reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek główny

moja Ola smiga po calym domu w samych rajstopkach (te skarpetki antyposlizgowe spadaja jej z nozek) i mimo ze wszedzie mam panele, swietnie sobie radzi. A z lozka schodzi w ten sposob ze siada na brzegu po czym sie zsuwa (nie odwraca sie tylem.)
Na dwor natomiast mamy Bartki sznurowane, swietne moim zdaniem. Tylko w tym konkretnym modelu bylo jej wygodnie chodzic, a przymierzylysmy sporo roznych.

reklama
Azik tak wlasnie napisalam ze pewnie tam medycyna i wszystko co sie z tym wiaze jest na innym poziomie:-)

ja bym bardziej stawiała na chęci - bo lekarzy to w większości my mamy jednak dobrych specjalistów

kasę - której nie ma... i to już nie wina lekarzy, tylko wielu lat wspaniałego rozpie... tego kraju przez wszystko dla siebie chcacych i mogacych... nie wiem kiedy to przeskoczymy :(

Suszi - sporto tego zauważyli, ale teraz czas na relaks, przez dwa miesiące o tym nie mysl, trzymam ksiuki, baaaardzo mocno.

Koga średnio co trzy dni powtarzam do mojego M, że wywalam nianię i szukam nowej, ale... u nas identyczna sytuacja - p.Maria lubi Agatkę a Agatka ją, jak sobie pomyślę ile musiałabym się znowu nadenerwować z nową nianią i myśleć co robi, a jak robi, a nie robi Agatce krzywdy - rezygnuję

do obecnej niani mam 60% zaufania (przez to gadanie;-)), wiem, że nic mi nie poprzestawia mi w domu, nie grzebie nigdzie, nie ogląda TV itp.

Osinko - ja sobie powtarzam tylko się nie denerwować i ustawiać wszystko po swojemu! :happy:

Suszi - bądź jednak dobrej myśli !!! to też tak trochę jest, że potem człowiek sobie dopasowuje zachowanie dziecka do objawów i widzi potem wszystkie !

u nas np z dziwnych zachowań Maksa jest: uderzanie czasem głową o różne przedmioty albo przedmiotami trzymanymi w rączce w głowę - żeby zobaczyć jak to jest
albo
też super ... dziwna zabawa - intensywne kręcenie głową aż do takiego momentu że zakręci mu się w głowie i traci równowagę i wywraca się na podłogę jak długi zaśmiewając się z tego :szok:

Szusi- głowa do góry będzie dobrze...zobaczysz....i kochana uważaj na siebie:tak: :tak: :tak: Zosieńska jest śliczną dziewczynką.....;-) ;-) masz piekne dzieci

Suszi- trzeba być dobrej myśli, mimo wszystko. Jest taka metoda, żeby przytulać dziecko mimo protestów. Trzymam kciuki, żeby rehabilitacja pomogła!!!
I uważaj na siebie!!!!

Kobietki- ile może zjeść apapów matka karmiąca??? Cos mi się dzieje z zębami lub dziąsłami i musze je prześwietlić. A boli jak .....:wściekła/y:

Suszi- trzeba być dobrej myśli, mimo wszystko. Jest taka metoda, żeby przytulać dziecko mimo protestów. Trzymam kciuki, żeby rehabilitacja pomogła!!!
I uważaj na siebie!!!!

Kobietki- ile może zjeść apapów matka karmiąca??? Cos mi się dzieje z zębami lub dziąsłami i musze je prześwietlić. A boli jak .....:wściekła/y:

Mokkate- współczuje z zębami....a co do Apapu dużo raczej nie..połozna mówiła max o dwóch tabletach...no przesadzać nie wolno...ale wiesz co jest ksylokaina w sprayu to znieczula dziąsła i działa miejscowo (to jest w składzie tego żelu na żbkowanie dla dzieci)
:tak: :tak:

ja tylko na chwilkę i przelotem, przez sesję na nic nie mam czasu:-( podczytuję was trochę,ale po całym dniu jestem tak padnięta,że nawet nie mam czasu odpisać, mam nadzieję,że ten sajgon wkońcu się skończy, bo już nie wyrabiam, przez nerwy w przeciągu miesiąca schudłam 5kg, waga nadal spada, niedługo nic ze mnie nie zostanie;-)

reklama
też super ... dziwna zabawa - intensywne kręcenie głową aż do takiego momentu że zakręci mu się w głowie i traci równowagę i wywraca się na podłogę jak długi zaśmiewając się z tego :szok:

u nas to samo
a do tego jak jej mowie ze np nie wolno to sie leje po twarzy:szok: :-D
ale lekarka powiedziala ze teraz w tymokresie dzieci maja rozne zachowania:-D :tak:

Do góry