sokoja
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny,
potrzebuję Waszej pomocyCzy któraś może wie jak w ciąży poradzić sobie z bólami kręgosłupa szyjnego? 1,5 roku temu miałam wypadek samochodowy i chyba znów odezwały się jego skutki. W nocy nie mogę spać tak mnie boli w karku i szyi a cały dzień chodzę z koszmarnym bólem głowy. Myślicie, że manualne masaże by coś dały? Miał ktoś do czynienia z takim urazem?
Ja mam problemy z kręgosłupem i normalnie chodzę na masaże, ale w ciąży sobie darowałam, bo z tego co wiem to takich leczniczych nie powinno się wykonywać (relaksacyjne owszem, ale chyba też nie wszystkie). Z tego co mnie ratuje teraz, to musisz znaleźć na głowie (u podstawy czaszki) takie wypustki, przechylić głowę do przodu i przytrzymywać kciukami te miejsca tak długo i tak mocno, aż ból w tym miejscu ustąpi. Możesz iść tak po kolei aż do czubka głowy, ewentualnie jakiś delikatny masaż niech Ci mąż codziennie robi i sama ćwicz.
Szkoła rodzenia fajna rzecz, bez niej też bym została na "dobrych" radach babć - także jak macie możliwość to skorzystajcie.
Co do położnej to teraz jest taka możliwość, że zapisujesz dziecko po porodzie do jakiejś tam przychodni x, a położną możesz sobie wybrać z przychodni y, jeśli Ci z tej pierwszej nie odpowiada. I jak tak zrobię. A Jagódka, można w ogóle napisać takie podanie, że nie chce się wizyt położnej? Bo mi to by tez było na rękę.