reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwietniowki 2015

reklama
Nie ratuje się narazie czopami hehe :D umiem sama póki co Hehehehe

Uwaga... Pani matka przychodzi z ciocią, wczorajsza rozmowa przez tel dosłownie wymarzona, wsparcie, zrozumienie normalnie szok
Ciekawe co się za tym kryje hmmm

Ja sie zgodzę, ciaza z dzieckiem to jest wyzwanie! nie ma odpoczywania/spania kiedy sie chce, trzeba nakarmić, przewinąć, podać, podnieść itd. Dla mnie pierwsza ciaza to był luksus i rozpieszczanie. Mimo, ze dolegliwości podobne (wymioty przez pare mcy no ale potem mogłam sie położyć spać a tu moja córa zaczynała raczkować, wyciągać mi chemię spod szafki w łazience wiec jedna reka dziecko trzymałam a druga kibelek..) To nie jest to samo ;-) Czy moze i by sie pospalo w nocy a tu dupa, zabki ida, trzeba tulic. A ile razy wymiotowalam przy zmianie pieluszki..dziecko do wanny a ja kibel :baffled: i tak mozna duzo wymieniać..Czy mówią nie dźwigać wiecej niz 2kg..no jak? Siedzieć w domu, nie pojsc na spacer, nie pojechać na pocztę? Całe szczęście, ze zamieniliśmy wozek 13kg na 5,5 bo nie dawałam juz rady.

Ostatnia edycja:
Lei z tego co pamiętam to mowilas że chcesz niedługo starać się o 3 dziecko wiec chyba nie jest tak źle ?:p
A tak na poważnie, to mi ciągle chodzi o dolegliwości ciążowe które są takie same z dzieckiem czy bez dziecka ale dolowanie się nimi nie sprawi że one znikną tylko będziemy się czuć gorzej ;) ja mimo że bez dziecka to od ponad tygodnia spie w nocy może 3h i chodze jak zombie :p

Jej dziewczyny
Gratuluje kwietniowkom ktore zostały marcówkami
Ja jestem majówka choć po cichu mi dr podpowiada że raczej kwiecień [emoji5]️
Powiedzcie mi czy któraś z Was od 36 tyg brała wiesiołek żeby był lżejszy poród ?? Jeśli tak to jakie dawki ??
Ja również mam spora przerwę bo 8.04 bedzie dokładnie 13 lat od porodu [emoji5]️
Uf wiec trochę strach mnie już ogarnia [emoji4][emoji7]

Pozdrawiam Tabasię :)

Matik wiesiołek raczej zalecają od skończonego 37 tygodnia bo stosowany dopochwowo może (ale nie musi) wywołać skurcze. Więcej lepiej nie ryzykować ;) ja biorę 2x2 (w 1 kapsulce 500mg)

reklama
Patrzcie jaką miałam nerwowke wczoraj - skurcze chwyciły mnie nagle i od razu w takich odstępach :-o. Byłam już prawie pewna, że coś się zaczyna, ale jak się ruszylam z kanapy i weszłam pod prysznic, to jak ręką odjal...Ja piernicze, dziekuje za takie akcje...

Do góry