reklama
U
użytkownik 902
Gość
zycze ci nie gradu w tym czasie, i dumy rozpierajacej serce na probie ze swojej Klaudii![]()
Boże zwyłam się jak norka
Musiałam wyjść na chwilę ochłonąć, bo niektóre dzieci z zainteresowaniem patrzyły na to jak mama Klaudii traci panowanie nad hormonami ciążowymi
Jej, no tak się wzruszyłam okropnie, że dalej mi się płakać chce. Duma mnie rozpiera, bo Klaudusia ma aż 2 wierszyki i piosenkę i sama wszystko pięknie śpiewa i recytuje z dykcją dorosłego, ani razu się nie pomyliła. Aż się śmiać z siebie zaczęłam, bo nigdy tak nie reagowałam, a tu łzy jak grochy i trzęsąca się broda. Dzieci mnie po przedstawieniu rozwaliły, bo przyszły do mnie dwie dziewczynki i pytają czy idę do szpitala
I dlaczego muszę tam iść..elifit
Moderatorka
Boże zwyłam się jak norkaMusiałam wyjść na chwilę ochłonąć, bo niektóre dzieci z zainteresowaniem patrzyły na to jak mama Klaudii traci panowanie nad hormonami ciążowymi
Jej, no tak się wzruszyłam okropnie, że dalej mi się płakać chce. Duma mnie rozpiera, bo Klaudusia ma aż 2 wierszyki i piosenkę i sama wszystko pięknie śpiewa i recytuje z dykcją dorosłego, ani razu się nie pomyliła. Aż się śmiać z siebie zaczęłam, bo nigdy tak nie reagowałam, a tu łzy jak grochy i trzęsąca się broda.
Dzieci mnie po przedstawieniu rozwaliły, bo przyszły do mnie dwie dziewczynki i pytają czy idę do szpitalaI dlaczego muszę tam iść..
Blagaj o przepustke
U
użytkownik 902
Gość
Dopiero w piątek to bym wyła, a tu przynajmniej świadków mniej;-) Chyba mi się te emocje operacja-szpital -dzień matki nawarstwiły i dlatego.
Catsun, pewnie bierzesz leki podobne od tego co ja brałam w pierwszej ciąży. Ja miałam kołatanie serca, oblewały mnie poty, drżały mi ręce i nogi i ogólnie strasznie słabo się czułam, po kilku dniach brania doszło jeszcze zasinienie nóg - miałam nogi w sinofioletowe plamy na bordowym tle.. Do tego nogi były na maxa gorące. Lekarze mówili, że to normalne skutki uboczne, niestety przez cały okres ich brania - od 31 do 37tc - miałam te skutki uboczne i organizm wcale się nie przyzwyczaił.:-( Mam nadzieję, że u Ciebie będzie lepiej.
Catsun, pewnie bierzesz leki podobne od tego co ja brałam w pierwszej ciąży. Ja miałam kołatanie serca, oblewały mnie poty, drżały mi ręce i nogi i ogólnie strasznie słabo się czułam, po kilku dniach brania doszło jeszcze zasinienie nóg - miałam nogi w sinofioletowe plamy na bordowym tle.. Do tego nogi były na maxa gorące. Lekarze mówili, że to normalne skutki uboczne, niestety przez cały okres ich brania - od 31 do 37tc - miałam te skutki uboczne i organizm wcale się nie przyzwyczaił.:-( Mam nadzieję, że u Ciebie będzie lepiej.
haust
Fanka BB :)
Jagódka aż mi się oczy spociły po Twoim wpisie, a co dopiero oglądać swoje dziecko 
Ja ostatnio się wzruszyłam, jak Mati ćwiczy taniec do piosenki "Przyjedź mamo na przysięgę" - robił to z takim zaangażowaniem, dumą i przejęciem, że aż się popłakałam. Było widać jak się stara i jak mu zależy, dlatego boję się tego, że może mnie nie być 16 czerwca na tym występie:-
-(
Mam nadzieję, że jeżeli ja nie będę mogła, to mąż mnie nie zawiedzie i pojawi się na tym występie - inaczej go zabiję

