reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Właśnie opędzlowałam całego Nussbizera...

Śniły mi się dziś azjatki z zarośnietym bobrami. Uznałam że pora ogolić swojego jednakże uważam że na tym etapie powinna być to dyscyplina. olimpijska!

MŁODY SIE CHYBA W NOCY OBRÓCIŁ!!!

Kopie mnie już nie po bokach a tuż pod splotem słonecznym i czuję równocześnie uciski na pecherz!

reklama
Hmm, chyba mam bardzo dobre nastawienie do porodu przez to, że moja ciąża przebiega jak na razie prawidłowo i bardzo przypomina ciążę mojej mamy, która mimo nienajmilszych położnych z urodzeniem nie miała żadnego problemu, a koleżanki, które rodziły w naszym szpitalu nie opowiadają strasznych historii o tutejszej porodówce...
Jakoś tak wiecie, jednak większość porodów przebiega normalnie, więc nie chce mi się z góry nastawiać na najgorsze i iśc z przekonaniem, że ekipa, która będzie przyjmować poród na pewno coś spartoli.
Ja idę z pozytywnym nastawieniem... a co będzie czas pokaże...

Zapełniłam koszyk na gemini.pl ''wyprawkowo''
Mam tam:
-witaminę D dla niemowląt
-octenisept (małą buteleczkę)
-alantan (do pielęgnacji sutków)
-krople przeciwbólowe i przeciwgorączkowe od 1 dnia (w razie wielkiego W)
-aromactiv (maść pod kątem kataru)
A z polecenia, z tej strony \Srokao/ dorzuciłam jeszcze
-baby cap spray na ciemieniuchę
-nivea krem na każdą pogodę
-nivea krem na odparzenia
-chusteczki nawilżane bobini
-hipp babysanft płyn do kąpieli

Hmm, chyba mam bardzo dobre nastawienie do porodu przez to, że moja ciąża przebiega jak na razie prawidłowo i bardzo przypomina ciążę mojej mamy, która mimo nienajmilszych położnych z urodzeniem nie miała żadnego problemu, a koleżanki, które rodziły w naszym szpitalu nie opowiadają strasznych historii o tutejszej porodówce...
Jakoś tak wiecie, jednak większość porodów przebiega normalnie, więc nie chce mi się z góry nastawiać na najgorsze i iśc z przekonaniem, że ekipa, która będzie przyjmować poród na pewno coś spartoli.
Wiesz tu nie o to chodzi, żeby mieć zle nastawienie, tylko o to, żeby znać swoje prawa i przynajmniej liznąć tematykę porodowa, żeby w razie czego moc walczyć o swoje. W pierwszej ciąży na porodowke szlam z takim uśmiechem, że położne nie wierzyly, że rodzę, wyszłam jako wrak człowieka. Teraz też jestem pozytywnie nastawiona i pewnie też zjawię się z uśmiechem na ustach, ale też wiem czego chce i jakie są moje prawa, wiec, jeśli ktoś będzie próbował je złamać, ja będę o tym wiedziała i będę mogła się bronić ;)

reklama
Zapełniłam koszyk na gemini.pl ''wyprawkowo''
Mam tam:
-witaminę D dla niemowląt
-octenisept (małą buteleczkę)
-alantan (do pielęgnacji sutków)
-krople przeciwbólowe i przeciwgorączkowe od 1 dnia (w razie wielkiego W)
-aromactiv (maść pod kątem kataru)
A z polecenia, z tej strony \Srokao/ dorzuciłam jeszcze
-baby cap spray na ciemieniuchę
-nivea krem na każdą pogodę
-nivea krem na odparzenia
-chusteczki nawilżane bobini
-hipp babysanft płyn do kąpieli
Dorzuc czopki glicerynowe dla siebie i rivanol do zrobienia roztworu na wodzie ;)
Edit: sól fizjologiczna i gaziki jałowe ;)

Do góry