Tak, wg najnowszych norm cukrzyca w ciąży jest od 93.Marta ale to lekarz tak Ci powiedział, że to już cukrzyca? A u mnie wyszło 104.. Tylko jeszcze od czasu wynikow na wizycie nie byłam
reklama
D
Deleted member 180437
Gość
Ojoj... No to mam problemTak, wg najnowszych norm cukrzyca w ciąży jest od 93.
natala95
Fanka BB :)
Super brzusio [emoji7] który tydzieńMoj brzuchol rano i moj brzuchol wieczorem [emoji85] masakra [emoji23][emoji23]![]()
![]()
Szczęśliwa Mama [emoji176][emoji176]od 5 lat [emoji173][emoji173][emoji173]
Ojoj... No to mam problem![]()
Poczytaj w necie o diecie cukrzycowej i zacznij się stosować, a na wizycie lekarz pokieruje dalej
MangoWawa
Dziewczyny poczekajcie do 2 badania 'krzywej cukrzycowej' i rozmowy z lekarzem z diagnozowaniem cukrzycy. Wartość glukozy na czczo zależy też od tego co i o której się jadło wieczorem i poprzedniego dnia. Jeżeli, rzeczywiście hormony powodują cukrzycę ciążową, to badanie to potwierdzi, dostaniecie wytyczne i dietę, glukometr i będzie ok.
dieta cukrzycowa jest zdrowa więc można ją zacząć wprowadzać, a najlepiej jeżeli się ma możliwość pożyczyć glukometr i mierzyć do wizyty poziom cukru. Na czczo powinien być do 90, godzinę po posiłku 120.
dieta cukrzycowa jest zdrowa więc można ją zacząć wprowadzać, a najlepiej jeżeli się ma możliwość pożyczyć glukometr i mierzyć do wizyty poziom cukru. Na czczo powinien być do 90, godzinę po posiłku 120.
urs
Ja w koncu dostalam wyniki dzisiejszej bety - pieknie rosnie:
dwa dni temu 617,1
dzis 1553,0
Oficjalnie w zwiazku z tym obiecuje nie swirowac. Jak sie okazuje w moim wypadku ustanie objawow nic jednak nie znaczylo. Na razie ciesze sie ze jest dobrze i juz nie bede wiecej chodzic upuszczac krwi - postanowilam cwiczyc cierpliwosc, wszystkiego teraz sie dowiem na wizycie 12-ego
Medytacja, ruch i male przyjemnosci to moj plan ma najblizsze dni!
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
dwa dni temu 617,1
dzis 1553,0
Oficjalnie w zwiazku z tym obiecuje nie swirowac. Jak sie okazuje w moim wypadku ustanie objawow nic jednak nie znaczylo. Na razie ciesze sie ze jest dobrze i juz nie bede wiecej chodzic upuszczac krwi - postanowilam cwiczyc cierpliwosc, wszystkiego teraz sie dowiem na wizycie 12-ego
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Igorowelove
Moderatorka
9+3Super brzusio [emoji7] który tydzień
Szczęśliwa Mama [emoji176][emoji176]od 5 lat [emoji173][emoji173][emoji173]
Ten brzuch to wzdecia, ktore pojawiaja sie juz po sniadaniu, by wieczorem osiagnac apogeum [emoji85] no ale nawet po sniadaniu brzuch juz odstaje, wiec pewnie jak wyskocze z kurtki zimowej w wiosenna to na ulicy i w ogole w calym miescie wszyscy beda wiedziec [emoji85] chyba czas poinformowac znajomych i rodzine zeby potem nikt sie nie obrazil, ze nic nie wie

Igorowelove
Moderatorka
Urs, ladnie beta urosla! Tez wizytuje 12.04 

Dziewczyny poczekajcie do 2 badania 'krzywej cukrzycowej' i rozmowy z lekarzem z diagnozowaniem cukrzycy. Wartość glukozy na czczo zależy też od tego co i o której się jadło wieczorem i poprzedniego dnia. Jeżeli, rzeczywiście hormony powodują cukrzycę ciążową, to badanie to potwierdzi, dostaniecie wytyczne i dietę, glukometr i będzie ok.
Masz racje, nie ma co się nakręcać
reklama
piorunem
No i po wizycie
Maluch 1,1 cm, serduszko bije, z usg wyszło 7 tyg. 1 dzień. Na tą chwilę wszystko w porządku 
Karta ciąży założona, dostałam skierowanie na badania prenatalne i zalecenie kilku badań z krwi.
Następną wizytę mam 26.04., bo chcemy lecieć na majówkę do Londynu.
Mój Mąż niepocieszony, bo nie mógł wejść do gabinetu ;p
Karta ciąży założona, dostałam skierowanie na badania prenatalne i zalecenie kilku badań z krwi.
Następną wizytę mam 26.04., bo chcemy lecieć na majówkę do Londynu.
Mój Mąż niepocieszony, bo nie mógł wejść do gabinetu ;p