Ja ostatnio się wzruszyłam, jak Mati ćwiczy taniec do piosenki "Przyjedź mamo na przysięgę" - robił to z takim zaangażowaniem, dumą i przejęciem, że aż się popłakałam. Było widać jak się stara i jak mu zależy, dlatego boję się tego, że może mnie nie być 16 czerwca na tym występie:-
Mam nadzieję, że jeżeli ja nie będę mogła, to mąż mnie nie zawiedzie i pojawi się na tym występie - inaczej go zabiję

U
użytkownik 902
Gość
No właśnie tu głównie o to zaangażowanie chodzi, wiem, że bardzo ćwiczyła te wszystkie wierszyki i piosenki, nawet pamiętała, żeby skrzydełkami ruszać przy "lataniu" i kręcić pupą przy "tylko biedronka nie ma ogonka" - bo jest biedronką. Widziałam, że była przejęta, że siedzę na widowni, mimo, że wiedziała, że tam będę. Kochane te przedszkolaki nasze

agulam
jagodka ja czesto wzruszam sie na prezedtawieniach ale tak delikatnei sie staram,ukradkeim łezke obetre,jutro mam przedstawienei u OLi w przedszkolu i etz sie obawiam ze zareaguej inaczej/bardziej ,oby nei bo ja jak sie rozpłazce to pzrestac nie moge

Dziewczyny!
Chyba się zaczyna okres narastania instynktu macieżyńskiego, dlatego takie rozemocjonowane jesteśmy
Mi N. chyba 4x życzenia skłądała w pn i też mało się nie popłakałam
My mamy dzień rodziny 27.06 - mam nadzieję, że dam radę, bo inaczej małej by było bardzo przykro - mamy całą ferajną ciuchcią pojechac na piknik 
Catsun - trzymam kciuki, żeby wszystko było ok, moim zdaniem leki nie zaszkodzą maluszkowi, bo gdyby tak miałobyć to lekarze zdecydowaliby, żebyś teraz urodziła, także uszy do góry i leżenie
Małgorzatkar - jakoś się nad wypróżnianiem nie zastanawiam, ale ucisk na kroczę czuję i bez tego ;-) Na usg się nie wybieram - moi pacjęci na mnie wtedy czekają
Dziś mam wolne, a w dodatku pogoda jak dla mnie idealna 17 st + czasem malutki deszczyk - żyć nie umierać

Byłam na bazarku - ledwo z siatami zapakowanymi wróciłam - biorę się za chłodnik i sernik na zimno
Chyba się zaczyna okres narastania instynktu macieżyńskiego, dlatego takie rozemocjonowane jesteśmy
Mi N. chyba 4x życzenia skłądała w pn i też mało się nie popłakałam
My mamy dzień rodziny 27.06 - mam nadzieję, że dam radę, bo inaczej małej by było bardzo przykro - mamy całą ferajną ciuchcią pojechac na piknik 
Catsun - trzymam kciuki, żeby wszystko było ok, moim zdaniem leki nie zaszkodzą maluszkowi, bo gdyby tak miałobyć to lekarze zdecydowaliby, żebyś teraz urodziła, także uszy do góry i leżenie

Małgorzatkar - jakoś się nad wypróżnianiem nie zastanawiam, ale ucisk na kroczę czuję i bez tego ;-) Na usg się nie wybieram - moi pacjęci na mnie wtedy czekają

Dziś mam wolne, a w dodatku pogoda jak dla mnie idealna 17 st + czasem malutki deszczyk - żyć nie umierać

