reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Czesc dziewczynki:-) i Witam nowe mamusie napiszcie cos wiecej o sobie :tak:;-):tak:
violkaa tule mocno, kopacz współczuje takiej szefowej. Sama jestem szefem i nawet namawiałam swoja pracownice na ciaze bo jak pisałam u siebie ciazy nie brałam pod uwage i lekarze tez watpili ze zajde naturalnie:tak: z checia bym Cie wzieła pod swoje skrzydła:-Dszmaragd przykro mi ze jeden maluszek nie dał rady no ale jest drugi i super ze jest dobrze;-). Ja ostatnio płona jestem strasznie i nie wiem co mi sie dzieje :no: w poniedziałek robiło mi sie słabo , serce waliło jak opetane rece mi sie czesły i trwało to 4 godz potem przeszło, dodam ze zdarza mi sie tak 2 ray w tyg. a do swojego lekarza dopiero 20.12 i kontrolna wizyta z wynikami toxo 18.12 w Krakowie. Nie wiem co robic czy to przez hormony czy moj błednik szaleje czy cisnienie za niskie . Doradzicie cos ???? :tak:

to mnie zatrudnij :cool:

reklama
Witam dziewczyny ;)
Nie bylo mnie jeden dzien z powodu gorszego samopoczucia a juz mam tyle do nadrobienia :) Ale obiecuje że zrobie to wieczorem ;)
Dzisiaj mam wizytę u swojego lekarza ale nie wiem czy zrobi mi USG bo tydzien temu bylam w szpitalu to mi robili , a za tydzien we wtorek mam badanie prenatalne więc nie wiem czy będziemy robić dzisiaj. Ale bardzo bym chciala zobaczyc swoje malenstwo .
Trzymajcie za mnie kciuki .
Pozdrawiam cieplutko :)

:-) kopaczku :-D jak tylko mieszkasz na Podhalu to jak najbardziej :-D
tynka123 no ja juz trzymam &&&&& za Was , bedzie dobrze bo innej opcji nie ma :tak:
ka.wo hmm ja cukier mam w normie no ale moze byc ze jest zbyt duzy spadek i dlatego. Umowiłam sie na jutro do lekarza :tak: zobaczymy co mi poradzi. He he no ja ranny bo od 6 w pracy do 20 ;-) dobrze ze klientow nie ma non stop to moge Was podczytac na bierzaco bo bardzo płodnie działacie na forum :-D i super bo mozemy sie wspierac. Ciesze sie ze jestem tu z Wami :-D

Laleczka, jak to (nie cukier i nie niedociśnienie) i się powtarza to sprawdź elektrolity (sód, potas, wapń) bo może dużo pijesz i sikasz i wypłukujesz je sobie
No pije bardzo duzo bo przez noc wypijam ok 1l a w dzien 3 l lub wiecej i fakt duuuuzooo sikam :tak: Normalnie mam ciagle pustynie w buzi. Dzieki skarbie za porade , nadbakne jutro lekarzowi ;-)

Cześć Brzuchatki :-) Widzę, że od rana rządzicie na wątku, jest co czytać, nie mam szansy nadrobić 3 dni nieobecności :szok::zawstydzona/y: Dlatego wybaczcie...

Witam wszystkie Mamusie ktore dołączyły w ostatnich dniach :tak::-)

Czeka mnie dzisiaj wyprawa z Młodą na miasto, bo w banku zażyczyli sobie dodatkowej wizyty w sprawie ubezpieczenia... :dry: Już to widzę, jak moja iskierka wysiedzi na miejscu 30 minut... :-p ;-)

Wczoraj w pracy myślałam, że nie wyrobię. Pracuje przy sprzątaniu sklepu, ogólnie mam super ekipę w pracy i nie narzekam nawet teraz, ale jak wczoraj musiałam doprowadzic do porządku szyby w zamrażarkach, to myślałam, że zaraz i po mnie będą musieli sprzątać :-p Tak mnie muliło od zapachu płynu do mycia szyb, bleeeee....

mam jeszcze jedno pytanie czy któraś z Was miała robione badanie o nazwie Przezierność karkowa, a w zasadzie przezierność fałdu karkowego (NT - Nuchal Translucenty)? znalazłam informację, że "Warunkiem prawidłowego odczytu przezierności karkowej jest wcześniej odczytana wartość pomiaru ciemieniowo-sedzeniowego płodu, która powinna się mieścić w przedziale 45 do 84mm, co wskazuje na wiek płodu dziecka, a ten powinien znajdować się pomiędzy 11.3 a 11.6 tyg" źródło Przezierność karkowa NT - badania prenatalne

Ja mam wizytę 16.12 więc będę patrząc po suwaczku w 10t4d czyli lekarz nie powinien robić tego badania bo za wcześnie? Jak to jest?

reklama
Graza niemam pojecia o tym;p pierwsze slysze!

Jagodka
trzymam kciuki za wizyte bedzie dobrze, wiem ze latwo mowic zeby sie nie stresowac...;/ mysl pozytywnie:)

Dziewczyny ktore dzis wizytuje trzymam kciuki, i mam nadzieje ze same super wiesci beda przynoszone!:)

Niestety chwile temu mialam PIERWSZE bliskie spotkanie z panem K:(:(:( zrobilo mi sie strasznie slabo..zimny pot i ledwo doszlam do lazienku....dziwne ze w tym tygdoniu co jestem wymiotowoalam...mam nadzieje ze to jednorazowe!

Do góry