reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja mieszkam w okolicach Radomia. U nas takie średnie opinie są o rodzeniu w tych szpitalach, też kobitki polecały Kozienice właśnie. Ale... Ostatnio bardzo chwalą Lipsko. Podobno opieka super, w tamtym roku znajoma specjalnie pojechała tam rodzić i była przezadowolona.
Ja osobiście jeszcze nie wiem co zrobie, ale moj lekarz prowadzący ciąże pracuje w szpitalu w Radomiu i jest zastępcą orydatora, więc tak może naiwnie myślę, że w razie coś to dobrze sie mną by zajeli:)

reklama
Sama chcialas czy raczej lekarz bardziej narzucil? Ja musialam czekac az przyjma kogos na moje miejsce.
Miałam bóle brzucha i plamienie pomimo luteiny i gin kazał zwolnić się z pracy i w miarę szybko się u niego pojawić.
Więc 19ego wróciłam do domu i leżałam, potem urlop na żądanie i 21ego miałam wizytę i wtedy oficjalnie L4. Gin powiedział, że muszę leżeć i się oszczędzać.
Najpierw miałam L4 do 4 kwietnia.
Wtedy na wizycie zobaczył krwiak i tym bardziej kazał plackiem leżeć i L4 do 23 maja.
Za 5 dni kończy mi się duphaston i gin powiedział, że już mam nie brać, bo się bierze do 12ego tygodnia.
Luteine mam na 25 dni i też mam więcej nie aplikować.
Troszkę mnie to stresuje, bo jednak z tymi lekami czuję się bezpieczniej.

Jak już jesteśmy przy porodach, to mam pytanie do dziewczyn z Warszawy. Gdzie planujecie rodzić? ;) Macie sprawdzonego, dobrego lekarza ? ;)

Trzymam kciuki. Ja mam wizytę o 15:45

Kciuki za wizytę :)

Bardzo sie ciesze u mojego brzdaca tez tetno bylo 160 :) a dzisiaj mam wizyte na 17.40 i to bedzie 10 tydzien :) denerwuje sie troszke czy bedzie wszystko ok.

Również kciuki za wizytę!;)

A na ktorego masz termin? :) ja jestem glodna co 2 godziny, a jak nie zjem to mi niedobrze. Czesto boli mnie zoladek. A macica rano jak na miesiaczke. A jakis czas byl spokoj z ta maciczka ;)

Wg karty ciaży na 08.11, ale miałam wcześniejszą owulację, dzieć jest trochę większy niż wg OM, więc raczej 05.11. Ale i tak czuję, że urodzę w październiku, skoro Młody szybciej wyszedł:) jestem w 11tygodniu, w czwartek zacznę 12 ;)

Ja chodzę do 1.lekarza, ufam mu i niech tak zostanie :) Teraz tylko to usg plus krew mam w szpitalu, u innego lekarza. Ale normalną wizytę mam 8maja u mojego :tak:

Ja juz po wizycie jest maly krwiaczek 1,5 cm ginekolog twierdzi ze sie wchlonie z dzieckiem wszystko ok dal mi zwolnienie mam nadzieje ze to bedzie wazne w holandii bo ten ginekolog przyjmuje w niemczech

Ja juz po wizycie jest maly krwiaczek 1,5 cm ginekolog twierdzi ze sie wchlonie z dzieckiem wszystko ok dal mi zwolnienie mam nadzieje ze to bedzie wazne w holandii bo ten ginekolog przyjmuje w niemczech

Bardzo ci współczuję, ze cię zmuszają do pracy jak ewidentnie nie powinnaś w ogóle się wysilać, a co tu mówić o pracy! :sorry: Trzymam kciuki, żeby w pracy to zrozumieli i lekarz zakładowy to uznał :tak:

Jak już jesteśmy przy porodach, to mam pytanie do dziewczyn z Warszawy. Gdzie planujecie rodzić? ;) Macie sprawdzonego, dobrego lekarza ? ;)
Ja na madalinskiego rodzilam i raczej tam wrócę

Tak czytam ze wy lezycie z tymi krwiakami a ja jak ten debil chodze wiecej niz przed ciążą i jeszcze musze za córą nadążyć jak leci na tym swoim rowerku :unsure: az mnie pępek i przepona kłuje :(
I jeszcze na wesele jade w sobote. Chyba bede siedziec ciagle prze stole :(

Ja też mam dziś wizytę, miłego dnia i powodzenia!!!!

Ja muszę wybrać szpital w Warszawie, może inflancka, karowa lub żelazna. Syna rodziłam na solcu, bo na żelaznej nie było miejsc na patologii.
ja już powiedziałam w pracy.

reklama
Do góry