Byłam na bazarku - ledwo z siatami zapakowanymi wróciłam - biorę się za chłodnik i sernik na zimno

kropka&pączek
Elifit, a ja bym się cieszyła gdyby chociaż raz był tata zamiast mama. Nawet teraz się nauczyła rzucać w powietrze, bez potrzeby "mama", co po 20 razach doprowadza mnie do szału. Jakby sprawdzała czy jestemCiężko widzę to co będzie za 2 msc.
Mąż jest tylko do zabawy i kąpieli, czasem wymuszę żeby kolację jej zrobił.
O położeniu spać nie ma mowy, będzie test bo w piątek idę na paznokcie na 21.....![]()
No właśnie miałam pisać, że mój wczoraj po wizycie wieczorem zapytał kto małemu będzie jeść dawał jak pójdę rodzić... Święty turecki!
Fakt że dużo pracuje, ale w jakiś weekend mógłby się zainteresować jak sniadanie czy kolację przygotować, ech ci faceci! On jest dobrym tatą, ale właśnie od zabawy, wygłupów, a mógłby mnie czasami odciążyć z nakarmienia czy czegoś innego z prozaicznych obowiązków rodzica. Zwłaszcza że jak będzie drugie to nie wyrobię sama z dwójką na początku i będzie musiał trochę bardziej zająć się starszym. Mam nadzieję że to do niego dotrze niedługo.
Biorę się za prasowanie chyba, póki chłodno, ale najpierw lody z truskawkami i borówkami sobie zjem, a co!
reklama
Ja jestem pewna że gdybym była na przedstawieniu i moje dziecko mówiło mi wierszyk to bym była strasznie dumna i na pewno nagrała to na tel czy kamerę
A łzy w oczach swoją drogą
Niestety oprócz mojego syneczka w brzuchu nie byłam nigdy w ciąży
Ale fajnie by było mieć 2kę
)
Jagódka-tak mam to samo.. Wczoraj były uderzenia gorąca, mdłości, drzenie rąk i nóg, zawroty głowy, czasami mnie coś swędzi:/ kołatanie serca i szybkie bicie.. W tym że tamte rzeczy uderzają na zmianę a drzenie rąk utrzymuje się ciągle.. Ale przetrwam to.. Żeby tylko leki źle nie wpłyneły na maleństwo i będę przeszczęśliwa. Wczoraj na usg sprawdzono mi tylko przepływowość pępowiny i tętno w główce.. Nie poznałam wagi itd.. Gin nie chciał zbytnio pobudzać brzucha... Ale 2 tyg temu waga to było 2 kg. A czy po odstawieniu w 37 tyg skurcze wróciły i urodziłaś naturalnie?? Mój lek to: Salbutamol. Ty pewnie miałaś jakiś na F- jest popularny.. I czy leżałaś cały czas do tego 37 tyg?
Kropka&pączek-.Najlepiej jak porozmawiasz z mężem na spokojnie w 4 oczy o swoich zmartwieniach.. Bo niestety faceci tacy są że czasami jak im się nie powie czegoś wprost to sami się nie domyślą.. Truskawki właśnie zajadam
Jagódka-tak mam to samo.. Wczoraj były uderzenia gorąca, mdłości, drzenie rąk i nóg, zawroty głowy, czasami mnie coś swędzi:/ kołatanie serca i szybkie bicie.. W tym że tamte rzeczy uderzają na zmianę a drzenie rąk utrzymuje się ciągle.. Ale przetrwam to.. Żeby tylko leki źle nie wpłyneły na maleństwo i będę przeszczęśliwa. Wczoraj na usg sprawdzono mi tylko przepływowość pępowiny i tętno w główce.. Nie poznałam wagi itd.. Gin nie chciał zbytnio pobudzać brzucha... Ale 2 tyg temu waga to było 2 kg. A czy po odstawieniu w 37 tyg skurcze wróciły i urodziłaś naturalnie?? Mój lek to: Salbutamol. Ty pewnie miałaś jakiś na F- jest popularny.. I czy leżałaś cały czas do tego 37 tyg?
Kropka&pączek-.Najlepiej jak porozmawiasz z mężem na spokojnie w 4 oczy o swoich zmartwieniach.. Bo niestety faceci tacy są że czasami jak im się nie powie czegoś wprost to sami się nie domyślą.. Truskawki właśnie zajadam
Ostatnia edycja: