reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Graza ja tez mam połówkowe 20.02.

Angelika o której masz badanie? ja mam o 17:30. strasznie się stresuję. mój mż parę dni po urodzeniu miał operację i lekarz stwierdził, że może być to dziedziczne:( może dzidzia ujawni nam swoją płeć:)

Za wszystkie mamy, które maja jutro wizyty trzymam mocno kciuki:)

Rozwinęła się dyskusja na temat łóżeczka. Ja będę miała takie wiklinowe łóżeczko, tylko na biegunach, ale chcemy zmienić na kółka. Obecnie łóżeczko jest u bratowej ale teraz ma trafić do mnie:) muszę poszukać nowego materaca i zmienić obszycie łóżeczka:) Gdzie można kupić owalny materac? jakiej powinien być twardości dla niemowlaka? Jak maluszek będzie większy dostanie łóżeczko drewniane po kuzyneczce:)

wiklinowe.jpg

Załączniki

• wiklinowe.jpg
    wiklinowe.jpg
    29 KB · Wyświetleń: 49
reklama
graża, gdzie dostać okrągły materac to nie wiem, ale pamiętaj, że najlepszy jest materac gryka-kokos, tylko teraz nie pamiętam na czym powinno dziecko najpierw leżeć. Pamiętacie dziewczyny?

graża, gdzie dostać okrągły materac to nie wiem, ale pamiętaj, że najlepszy jest materac gryka-kokos, tylko teraz nie pamiętam na czym powinno dziecko najpierw leżeć. Pamiętacie dziewczyny?

Najpierw pianka, potem zmieniać na tą drugą stronę

Najpierw kokos potem gryka. Btw. Ola nie chciała na gryce leżeć bo szelesci za mocno... Drugi bobas dostanie lateksowy materac

Dziewczyny bo się zamieszałam znalazłam taki podział na materace:

• materac dla niemowlaka z pianki termoelastycznej

• Materac dla niemowlaka kokosowy

• Materac dla niemowlaka lateksowy

• Materac dla niemowlaka z łuską gryczaną.

• Materac dla niemowlaka bonellowy,

• Materac dla niemowlaka kokosowo-piankowy z łuską gryczaną

Od którego zacząć pianki czy gryki? zastanawiałam się nad tym ostatnim.

graża, przeważnie są takie kokos-pianka-gryka i potem masz możliwość odwrócenia. Są tez właśnie jakieś piankowe, sprężynowe, lateksowe...
Ja miałam ten k-p-g.

reklama
Witam wieczorową porą ;-)

Mam pytanko... Moja córka ma 2 latka, śpi w łóżeczku ze szczebelkami chociaż ma możliwość wyjścia. Trochę wędruje po łóżeczku jeszcze. Zastanawiam się kiedy silić się na przeniesienie jej do łóżka/tapczaniku?? Kiedy zmieniałyście łóżeczka na łóżka waszym pociechom?? Muzę dodać, że w nocy wyłazi i przychodzi do nas, potem trzeba ją znów zaprowadzić do łóżeczka (nie umie z nami spać, i dobrze :-D).
Tak sobie myślę dziś o tym łóżku dla niej bo jak przyjdzie drugie dziecię na świat to bez sensu kupować drugie łóżeczko jak to jest nowe i wcale niezniszczone ;-) Podzielcie się ze mną swoim doświadczeniem :happy2:

Jagódka pytałaś kiedy zwolnię. Kurczę teraz to jak zaczęłam się lepiej czuć (wymioty, mulenie odeszło w dal, mam nadzieję że nie wróci) to dostałam trochę energii. Chociaż jestem zmęczona często ale jednak chcę jeszcze pracować. Zobaczymy czy mi się to czkawką nie odbije... jak to się mówi ;-) aaaaa i podziwiam za wytrwałość!!! :cool2: sama czapę zrobić no no. Ja tylko mam cierpliwość do wyszywania muliną :-D i na tym się kończy :-D

Do góry