reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Pytanie do marcówek które urodziły w lutym : czy zdarza się Wam że jak wchodzicie na forum to czasem bezmyślnie wybieracie "dzieci urodzone w lutym 2007"? bo mi się to już kilka razy zdarzyło:-)

reklama
Pytanie do marcówek które urodziły w lutym : czy zdarza się Wam że jak wchodzicie na forum to czasem bezmyślnie wybieracie "dzieci urodzone w lutym 2007"? bo mi się to już kilka razy zdarzyło:-)
Nie :no: Jakoś zawsze się za marcówkę uważałam i to się nie zmieniło :-)

Za tydzień robimy chrzciny. Muszę upiec kilka ciast (niestety nie tylko to będę musiała robić) i chciałabym, żeby to było coś nowego. Macie przepisy na jakieś dobre ciasta? I sałatki. Będę bardzo wdzięczna. Wiadomo, że co region to inne przepisy. U nas ostatnio króluje sałatka "Gyros".

Ja niestety nie pomogę :no:
Torta zamówiliśmy, dwa placki upiekła moja mama, 3 placki upekła teściowa, do tego moja mama zrobiła strogonowa, teściowa sałatkę (nie mam przepisu), a ja tylko zrobiłam sałatkę meksykańską i sos tatarski, czyli zero nowości..

Mam prośbę do Was..
Niedługo Dzień Ojca.. Chciałabym zrobić niespodziankę mojemu mężowi i zamawiam dla niego kubek ze zdjęciem Piotrusia :-) I zastanawiam się, co napisać na kubku.. Myślałam o akich napisach: kocham tatusia, kubek mojego tatusia... I w sumie nie mam więcej pomysłów :baffled:

Może Wy coś doradzicie?? Chciałabym, żeby to było coś takiego.. no wiecie :-) Ekstra ;-):-D

Ja na imprezy robie zawsze taką sałatkę na słodko: ananas z puszki, kukurydza, jajka na twardo i szynka konserwowa i do tego pieprz i majonez. I drugą którą często robie to z pieczonym kurczakiem i dzikim ryżem ( do tego fasola czerwona, groszek, kukurydza i majonez)

Ja sałatkę meksykańską kupuję (mieszanka meksykańska Pudliszek), dodaję do tego jajka, ser żółty, ogórki kiszone, majonez. Chyba groszek i kukurydza są w tej mieszance, jak nie ma to dodaję :tak: Fasoli czerwonej w mieszance jest mało jak dla mnie i ją też dodaję :tak: Wszystko zależy od tego, co kto i ile lubi :-)

reklama
Ja niestety nie pomogę :no:

Mam prośbę do Was..
Niedługo Dzień Ojca.. Chciałabym zrobić niespodziankę mojemu mężowi i zamawiam dla niego kubek ze zdjęciem Piotrusia :-) I zastanawiam się, co napisać na kubku.. Myślałam o akich napisach: kocham tatusia, kubek mojego tatusia... I w sumie nie mam więcej pomysłów :baffled:

Może Wy coś doradzicie?? Chciałabym, żeby to było coś takiego.. no wiecie :-) Ekstra ;-):-D

Malaga dobry pomysł z tym kubkiem!! Zastanawiam sie nad tym co napisać bo nie wiem czy nie "odgapię" pomyslu :-D. Może coś w stylu "Od Piotrusia dla Tatusia z okazji pierwszego Dnia Ojca"..?

A gdzie będziesz go zamawiać??

Do góry