reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamusie 2017

Kalolek super! Ja już się środy nie mogę doczekać, obawy oczywiście są, ale jestem dobrej myśli :)

Ciasto marchewkowe w piecu, mam nadzieję, że będzie jadalne i urośnie trochę. A tak mnie to zmęczyło w tej temperaturze jakbym dyszkę przebiegła ;)

reklama
Ufff po wizycie :) wszystko ok, za chwilkę wrzucę fotkę i opis z wątku z wynikami :) ja zdrowa z badań, bąbel 3.99cm tak skakał i wywijał że ciężko było fotkę zrobić :) jak usłyszałam serduszko to łezka w oku sie zakręciła :) za 2tyg prenatalne :)

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
Brawo, brawo, brawo :-) który to tydzień??? Chyba jakos blisko nas jesteście :-)

Nadia433 u mnie w mieście każdą ciężarną z krwawieniem lub nawet plamieniem zatrzymują na obserwacji ... ja leżałam 3 dni mimo ze nie plamiłam tylko mnie mocno brzuch bolał. A tych co miały plamienia/krwawienia to nie wypuszczali dopóki całkiem nie przestało lecieć

Te plemienia miałaś jakies duże, ze zatrzymali Cie w szpitalu? Ja plamilam ok 2 tyg i żaden lekarz nie skierował mnie do szpitala. Ustalili u Ciebie jakas przyczynę, albo stosują jakies leczenie w związku z tymi plamieniami??? Przeważnie dają duphaston i każą oszczędzać sie
Nie, plamienia były małe. Dostałam duphaston, który już brałam od dwóch kresek na teście. A to że względu na to że w pierwszej ciąży też krwawilam. Nie ustalili przyczyny. Tak jak napisałaś leżeć i się oszczędzać. Nawet mnie jeszcze lekarz nie zbadał a już pisali skierowanie do szpitala.
U nas jest dokładnie tak samo jak pisze Cluue.

Nadia433 u mnie w mieście każdą ciężarną z krwawieniem lub nawet plamieniem zatrzymują na obserwacji ... ja leżałam 3 dni mimo ze nie plamiłam tylko mnie mocno brzuch bolał. A tych co miały plamienia/krwawienia to nie wypuszczali dopóki całkiem nie przestało lecieć

Ja wyszłam 2 dnia na żądanie, po konsultacji z szefem oddziału, który mnie w tym utwierdził i przyznał otwarcie, że sami mnie nie puszcza bo NFZ. A jakbym miała na koniec plamienia czekać to leżałbym już miesiąc. Prawda jest taka, że w szpitalu nic dla nas na tym etapie nie mogą zrobić ani w niczym pomoc. Jedyne co to nospa i progesteron, w niektórych przypadkach leżenie, ale to można w domu robić bez stresu, który zawsze jest na oddziale patologii ciąży. Jeśli zarodek ma wady i ciąża nie ma szans się utrzymać to niestety żaden lekarz na tym etapie nie pomoże. To brutalnie może brzmi, ale jest prawdziwe. Co innego w późniejszej ciąży, gdy chodzi o skracanie się szyjki itp - tu jest pole do manewru.

Ja wyszłam 2 dnia na żądanie, po konsultacji z szefem oddziału, który mnie w tym utwierdził i przyznał otwarcie, że sami mnie nie puszcza bo NFZ. A jakbym miała na koniec plamienia czekać to leżałbym już miesiąc. Prawda jest taka, że w szpitalu nic dla nas na tym etapie nie mogą zrobić ani w niczym pomoc. Jedyne co to nospa i progesteron, w niektórych przypadkach leżenie, ale to można w domu robić bez stresu, który zawsze jest na oddziale patologii ciąży. Jeśli zarodek ma wady i ciąża nie ma szans się utrzymać to niestety żaden lekarz na tym etapie nie pomoże. To brutalnie może brzmi, ale jest prawdziwe. Co innego w późniejszej ciąży, gdy chodzi o skracanie się szyjki itp - tu jest pole do manewru.
Która to twoja ciąża?

Wysłane z mojego HUAWEI P7-L10 przy użyciu Tapatalka

Dziewczyny te plamienia to faktycznie jakaś zmora. Co druga tu leży z plamieniem . I co gorsze są to młode dziewczyny po poronieniach. Biedne zestresowane aby sytuacja się nie powtórzyła z poprzednich ciąż. Już chce do domu tyle tu dziwnych przypadków niedonoszonych ciąż. Aż strach się bać.
Trzymaj się ciepło:)

reklama
Dziewczyny, jesteście kochane, bardzo Wam dziękuję za słowa otuchy :*

Byliśmy u lekarza, i generalnie wygląda na to że wszystko jest ok (tzn zaczęłam panikowac teraz bo to była taka szybka wizyta i nie słuchałam serduszka, ale doktor powiedział że jest ok na usg, więc chyba by nie oszukał :(), tylko jest coś co wygląda albo jak malutki krwiaczek który pękł czy coś takiego.generalnie mam zwiększyć dawkę luteiny i leżeć przez weekend. A jutro mam wesele najlepszej przyjaciółki... na szczęście z noclegiem więc większość imprezy po prostu spędzę w pokoju, bo pojawić się muszę...

Więc niby ok,ale ciągle jestem trochę zestresowana. Doktor jest kochany, kazał zadzwonić w niedzielę się odmeldowac jak się czuje.

Z innej beczki, ale macie cudowne psiaki dziewczyny :)))) no bajka :) my się nosimy z zamiarem wzięcia że schroniska, pewnie niedługo to zrobimy :)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry