reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamusie 2017

Rozmawialam dzis z położna (bardzo bym chciala by to ona byla na moim porodzie ale zobaczymy jak wyjdzie...) i powiedziala ze jesli odstepy miedzy miesiaczkami byly krotkie (co 19/20 dni) to bardziej prawdopodobny jest termin porodu wskazywany przez badanie USG. Wtedy trafilabym do lutowych mamusiek ;)

Dziewczyny co juz rodzily... to prawda ze po urodzeniu dziecka personel medyczny "skacze" po brzuchu by urodzilo sie łożysko?
Wiesz moze co szpital to inne zwyczaje ale ja z tego co pamietam to polozna delikatnie dlonia mi nacisnela na brzuch i to lozysko wylecialo bez problemu

reklama
Ja miesiaczki co 27-28 dni i na 1 usg mialam co do dnia zgodne z om. Pytalam dziewczyn o porod lozyska i pow ze niezbyt to nawet pamietaja i nie zwracaly na to uwagi. Niektórym podobno w sumie samo wychodzi juz. Mama tuli dziecko a lekarz wyciaga i nawet nie bardzo o tym wiesz

f2w3d5qpdxjkffls.png

Ok czyli rodzenie łożyska to pikuś ;)
Paulyna - moje cykle mialy ok 24 dni (co 19 albo co 20 dni mialam okres) u mnie rożnica w terminie z usg i z kalendarza jest tygodniowa. Kalendarz wskazuje 5 marca a usg 27/28 luty... dobrze ze nie 29 luty :D

Z biedry fajne kupowałam nieraz Ale waskie przy ciazowym brzuszku będą cisnac
Ja chyba na allegro bede patrzec do najblizszego h&m mam okolo 50 km :) do jakis galeri czy cos tez. A w necie w sumie dosc tanio i nawet ciekawe wzory.

Jagoda wlasnie odstawia co wieczorne kopanie :) dziwi mnie ze w 18 tyg no prawie 19 tak to mocno czuje

Ja w szmatolku kupilam sobie kurteczke na jesien i kilka ubran dka starszego dziecka. W pepco kilka par legginsow i sweterek. Narazie nie narzekam na braki ubran bo wszystko mialam zawsze oversize i jak bede miala legginsow to przechodze te ciaze :) szukam jakis fajnych grubych rajstop dla ciezarnych i nie za drogich

ja właśnie zamówiłam na allegro tutaj
Link do: 70den MIKROFIBRA RAJSTOPY CIĄŻOWE Z PANELEM 2
70DEN, 100DEN, 200DEN nawet mają - na zimowe spacery zamiast legginsów idealne!

U mnie łożysko to był jeszcze jeden skurcz i chlup - wyskoczyło. Po porodzie tych skurczy jest jeszcze całkiem sporo, szczególnie przy karmieniu, bo macica musi wrócić do swoich rozmiarów.

reklama
Ja rajstopy kupowałam ostatnio ale 60 bo szlam na 40 znajomej . 15 zł płaciłam za rajstopy ciążowe . Bardzo fajne . Ale tez bym chciała takie grube .
Kolekcjonerka sprawdzę tego linka zaraz :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry