reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

no no no ale urodzinowo zrobiło się na forum:-) my dalej nie wiemy czy robić imprezkę i spraszać rodzinkę...

Aga kciuki żeby cukier spadł

Alijenka oby już te biegunki poszły precz

Sunshine może jakieś paproszki/piasek dostały się do cipci i ją podrażniało? Oby nie rozwinęła się infekcja &&&.
Świetnie wyglądają te przekąski:tak:

Papitka 100 lat dla Kubusia
Zobacz załącznik 627222

reklama
Zrobiłam jej ryż z masełkiem i dodałam troszkę cukru i co pluje :-:)-:)-(

Aga oceń sytuację na miejscu jak jest, ale trzymam &&&&&&&&&& aby babcia wyszła spokojnie za jakiś czas do domu

Ostatnia edycja:
Niespodzianka: 100 lat dla Tomka!!!!!!!! :-)

alijenka
- no nie wiem, mi sie wydaje, ze siedzenie 24/24 sam na sam w 4 scianach wali na dekiel... Nie masz krewnych/znajomych, do ktorych moglabys wyskoczyc na 3 dni? 2 takie wyjazdy pod rzad i juz masz prawie tydzien. Nasz jest nie do wytrzymania jak sie nudzi, wtedy od jego wybrykow mnie zaczynaja nerwy puszczac, to nie poprawia atmosfery, nakrecamy sie nawzajem... robi sie bledne kolo. Nie kazdy czlowiek jest globtrotterem ale kazdy potrzebuje od czasu do czasu odmiany. A te Wasze pokazy lotnicze to trwaly 2 godziny? Nasze trwaly dwa dni (od 10 do 18), wiec drzemke udalo sie wpasowac. Na biegunke dawalam mu jagody, suchary, ciasteczka wszelakie (tez z kakao), gorzka czekolade i UU (ma wlasciwowsci probiotyczne) :tak:To u Was juz nie biegunka - biegunka trwala u Was tylko ten pierwszy dzien. Sluz w kale moze pojawiac sie nawet 3 tygodnie po biegunce, jelita musza sie na nowo wyregulowac (biegunka to nic innego jak plukanie jelit, wiec sa potem wyjalowione i musza odbudowac swoja flore bakteryjna). Nasz dostepu do pomyj nie ma, bo na pewno by z nich zrobil jakis uzytek :-p

agaundpestka - oby z babcia bylo wszystko dobrze!

Aylin
- ale ja sie czuje w obowiazku i chcialabym cos fajnego wymyslic na ten dzien :sorry2: To Wy juz 21.6 wyjezdzacie, czy macie te impreze jeszcze?

Ja natchniona przez mlodak zrobilam dzieciowi z palsteliny biedronke a on orzekl, ze to kon :szok: Co by dopiero bylo, gdybym tort zrobila :rofl2:

aronia no właśnie nie mam takich krewnych do których bym mogła pojechać, teraz wszędzie się małe dzieci porodziły i jakoś nie bardzo chcą nas zapraszać, nawet ostatnio dzwoniłam bo mam rodzinkę pod Turkiem ale coś niechętnie, a najbliższa rodzina tu na miejscu jest.
Widzisz dla mnie zmiana otoczenia nie działa, ja to bym mogła jechać na wczasy ale z nianią co by mi się dzieckiem zajmowała :-D:-D:-D.
A te pokazy lotnicze trwały od 12 do 18 chyba ale byliśmy umówieni z moją siostrą na 15 i jej rodzinką na grilla u nas. Byliśmy wcześniej w sklepie małej po buty myślałam że tam jakieś atrakcje dla dzieci będą ale nic cisza, aż byłam w szoku. Tylko w Smyku balony rozdawali i tyle

Aga kciuki za babcie &&&&&

Dziewczynki ja tylko na chwile bo zmeczona jestem jak kon po westernie.

Dziekuje bardzo za wszystkie zyczenia urodzinowe - Tomek przesyla buziaka.

Urodziny uwazam za udane, misio juz padl bo bez drzemki dzisiaj, ale chyba tez mu sie podobalo. Dzien rozpoczelismy od nadmuchania balonow wsrod ktorych biegal dobre 15 min. Pozniej pojechalismy na sale zabaw dla dzieci (musialam za T biegac, bo wielkie to to bylo), po dwoch godzinach T stwierdzil, ze jest zmeczony wiec w wozek i wio. Zeszlismy wszystkie place zabaw po drodze, weszlismy do mojej kolezanki ktorej facet ma motor (T troche posiedzial, troche zostal powozony). Odebral nas L, wrocilismy do domu. Tomcio dostal prezent, zdmuchnal swieczke z mini-tortu, zjadl wszystkie smarties po czym wzial sie do zabawy. Prezent sie spodobal i zajal T na conajmniej pol h (co u nas dziwne ;) ) Jutro poodpisuje, bo dzis juz padam.

hej dziewczyny

kurcze wy to macie fantazje z tymi urodzinkami... ja nie wiem co zrobic, dziadkowie przyjezdzaja w sobote, w niedziele impreza, moze by grilla zrobic tyle ze mamy malenkiego grilla to na tyle osob bedzie sie robic i robic....

tortu sama nigdy nie robilam, tzn robilam ale taki zwykly z truskawkami i galaretka na wierzchu, jak piszecie o tych zdobionych, z lukrem itp to dla mnie czarna magia :szok:

hmmm a moze by na obiad zrobic chlodnik z botwinki, i ze dwie tarty? do tego grill na przekaski na pozniej, tort chyba zamowie, moi rodzice przywioza ciasto drozdzowe i moze ja bym cos jeszcze upiekla

ogolnie jestem srednio jeszcze zorganizowana, najwyzej poprosze nianie do pomocy

a jakie prezenty zamawiacie? u nas rowerek puky, duplo smieciarka i chyba od moich rodzicow stacje benzynowa mu zamowie , ksiazeczki na ulicy czeresniowej i pare koszulek z reserved mu zamowilam w weekend na promocji. chyba tyle.

