reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Marcowe mamusie 2017

Ja też brałam pod uwagę te trzy szpitale. Jednak lekarza będę miała z Żelaznej, więc decyzja już podjęta. No chyba że nie dojadę (córkę rodziłam sn 3h), wtedy tam gdzie bliżej. [emoji4]
No właśnie chyba najlepiej jest miec lekarza prowadzącego ze szpitala w ktorym chce sie rodzic i tak sobie właśnie mysle, ze może zapisalabym sie do jakiejś przychodni przyszpitalnej na nfz. Hum...tylko szczerze mówiąc żadnego lekarza z tych 3 szpitalu co wymienilam nie znam :-( nie wiem kto przyjmuje i jakie ci lekarze maja opinie no i jak dlugo sie czeka. Hum...chyba poszpera w necie jakies info

reklama
No właśnie chyba najlepiej jest miec lekarza prowadzącego ze szpitala w ktorym chce sie rodzic i tak sobie właśnie mysle, ze może zapisalabym sie do jakiejś przychodni przyszpitalnej na nfz. Hum...tylko szczerze mówiąc żadnego lekarza z tych 3 szpitalu co wymienilam nie znam :-( nie wiem kto przyjmuje i jakie ci lekarze maja opinie no i jak dlugo sie czeka. Hum...chyba poszpera w necie jakies info
W przychodni na Żelaznej ginekolodzy przyjmują tylko komercyjnie. Nie ma wizyt na NFZ. Jedna konsultacja to bodajże 130 zł, a usg położnicze 240 zł. Ja usg będę robić u siebie za 90 zł. Gin, do której będę tam chodzić to dr Rebizant. Koleżanka mi ją poleciła.
Równolegle pójdę też do gina na NFZ, żeby chociaż badania robić na NFZ.

Hej z rana :) obudziły mnie mdłości, zjadłam garść migdałów i chyba lepiej bo jeszcze są w brzuchu- postaram się zasnąć jeszcze ugh :( ja Poznań :) ale wybór lekarza to nic łatwego :( ja chodzę prywatnie, na NFZ (jutro postaram się zapisać) lekarze z mojej przychodni pracują na Polnej a mieszkam zaraz przy szpitalu Świętej Rodziny i tam chciałabym rodzić (z okien mieszkania widzę ten szpital)...

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

W przychodni na Żelaznej ginekolodzy przyjmują tylko komercyjnie. Nie ma wizyt na NFZ. Jedna konsultacja to bodajże 130 zł, a usg położnicze 240 zł. Ja usg będę robić u siebie za 90 zł. Gin, do której będę tam chodzić to dr Rebizant. Koleżanka mi ją poleciła.
Równolegle pójdę też do gina na NFZ, żeby chociaż badania robić na NFZ.

Dokładnie tak jest bo próbowałam sie tam zapisać.

Chodzisz może do przychodni przyszpitalnej na wizyty?

Nie nie, zapisałam sie do przychodni takiej pól prywatnej na czerniakowska na NFZ i tam lekarka jest bardzo fajna tylko nie chciała mi dać zwolnienia [emoji6] usg na miejscu robi jednakże 3 najważniejsze usg poleciła zrobic prywatnie. Prywatnie mam lekarza z inflanckiej ale on przyjmuje w swoim gabinecie na woli koszt wizyty 150 płn i każde dodatkowe badanie 50 zł czyli usg, cytologia itp fajnie bo jak ma sie jakies problemy to np szyjkę podgląda mikroskopem i wtedy wie czy robić cytologię czy nie, nie naciąga.

Na Inflancka nie dzwoniłam do przychodni bo tam ten mój lekarz moze urzędować i nie chciałam zeby sie okazało ze 10 lat chodziłam do niego prywatnie a teraz sobie pojde na NFZ ...

A w przychodniach przyszpitalnych jest jakis koszmar! Na Żelaznej juz evee pisała, na karową szans dostać sie nie ma -długie terminy maja strasznie a w bielańskim pierwszy wolny termin był na wrzesień !

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Polecam tego mojego, on jest naprawdę spoko no i z inflanckiej a ta babeczka z czerniakowskiej pracuje w Orłowskim, też chwalą tam porodówkę.

A dziewczyny w drugiej ciazy miałyście znieczulenie przy pierwszym porodzie ?
Ja rodziłam 11 godzin ale tragedi nie było chyba dzięki temu znieczuleniu najmniej boje sie porodu w sensie bólu i tego jak to wyglada bo komplikacje zawsze mogą byc ale oby nie [emoji4]

Dziewczyny to co piszecie to mnie lekko przeraża. U nas praktycznie każdy lekarz prowadzący ciążę ma usg i wizyta max 150 - 200 zł kosztuje ze wszystkim. Jest to usg zazwyczaj 3d. Oczywiście wizyta prywatna. Na NFZ też za każdym razem jest usg plus badanie tylko sprzęt gorszej jakości.

Dziewczyny to co piszecie to mnie lekko przeraża. U nas praktycznie każdy lekarz prowadzący ciążę ma usg i wizyta max 150 - 200 zł kosztuje ze wszystkim. Jest to usg zazwyczaj 3d. Oczywiście wizyta prywatna. Na NFZ też za każdym razem jest usg plus badanie tylko sprzęt gorszej jakości.

To gdzie tak tanio ??? U nas to Warszawa...

Ja miałam pierwsza cesarkę i druga tez raczej będę miała. Mam wskazania do ciecia. I tak bardzo boje sie bólu, ktora miała cesarkę, wie o czym piszę :-(

Hej z rana :) obudziły mnie mdłości, zjadłam garść migdałów i chyba lepiej bo jeszcze są w brzuchu- postaram się zasnąć jeszcze ugh :( ja Poznań :) ale wybór lekarza to nic łatwego :( ja chodzę prywatnie, na NFZ (jutro postaram się zapisać) lekarze z mojej przychodni pracują na Polnej a mieszkam zaraz przy szpitalu Świętej Rodziny i tam chciałabym rodzić (z okien mieszkania widzę ten szpital)...

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
Kogo masz prywatnie? Pierwszą ciążę też prowadZiliśmy w Poznaniu, teraz wolałabym Śrem bo jest bliżej. Poród chciałabym w św rodziny właśnie.

W Poznaniu ceny też nie są jakieś wygórowane. 150 zł to średnia cena u lekarza który ma odpowiedni sprZęt. Ja szukam i prywatnie i na NFZ. Jest to wygodne bo mam konsultacje u 2 lekarzy, każdy patrzy innym okiem, oproc tego badania w większości idą z kasy chorych

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja miałam pierwsza cesarkę i druga tez raczej będę miała. Mam wskazania do ciecia. I tak bardzo boje sie bólu, ktora miała cesarkę, wie o czym piszę :-(

Ale pamiętasz też ze ten ból każdego dnia jest coraz mniejszy, po kilku mozna siedzieć a po 10 nawet śmiać i delikatnie kichać ;-) myślę że drugi raz łatwiej to znieść niż pierwszy ;-)

Do góry