reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe mamy 2018

Znajoma mi oznajmila ze ma 2 dobrej jakosck chusty po corce i mi da takze wyprobuje:) ma mi pokazac co i jak:)

Ja mam jedną dlugą, kupiłam jak syn miał 11 miesięcy, trochę się motaliśmy. Ale dla maluszka chcę dokupić jeszcze jedną z samą bawełną i kolejną kółkową, bo łatwiej w nią szybko zapakować malucha np na zakupach :)

reklama
Dziewczyny mam pytanie o leginsy i jeansy ciążowe np z Lidla. Nic nie kupiłam bo nie wiem jak :sorry:. Po pierwsze jaki rozmiar bralyscie. Ja normalnie noszę 36 ale po hormonach musiałam kupić spodnie 38. Teraz jak patrzyłam na leginsy to rozmiar 36/38 dla mnie na brzuchu jest za ciasny. Ten większy z kolei na nogach będzie luźny. Po drugie czy ta gumka jest wygodna? Po co ona jest? Mam wrażenie że przez nią jest gorąco i dodatkowo ściska brzuch :unsure:. Nie ogarniam tego tematu kompletnie....

Ja mam jedną dlugą, kupiłam jak syn miał 11 miesięcy, trochę się motaliśmy. Ale dla maluszka chcę dokupić jeszcze jedną z samą bawełną i kolejną kółkową, bo łatwiej w nią szybko zapakować malucha np na zakupach :)

no to teraz bede musiala przerwertowac strony na tema chut i ich rodzaji haha magia

Dziewczyny mam pytanie o leginsy i jeansy ciążowe np z Lidla. Nic nie kupiłam bo nie wiem jak :sorry:. Po pierwsze jaki rozmiar bralyscie. Ja normalnie noszę 36 ale po hormonach musiałam kupić spodnie 38. Teraz jak patrzyłam na leginsy to rozmiar 36/38 dla mnie na brzuchu jest za ciasny. Ten większy z kolei na nogach będzie luźny. Po drugie czy ta gumka jest wygodna? Po co ona jest? Mam wrażenie że przez nią jest gorąco i dodatkowo ściska brzuch :unsure:. Nie ogarniam tego tematu kompletnie....

szczerze?
tez ne lubie jak ta guma okala caly brzuch ,,wolalam nizsza a mialam wrecz takie spodnie z krociotka gumka gdzie konczyly sie pod brzuchem z synem...a w wakacje bylo mi w sam raz choc nie dla kazdego sa wygodne
nogawki zwsze mozesz przeszyc... ja ma maszyne i robie tak sobie od lat...szczegolnie w biodrach ;/ no teraz mam problem z glowy:p co do spodni ktore byly za szerokie a jedne takie mialam jeszcze nie przeszyte haha

no to teraz bede musiala przerwertowac strony na tema chut i ich rodzaji haha magia

szczerze?
tez ne lubie jak ta guma okala caly brzuch ,,wolalam nizsza a mialam wrecz takie spodnie z krociotka gumka gdzie konczyly sie pod brzuchem z synem...a w wakacje bylo mi w sam raz choc nie dla kazdego sa wygodne
nogawki zwsze mozesz przeszyc... ja ma maszyne i robie tak sobie od lat...szczegolnie w biodrach ;/ no teraz mam problem z glowy;p

Najlepiej znajdź doradcę noszenia z Twojej okolicy, można sie z nia umówić i ona pokaże co i jak.
Na fb są grupy z różnych miast, organizują spotkania i też można sie wkrecić.
Ja po urodzeniu malucha umówie sie z doradcą, żeby pokazał mi jak go motać, żeby kregosłup był bezpieczny.

Ja bym wybrała większe, do tego pasa trzeba się przyzwyczaić. Są też takie spodnie dla mam pod brzuch.
Ja w 1 ciąży byłam w zimie i mi nie przeszkadzał tak bardzo ten pas, a teraz jeszcze nie chodzę, ale pewnie bedzie goraco w lecie:/
ja w tych pod brzuch czułam się goła i prawie wlosy łonowe w nich widać:/ A pas ma za zadanie trzymać spodnie, nie uciskać brzucha zwykłym paskiem i nie eksponować nagości.

Ostatnia edycja:
Ja bym wybrała większe, do tego pasa trzeba się przyzwyczaić. Są też takie spodnie dla mam pod brzuch.
Ja w 1 ciąży byłam w zimie i mi nie przeszkadzał tak bardzo ten pas, a teraz jeszcze nie chodzę, ale pewnie bedzie goraco w lecie:/

nom , w zimie byl mniej dokuczliwy jak w lato to napewno;)

mam ochote cos upiec,,,np, tarte z pelna iloscia jablek pokryta ciastem/!!!!

a i nie pochwalilam sie WAM, moja mama szpieg taki juz sie domyslila ze w ciazy jestem;) takze w rodzinie sie wlasnie roznosi albo juz rozeszlo...jej glos brzmial naprawde zadowalajaco..ciekawe co tesciowa powie haha, to kobieta co nnajpierw cos palnie z dobrej woli wylacznie a potem macha reka;) ale dobra kobieta... z nia moglam dzieci zostawiac i specjalnie wozilam do niej zostawiajac je na tydzien jak musialam bo wiedzialam ze zrobi tak jak prosze...no czesto ubierala mi mloda w stare sweterki mojego Meza ale uwazalam to za slodkie haha , cieszylam sie ze sie cieszy po swojemu

No tak wyszło że dzidzius chciał być z nami na ślubie:) Ale to dlatefo że każdy mi mówił że długo się czeka na zajście po 7 latach brania tabletek A tu 2 cykl i gotowe

Ja mam 23 czerwca w dzień ojca tak wyszło:)
To wszystkiego dobrego :)))

Nam też wszyscy mówili że to nie tak hop siup i u nasz Dzidziuś też postanowił być z nami na ślubie (9-06) :) Wam również wszystkiego najlepszego! :)

W lecie właśnie z tym pasem może być gorąco... Chociaż lato mamy teraz, to może w lecie będzie jesień ;)

A ja znowu wylądowałam na ip... Rano naprawdę duże, brązowe plamienie w sumie, to nie plamienie, tylko nie wiem jak to nazwać, jak miesiączka, tylko w innym kolorze. Do tego ból brzucha, a podobno krwiak zniknął. W szpitalu żadnego krwiaka nie widać, może jakiś malutki, ale w ogóle nie zagrażający ciąży. Nie wiedzą skąd te plamienia, nic nie wiadomo, odesłali mnie do domu, a tu dalej to samo, może już trochę mniej tego jest. Martwię się... Do tego wiem, że usg jest bezpieczne, ale boję się, że taka częsta ingerencja też może jakoś zaszkodzić.
Przynajmniej z maluszkiem wszystko w porządku, w dwa dni urósł 0,5 cm, serduszko bije. Znowu wlazłam do łóżka i leżę...
No, to się wyżaliłam przynajmniej ;)

reklama
Mi z tym golfem było niewygodnie jak rodzilam w czerwcu. Nie wyobrażam sobie teraz w pełni lata w nich chodzić. Ciągle zwijalam to dziadostwo pod brzuch. Albo nosiłam zwykle leginsy. Najlepsze to jednak sukienki są :)

no wllasnie sukienki! juz patrzylam w jakie by tu sie zaopatrzyc..chcialabym taka jeansowa:p ..ogrodniczki jeansowe:p i jakies z tkaniny oczywiscie..wczoraj przegladalam strony z ciucham ciazoymi... pare rzeczy mi sie spodobalo co do sukienek):)

Do góry