, chwilowo
Mówiłam już tu, że Monika się dostała do żłobka państwowego (podanie do prezydenta Pruszkowa przyniosło oczekiwany skutek!!!)
Wczoraj Monika była 3 dzień
Pierwszego dnia płakała, nie jadła, nie spała
drugiego Lekko tylko zapłakała raz na jakiś czas, zjadła pół kotleta
Wczoraj już trochę lepiej jadła, nie płakała, ganiała po sali zabaw, śmiała się i spała
ciekawe jak dzisiaj
Aronia - pani z pieskiem - the best hehe
A co do ubranek, ja unbranka po Monice oddaję siostrze ciotecznej, ma córeczkę z listopada, no i jest półroczne przesunięcie, ale wiosenne Moniki sa dla niej na jesień, a jesienne na wiosnę - chociaż tyle
No i piżamki sa ok, bo to większość roku się długie nosi, poza tym ona drobna, więc az tak nie wyrasta. Teraz też już mam caaały karton po Pampersach dla niej naszykowany, w tym z długim rękawkiem na 80 (ona nosi 74) więc sobie dziewczyna pochodzi
a raczej poraczkuje 
Ja bym nie mogła wyrtrzymać jakby mie coś tam grało w tle, znaczy TV lub bajki, ale radio może grać
Jakas taka nieoprzytomja w pracy dzisiaj jestem, w dodatku pracy mało, chwilowo
Mówiłam już tu, że Monika się dostała do żłobka państwowego (podanie do prezydenta Pruszkowa przyniosło oczekiwany skutek!!!)
Wczoraj Monika była 3 dzień
Pierwszego dnia płakała, nie jadła, nie spała
drugiego Lekko tylko zapłakała raz na jakiś czas, zjadła pół kotleta
Wczoraj już trochę lepiej jadła, nie płakała, ganiała po sali zabaw, śmiała się i spała
ciekawe jak dzisiaj
Aronia - pani z pieskiem - the best hehe
A co do ubranek, ja unbranka po Monice oddaję siostrze ciotecznej, ma córeczkę z listopada, no i jest półroczne przesunięcie, ale wiosenne Moniki sa dla niej na jesień, a jesienne na wiosnę - chociaż tyle
No i piżamki sa ok, bo to większość roku się długie nosi, poza tym ona drobna, więc az tak nie wyrasta. Teraz też już mam caaały karton po Pampersach dla niej naszykowany, w tym z długim rękawkiem na 80 (ona nosi 74) więc sobie dziewczyna pochodzi
Ostatnia edycja: