reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamusie 2017

Szczerze powiem że długo się zastanawiałam nad tymi testami i gdyby nie to że mój lekarz bardzo mnie namawiał to pewnie bym nie zrobiła. Ale dla świętego spokoju zrobię

reklama
U nas przerwanie cieszy nie wchodzi.W grę, raczej liczylabym na to że dZięki pappa możnaby wcześniej brać jakieś leki. Jeśli nie ma takiej opcji to wtedy pappy by nie robiła.

Wysłane z mojego HUAWEI P7-L10 przy użyciu Tapatalka
Ja też tak uważam i tylko dlatego zrobię bo w pierwszej ciazy nie robiłam

1470413586789.jpg

A to moja Elza. Mieszka na zewnątrz ze względu na alergię syna. Dziś ma prawie 4 miesiące.

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1470413586789.jpg
    1470413586789.jpg
    245,8 KB · Wyświetleń: 272
A ja mam pytanie o te badania mi lekarze nic o nich nie mówili, jak to wygląda czy rozumiem że nie wszytskie są refundowane i nie każdy musi je wykonywać?

A ja mam pytanie o te badania mi lekarze nic o nich nie mówili, jak to wygląda czy rozumiem że nie wszytskie są refundowane i nie każdy musi je wykonywać?

Tak. Pappa jest refundowana dla grupy ryzyka (powyżej 35 lat, mocno obciążony wywiad genetyczny, poprzednia ciąża z wadami gen itp).

Testy prenatalne to nie tylko terminacja ewentualnej ciąży z poważnymi wadami. Niektóre można operować jeszcze w łonie, na inne podawać leki i albo wyleczyć, albo możliwie zmniejszyć efekty. Wszystko zależy od rodzaju wykrytej wady. W przypadku np zespołu Downa wiadomo, że nic się nie da zrobić, ale już przy wadach serca czy niektórych narządów jest opcja interwencji medycznej. Jest to badanie nieinwazyjne, z krwi tak samo jak nifty czy harmony (nierefundowane wcale w PL). Warto je zrobić jak są wskazania, zanim się zdecyduje na inwazyjne zabiegi zagrożone poronieniem (w niewielkim stopniu, ale jednak) typu amniopunkcja czy biopsja kosmówki, które w sumie jako jedyne dają 100% czy wada jest czy nie bo badają DNA płodu.

Dziewczyny czytam Was regularnie, ale mam taki brak mocy w tym szpitalu że nawet pisać się nie chce...Na razie leżę i nie wymiotuje [emoji12] ja o innych badaniach jeszcze nie mam nic wiadomo...lekarz tak się zajął na wizycie moimi wymiotami że na nic mi nie dał skierowania, nawet na morfologie i mocz[emoji6] także teraz czekam do 14.09 bo wtedy wraca z urlopu.
A ja tu już dostaje powoli świra...chcę do domu i córci [emoji26]

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

reklama
Dziewczyny czytam Was regularnie, ale mam taki brak mocy w tym szpitalu że nawet pisać się nie chce...Na razie leżę i nie wymiotuje [emoji12] ja o innych badaniach jeszcze nie mam nic wiadomo...lekarz tak się zajął na wizycie moimi wymiotami że na nic mi nie dał skierowania, nawet na morfologie i mocz[emoji6] także teraz czekam do 14.09 bo wtedy wraca z urlopu.
A ja tu już dostaje powoli świra...chcę do domu i córci [emoji26]

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Też bym tesknila za synem [emoji54] Ale już nie długo Natikom. Wracaj do formy

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry