reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwietniowki 2015

reklama
czesc dziewczyny
musialam tak wczesnie wstac boPani od sprzatania dzisiaj przychodzi :)

Tabasia ciesze sie ze wszystko ok wiem ze to mezczace ale przynajmniej jestes teraz spokojna (mam nadzieje)

ja mam zamiar gacie obciskajace zakladac jak juz na dupe bede w stanie je zalozyc :) w poprzednich ciazach nosilam i teraz tez bede
ale i tak ok 2 lat mi zajelo zeby moje cialo po porodach wygladalo jako tako :/ tzn zeby cycki odzyskaly jako taka sprezystosc i moglam sie wbic w kostium kapielowy bez jekow mimo dodatkowych kilogramow ktore po porodzie zostaly :/

Ostatnia edycja:
Hej dZiewczyny,ale tu spokojnie po nocy:) jeszcze bez rewelacji żadnych, ciekawe co nas dzis spodka?:) z tym brzuchem to nie pomyślałam o macicy:/....tylko ze dziecko wyskoczy to on zniknie hahaha brak podstaw anatomii :) no i wakacje przed nami ja mam nadzieje na kostium normalnie:?

Wczoraj w Hebe kupuje maseczkę i mowię do babki ze chciałabym sobie poprawić cerę tak zeby tylko bb krem + puder sypki zeby była taka ładna. A ona do mnie no tak bo teraz to pani nie bedzie juz miała czasu na malowanie....LOL....
Głupia kobieta! Powiedziałam jej zeby nie opowiadała takich głupot bo tommorow pierwsze dziecko i uważam ze wszystko mozna pogodzić dzięki dobrej organizacji.... Ale mnie wkurzyła

Ostatnia edycja:
Macica i skóra, ona też się trochę naciagnela :p

Ja pasa używać nie będę bo w lato to bym chyba oszalała...zapocilabym się cala...

Doli wychodzisz dzisiaj ?:p

Myla no ciekawe jak sie u ciebie to skończy..a czemu Arek nie moze byc przy cc? Chyba ojcowie moga siedzieć przy głowie i trzymać za rękę czy to zależy od szpitala?

Mi sie macica szybciutko zwinęła i bezbolesnie az w szpitalu sie dziwili bo jak wychodziłam to była juz bardzo niziutko. A skóra tez musi sie obkurczyc plus mięśnie ktore sie porozchodzily. Ja sobie daje z 2-3 miesiące ;-)

A co do dbania o siebie i malowania itd to wiadomo kwestia organizacji i chęci. Ja na codzień sie nie maluje, mam krem cc ktory czasem daje i maluje rzęsy. Zreszta do pracy nie chodze takze nie musze, choc dla siebie staram sie dbać i wyglądać bo lepiej sie czuje i bardziej sie mobilizuje do wszystkiego. Tak samo jak od rana poogarniam naczynia pranie obiad i mam gotowe a nie tak caaly dzien sie rozciąga i nic sie nie chce...nie chodze w dresach bez stanika do południa bo bym sue czuła jakbym była chora.

Witam się w 36 tc :-D.

Tabasia, cieszę się, że wszystko w porządku ;-).

Doli, mam nadzieję, że Cię wypuszcza dziś :-).

Myla, obserwuj się, jak będziesz miała jakiekolwiek podejrzenia co do wód to lepiej chyba położyć się w szpitalu...Który masz tc, bo na komórce nie widać suwaczkow?

Anemonne, ale bym się wkurzyla na takie babskie...Specjalnie bym nic u niej nie kupila, fladra jedna.

KinaM, tez słyszałam wiele złego o pasach poporodowych, chyba sobie odpuszczę :-).

Byłam wczoraj obczajac porodowke w mieście rodzinnym i jestem zadowolona z niej bardzo :-). Znów się zastanawiam gdzie rodzić :p.

Pierwszy raz w życiu widziałam noworodka takiego kilkugodzinnego czy dwudniowego. Przecież to taka malizna ze szok! Jestem przerażona opieką nad taką kruazyna, a dotąd myślałam, że całkiem nieźle się do tego przygotowałam...Zaczynam panikować :-o, że sobie nie poradzę...

Skończyłam szkołę rodzenia, jeszcze tylko pierwsza pomoc dla niemowlaków i od strony teoretycznej powinno być okej....Powinno :p.

Planuję kupić chustę do noszenia Zuzy tylko nie wiem jaką...Elastyczna ponoć jest łatwiejsza w obsłudze, ale starczy tylko do około 8 kg dziecka. Tkana się gorzej wiąże, ale nie trzeba jej tak szybko wymieniać. No i długo się wyrabia. Jednak laik ze mnie wciąż :p.

Jak wrócę do domu, to muszę zabrać się za torbę dla małej. Moja jest juz spakowana od tygodnia, ale ciągle coś dla córki dokupuje i nie mogę się zebrać...:-/

Dzieńdoberek,

Tabasia spać przez Ciebie nie mogłam bo się zastanawiałam czy wszystko ok ;) Całe szczęście wszystko się wyjaśniło. Ale tak jak dziewczyny piszą - wrzuć na luz bo rzeczywiście w pracy urodzisz..

Kurde to rzeczywiście 5 dni i będzie pierwszy dzieć na naszym forum :szok:

Co do brzuszka po ciąży to ja wróciłam do formy (ważyłam 5 kg mniej niż przed ciążą) po miesiącu. Macica obkurczyła się bardzo szybko a flaczka na brzuchu praktycznie nie miałam. No ale u mnie to była inna sytuacja. Po pierwsze nie donosiłam ciąży do 9 miesiąca więc brzuch za duży nie urósł. Po drugie przez 2 mce przed porodem byłam na diecie szpitalnej więc nie przytyłam prawie nic a po trzecie stres po śmierci córeczki zrobił swoje więc kilogramy expressowo poszybowały w dół.
Teraz zamierzam się zabrać za siebie jak tylko poczuję się lepiej. Tym bardziej że M chce zostawać z dzieckiem jak najdłużej (będzie miał 3mce "tacierzyńskiego") więc ja będę mogła się zająć sobą :)

reklama
Lei, to zalezy od szpitala, u mnie przy cc ojcowie też nie mogą być, a koleżanka w Warszawie rodziła w prywatnym szpitalu i maż właśnie siedział przy jej głowie.

Doli, kciuki za wypis :-) jak noc bez świetej, nie brakowało Ci jej? :-D

Z tym malowaniem nie przesadzajmy, no chyba, że ktoś maluje się 30-40 min., ale to raczej przed jakimś super wyjściem... Na początku wprawdzie podobno ciężko nawet włosy umyć czy wziąć prysznic, ale na pewno damy radę to ogarnąć, no i każde dziecko jest inne, nie wszystkie są takie absorbujące.

Do góry