Franek jest slodziak tylko meeega czesto je. ja juz nie wyrabiam, ma takie pory dnia ze non stop na mnie lezy a jak go odkladam to w ryk i znow karmienie przewijanie karmienie i odkladanie gdy niby-juz-spi.... ogolnie malo czasu mam na cokolwiek ale licze ze sie wyrobimy. sut jak bolal tak boli, masakra, ale jak piszecie chyba tak musi byc te pare tygodni. dobrze ze chociaz tylko jeden boli :-D

Ostatnia edycja:
josie Ty piszesz że tortu sama nie robiłaś, a ja nawet nie piekę najłatwiejszych ciast, a o gotowaniu tych wynalazków o których tu czasami opowiadają to dla mnie czarna magia i nie zabieram się do tego bo nawet nie wiem jak :-D:-D:-D
u mnie prezentów nie będzie chcemy kasę bo zamierzam się do zrobienia małej placu zabaw na ogrodzie, a co z tego wyjdzie to nie wiem:szok::confused::sorry2:, jedyne co to moja siostra ma zakupić tablicę dwustronną taką drewnianą na kredę i magnesy

Aga
jak babcia ?????

Niespodzianka najważniejsze że urodziny udane :-)

reklama
Dzień dobry :)
aronia no właśnie nie mam takich krewnych do których bym mogła pojechać, teraz wszędzie się małe dzieci porodziły i jakoś nie bardzo chcą nas zapraszać, nawet ostatnio dzwoniłam bo mam rodzinkę pod Turkiem ale coś niechętnie, a najbliższa rodzina tu na miejscu jest.
Widzisz dla mnie zmiana otoczenia nie działa, ja to bym mogła jechać na wczasy ale z nianią co by mi się dzieckiem zajmowała :-D:-D:-D.
A te pokazy lotnicze trwały od 12 do 18 chyba ale byliśmy umówieni z moją siostrą na 15 i jej rodzinką na grilla u nas. Byliśmy wcześniej w sklepie małej po buty myślałam że tam jakieś atrakcje dla dzieci będą ale nic cisza, aż byłam w szoku. Tylko w Smyku balony rozdawali i tyle

wpadaj do mnie :)

hej dziewczyny

kurcze wy to macie fantazje z tymi urodzinkami... ja nie wiem co zrobic, dziadkowie przyjezdzaja w sobote, w niedziele impreza, moze by grilla zrobic tyle ze mamy malenkiego grilla to na tyle osob bedzie sie robic i robic....

tortu sama nigdy nie robilam, tzn robilam ale taki zwykly z truskawkami i galaretka na wierzchu, jak piszecie o tych zdobionych, z lukrem itp to dla mnie czarna magia :szok:

hmmm a moze by na obiad zrobic chlodnik z botwinki, i ze dwie tarty? do tego grill na przekaski na pozniej, tort chyba zamowie, moi rodzice przywioza ciasto drozdzowe i moze ja bym cos jeszcze upiekla

ogolnie jestem srednio jeszcze zorganizowana, najwyzej poprosze nianie do pomocy

a jakie prezenty zamawiacie? u nas rowerek puky, duplo smieciarka i chyba od moich rodzicow stacje benzynowa mu zamowie , ksiazeczki na ulicy czeresniowej i pare koszulek z reserved mu zamowilam w weekend na promocji. chyba tyle.

Franek jest slodziak tylko meeega czesto je. ja juz nie wyrabiam, ma takie pory dnia ze non stop na mnie lezy a jak go odkladam to w ryk i znow karmienie przewijanie karmienie i odkladanie gdy niby-juz-spi.... ogolnie malo czasu mam na cokolwiek ale licze ze sie wyrobimy. sut jak bolal tak boli, masakra, ale jak piszecie chyba tak musi byc te pare tygodni. dobrze ze chociaz tylko jeden boli :-D

plan masz lepszy niz ja :)

josie Ty piszesz że tortu sama nie robiłaś, a ja nawet nie piekę najłatwiejszych ciast, a o gotowaniu tych wynalazków o których tu czasami opowiadają to dla mnie czarna magia i nie zabieram się do tego bo nawet nie wiem jak :-D:-D:-D
u mnie prezentów nie będzie chcemy kasę bo zamierzam się do zrobienia małej placu zabaw na ogrodzie, a co z tego wyjdzie to nie wiem:szok::confused::sorry2:, jedyne co to moja siostra ma zakupić tablicę dwustronną taką drewnianą na kredę i magnesy

Aga
jak babcia ?????

Niespodzianka najważniejsze że urodziny udane :-)

tablice mam z ikeowa. Młoda dostała od nas na dzień dzidzi :) zahwyt jest pełen.

W zwiazku z pogoda do bani byłam wczoraj w centrum zabaw. Wiecie baseny z piłeczkami, konstrukcje 4 poziomowe, dmuchane zamki itd. w poniedziałki i worki u nas jestt 12 zł za wejście. Reszta dni 14 zł za godzine. Dzieciaków stado, patrzyłam czy mi mikruska mojego nie stratują :) ale dała rade. Wybiegała sie, skskała na trampolinie, i uciekła mi w labirynt. I to tak ze ja zgubiłam. Ale co tam wezie wyleźć musi. Znalazła sie na 3 poziomie i musiała po nią dziewczyna z obsługi iść :) co mojemu dziecięciu nie ostudziło zapału - za chwile znów tam uciekła :)

Do góry