reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Uch... nadrobiłam Was!
agawera super, że wizyta udana! A to już było te prenatalne usg?
Może będzie mniejsza dzidzia
Mi całą poprzednią ciążę syn wychodził na usg o tydz mniejszy, tydz też przenosiłam, ale w związku z tym, że zawsze był mniejszy byłam nastawiona na małe dziecko, a tu 4020 :p
gosia trzymam mocno kciuki i czekamy na inf!
malutkans przywyczai się, większość dzieci przeżywa rozstanie na początku.
malgos no to słabo...Mam nadzieję, że nie będą się powtarzać te "ataki"...
koronka ja zawsze [rzy przeziębieniach - czosnek, przeważnie na chleb z masłem, dużo soli i da się zjeść :) Zawsze myślałam, że jeszcze miód, ale ostatnio któras z dziewczyn pisała, że podobno podrażnia gardło, więc nei wiem...
i chyba tantum vrde można
mamaAniapodpytaj tej farmaceutki, a jak Ci ie przejdzie przez dwa dni to leć do lekarza...
MałaZosia pewnie i trochę sie też wyriesz :)
a to w szkole koledzy nie mówią, ze Mikołaj nie istnieje? Czy też jeszcze wierzą?
a prezent rodzicom świetny zrobiłaś hehe
ciasteczko noo niestety one drogie są...Może ktoś z rodziny będzie chciał sie zrzucić?:)
O fajnie, że piszesz, że Mała lubi ten rowerek, mam nadzieję, że i Antek polubi :) Nasze dzieciaki są z jednego roku, prawda? Tylko Twoja córa ze stycznia, a mój z grudnia?:)
GingerBaby, Alkmena oo fajnie :) a skąd dokładnie? Ja w Legionowie mieszkam.
Ja rodziłam na Inflanckiej
Alkmena oo a ja bym barszczu zjadła :)
GingerBaby a jaki model wózka kupiliście?
kasia ja startowałam z 53kg, przytyłam 25...Masakra...a wcale się nie obrzerałam (no może czasem chęć na słodkości miałam :p ). Teraz startuję z 58kg (5 mi zostało po poprzedniej ciąży jeszcze) i przytyłam chyba 2 teraz...
martyna mi też w uda poszło! a po ciaży bym chciała 51! Bardzo dobrze się czuła z tą wagą..
A Nela dużo Ci choruje? I oddycha nosem czy buzią?
no ten właśnie drewniany jest, tylko koła można zamieniać :)
o taki Drewniany rowerek biegowy 2w1 od 1 roku (4778106806) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

reklama
Misiiss tak tylko te składniki które podalam, mleko letnie ma być a mąka ja daje pszenną:) wyjdą na pewno pycha.

Wow ale się zabralyscie za te zakupy szybko :D ja jeszcze o wózku nie myślę :)

Dziewczyny a ja myślałam że tu same chudzinki. U mnie tyłek też wlk 104cm i 74kg przy 170cm..

Ile przytylyscie w poprzednich ciazach? Ja startowalam z waga 62kg i przytylam 26 kg wygladalam jak baleron, potem zeszło mi do 72kg i ni chu.. chi.. więcej ... a teraz już 2kg na plusie :) ciekawe ile teraz mi waga skoczy choć teraz jem inaczej, więcej warzyw i owoców, mniej słodyczy....

obstawiam, że jestem najmniejsza i najchudsza z Was wszystkich...mam 158cm, w pierwszej ciąży startowałam z wagi 42kg i przytyłam 15kg do 36tc ale rodziłam w 39 i nie znam wagi końcowej.. po ciąży schudłam do 43kg i z takiej wagi startowałam a na dzień dzisiejszy jakieś 46kg:)

kasia - a dowiedz się u ginekologa o Ziołowe tabletki uspokajające, może mogłabyś sobie łykać - ja biorę 3x2tabl. i jestem spokojniutka;-)
martyna.... - teraz mnie naszło na jarzynową :D kupię mrożonkę i dziś ugotuję... albo poproszę mamę :) ona robi pyszne zupy :tak:

a o wadze nie rozmawiam :) może po ciąży jak już wezmę się za siebie to może coś naskrobię... teraz na mnie nie liczcie:tak:

takie tabletki mi się przydadzą..podasz nazwę? popytam mojego ginekologa o nie.

lolcia ja też dziś myślę o tym chłopczyku..dzielny jest i myślę,że będzie dobrze:)
mamuśka no słabo u mnie z tymi nerwami;/ ale ja zawsze nerwus byłam;/
martyna ja od małego mam duże migdałki, oddychałam przez buzię odkąd pamiętam..ciągle anginy..miałam już umówiony zabieg w szpitalu usunięcia migdałków ale okazało się wtedy, że jestem w ciąży ( z dawidkiem) i zrezygnowałam..zawsze przy bolącym gardle bolą mnie migdały ale nic więcej się nie dzieje..odkąd zakończyłam leczenie ortodontyczne oddycham też przez nos i w sumie migdałów nie chcę już wycinać bo to zawsze jakaś ochrona.

my już po obiedzie, dziś było spaghetti carbonara a później robię gofry;)

photo mojego wózka wkleiłam w z wątek z wózkami Kieckie pokażę wam tutaj ja jestem błonia a teraz mieszkamy w piasecznie. 20141130_210110(2).jpghahahaha tez mi obraca :eek: zrobiłam sobie mały tuning :-D

Załączniki

• 20141130_210110.jpg
    20141130_210110.jpg
    13,1 KB · Wyświetleń: 62
  • 20141130_210110(2).jpg
    20141130_210110(2).jpg
    9,9 KB · Wyświetleń: 64
Wszystkim lubinowa odradzam, tam jest ok jeśli przychodzisz plum i wychodzcie, nawet wam muzyczke puszczą, świeczki zapala tylko po ch... skoro i tak to nic nie daje. Moja przyjaciółka tam rodziła, zaczęły się komplikacje, musieli cc robić a tu anestezjologa nie ma, dziecko niedotlenione, na miejscu się nim nie zajęli tylko na ligote do kliniki transportowali. Dramat! Znam jednego z właścicieli i wiem jaki z niego dupek pazerny na kasę.

