reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamusie 2017

Ile paracetamolu można w ciąży? Jutro mam dopiero dentyste i nie wytrzymam do tej pory zjadlam 2 ale znowu boli [emoji47]

Napisane na Lenovo A5500-H w aplikacji Forum BabyBoom
Tez mam atrakcje z dentysta ale troche inne bo jak nie wiedzialam czy jestem w ciazy musialam zaczac kanałowe leczenie ząbka i czekalismy z wypełnieniem kanałów az sie wyjasni. No i wyjasnilo sie ;) RTG nie mozemy zrobic bo jest ciaza i co 6 tyg chodzimy do przeplukania kanałów i lekkiej polmby a zaplombujemy ostatecznie po RTG czyli po porodzie :) Moj doktor mowil ze u dentysty jest znieczulenie miejscowe i mozna nawet w ciazy go stosowac tylko dla ciężarnych daja jakis specjalny ...nie rozkurczowy? A nie mozesz swojego ginekologa sms zapytac ile tabletek mozesz wziasc?

reklama
Ile paracetamolu można w ciąży? Jutro mam dopiero dentyste i nie wytrzymam do tej pory zjadlam 2 ale znowu boli [emoji47]

Napisane na Lenovoa A5500-H w aplikacji Forum BabyBoom
mnie mega głowa bolała i raz wzięłam pół, ale jak zapytałam lekarki o to to powiedziała, że żadna firma farmaceutyczna nie podpisze się pod tym, że kobieta w ciąży może wziąć tabletkę przeciwbólową i ona też mi nie powie, że coś mogę wziąć bo nie ma 100% pewności, że nie zaszkodzi. Ja bym więcej na Twoim miejscu nie wzięła :(

Tez mam atrakcje z dentysta ale troche inne bo jak nie wiedzialam czy jestem w ciazy musialam zaczac kanałowe leczenie ząbka i czekalismy z wypełnieniem kanałów az sie wyjasni. No i wyjasnilo sie ;) RTG nie mozemy zrobic bo jest ciaza i co 6 tyg chodzimy do przeplukania kanałów i lekkiej polmby a zaplombujemy ostatecznie po RTG czyli po porodzie :) Moj doktor mowil ze u dentysty jest znieczulenie miejscowe i mozna nawet w ciazy go stosowac tylko dla ciężarnych daja jakis specjalny ...nie rozkurczowy? A nie mozesz swojego ginekologa sms zapytac ile tabletek mozesz wziasc?
Mam dokladnie to samo otwary kanal i zalepiony w górnej 6 plucza mi go, ale to jest na krótką metę.

Napisane na Lenovo A5500-H w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jak miałam gorączkę wzięłam jedna tabletkę , na silny ból głowy 2dniowy wzięłam tez raz jedna tabletkę. Wiadomo,ze im mniej tym lepiej. Nie brałabym więcej, jak juz 2 połknęłas... Musisz sie przemęczyć :-(

Ja po badaniu. Termin wyszedł na 22.03 czyli 3 dni szybciej. Maleństwo ładnie rośnie :-)
Wszystko wyszło super. Kolejne badanie za 4 tygodnie.
Dziś zaczęłam niby 15 tydzień, 14t1d ;-)

Tez bede miala płukany kanal w 6 u gory,ale narazie mam ja zatruwana od 14.06 i dalej sie trzyma

f2w3d5qpzvmrkdqw.png

Kurde ja jestem ciekawa jak teraz bede miala wizyty. Bo aktualnie chodze co tydz i co tydz usg i ledwo wytrzymyje a co dopiero jak nagle kaze mi przyjść jakos co4tyg np.. W srode sie okaże

f2w3d5qpzvmrkdqw.png

reklama
Do góry