Lolcia
Chyba tylko 4 dni. Ja lezalam 10... bo mlody mial zoltaczke a ja depresje jak ciagle plakal pod lampami. Ja strasznie zaluje ze nie bylo mi dane byc przy synku jak walczyl o zycie i gdy odchodzil:-( napewno lzej by mu bylo i nieczulby sie samotnie... :'( przepraszaam powylam sie :-(.....

Ciasteczko
Lepiej 3 razy sprawdzic nie potrzebnie niz raz nie sprawdzic gdy trzeba bylo. To moja zasada!

Ginger
No i gitarra kieca jak ta lala :-);-)

Malgos to Ty drobinka jestes!
Ciasteczko fajny tez ten rowerek, moze jeszcze nie Jej.czas na dwa kolka;)
GingerBaby fajna kiecka! A Ty laska!:) my mamy wesele 23 maja, jakies dwa- trzy tyg przed poroden! Juz mam dola jak bede wyglada;0 a to wesee brata.rodzonego meza, wiec idziemyyy
Misiiss az plakac sie.chce jak przeczytalam Twoj wpis... Nie potrafie sobie wyobrazic przez co musieliscie przejsc..

część
nie nadążam za Wami;-)

a zakupy dzidziusiowe to już w ogóle abstrakcja - mój przedszkolak podarł w 2 tyg 3 pary spodni i nie mam kiedy mu kupić, dziś w drodze do pracy coś w końcu wyhaczyłam:eek:

a i rowerki biegowe - jestem fanem! my mieliśmy aluminiowy na piankowych kołach - najważniejsze, żeby był lekki, w wieku 4 lat Julek jeździł już na normalnym, na 2 kółkach!

ginger baby - fajnie! też sobie muszę jakąś kieckę nabyć do pracy, w kieckach jednak najwygodniej i brzucha nic nie ściska:happy2:
jej musze w końcu w robocie powiedzieć i ojcu i dzieciom, bo nikt nic nie wie o ciąży:-p

lolcia- tyle ze u nas ten problem ze Nela ma bezdechy własnie, i dlatego tak sie boje bo ja miałam tak samo i tez lekarze mowili ze wyciac tylko 3 i tamte zmniejszyc a pozniej i tak odrosły i tak bezdechy wrociły no i w tym roku od stycznia miałam pod rzad 7 angin i w koncu z tego wszystkiego miałam narosle na jezku i na podniebieniu i jak miałam w czerwcu na 2 razy wycinane to tyle bolu ze szok. I tak sie zastanawiam skoro i tak wlasnie ma miec ten 3 wycinany to czy tych 2 tez nie wyciac w polsce polscy lekarze odradzaja ale miałam konsultacje ze znakomym z niemiec i własnie mowi ze w takich przypadkach jak najbardziej za 1 razem wyciac i nie wiem :/ mamy jeszcze od styczni na obkurczanie nowy plyn dostac i mamy i do senatorium jechac zobaczymy a jak nie termin mamy na kwiecien-maj w chorzowie na wyciecie.
ciateczko - no ja miałam tam cesarke i personel na polozniczym masakra gdyby nie znajome od mamy to bym chyba tam padła trupem dosłownie.I nie wspomne ze 2 tg nie potrzebnie na ginekologii przelerzałam..
A to Ty z kad dokładnie jestes?
mamuśka- powiem tak odpukac jak ja skonczylam anginy to jej sie ograniczyły ostatnia byla we wrzesniu ale z oddychaniem w nocy jest koszmar..A dla mnie mega ulga bez migdałów super luksus normalnie :D!
kasia - ja chce rodzic w prwatnej w katowicach moja szefowa tam rodziła porud jest za darmo jesli ma sie jaks wizyte u lekarza z tamtad wiec 2 ostatnie wizyty mam do niego zamiar isc i tam rodzic ale nazwy nie pamietam.

A wg dzis barburka a u mnie w rodzinie mnustwo gurników dziadek , wójkowie no i mój sw pamieci chrzesny który zginoł na kopalni własnie.M miał isc na kopalnie ale jakosc za bardzo bym sie bała.

reklama
Mamuska
Przepraszam. Czasem to tak wraca i czlowiek czuje jakby to bylo pare dni temu choc to juz 5 lat... a myslalam ze po takim czasie juz nie bedzie tak bolec. Chyba sie przeliczylam.

Koga
My tez mamy aluminiowy biegowy z kolami piankowymi i hamulcem. Jasko nogi podnosi i jedzie rozpedzony:-) na wiosne dostanie juz rowerek z pedalami i dwoma kolkami oczywiscie :-)

Do góry