Tak Dita 19+5ale liczę że praktycznie już 20 tydzień skończony
Mi akurat termin z usg idealnie pokrywa się z terminem owulacji u mnie i by się zgadzało że starsze o 4 dni![]()
Ale lekarz nie zmienił ci daty porodu? bo ponoć do 7dni nie zmieniają...
A nawet jeśli liczysz sobie wg usg to tygodnie ciąży lecą "normalnie", nie dodajesz sobie dni do tych co masz Jeszcze raz kciuki za wizytę i rozjaśnienie tematu płci
Hello[emoji16] ja też wizytuje o 14.45. Moje Maleństwo też się rozbrykało, fala przechodzi przez cały brzuch[emoji188]uwielbiam[emoji170] robiłam sobie morfologie i mocz wszystko w normie, nic poza widełkami to znów stan zapalny na cytologii [emoji20] mam nadzieję że skończy się tylko na globulkach, bo jak dostanę antybiotyk to później pewnie z grzybica będę się bujac do końca ciąży... No i w ogóle nie czuje żadnego dyskomfortu, ani żadnej podejrzanej wydzieliny, więc nie wiem skąd to dziadostwo się wzięło [emoji17]
Kciuki za wizytę!!!
Może coś bezobjawowo przechodzisz... pewnie to nic poważnego
Kupiłam też taki kombinezonik w smyku wstawiony wyżej z tym że w kolorze białymWzięłam rozmiar 62, powiedzcie mi jak wozicie dziecko zimą.. w sensie w co ubrane? widziałam różne wkłady do wózka ale to moje pierwsze dziecko i jestem zielona w tym temacie
Zastanawiam się czy ten kombinezonik ocieplany wystarczy czy kupić jeszcze jakiś grubszy
![]()
To chyba zależy jak zamierzasz wozić dziecko...
Czy taki sam kombinezon polarowy plus śpiwór do gondoli (np.
Zależy tez od zimy, czy ciepła czy jest mróz...
Ja myślę raczej o śpiworze do gondoli, do fotelika jakiś tylko kombinezon właśnie polarowy np.na szczepienie i na wyjście z auta do bramy szpitala przykryć czymś tylko.
Najlepsze jest to, że to będzie moje drugie dziecko,a sama nie pamiętam dokładnie jak to było..
bardzo intuicyjnie ubierałam synka i jakoś nigdy nie miałam z tym problemu. Wiadomo takie maleństwa ubiera się cieplej jedną warstwę, ale dzieci szybko rosną i później ubierałam podobnie do siebie
Ja planuje w takim kombinezonie i do tego kocyk . Nie wiem czy dobrze to sobie wymyslilam .Jakby co będę kombinować jeszcze .
Na mróz taki polarek chyba mało będzie...Sama bym w tym zmarzła
Dziękuję, cudownie skończyć 18 lat[emoji41] po raz kolejny[emoji23] szczerze w ogóle się nie nastawiam ale jakoś z tyłu głowy pali mi się różowa lampka i nawet paznokcie wczoraj na różowo malowalam [emoji6] ale chyba tylko dlatego ze początek ciąży przechodziłam tragicznie a z synkiem to chyba w ogóle w tej ciąży nie byłam [emoji28] no i z racji tej różnicy coś mi się wydaje ze córcia... zobaczymy [emoji4] jeszcze 6 godzin z małym hakiem [emoji41]
Czyli trzymać kciuki za córeczkę??
Bardziej wierzę w przeczucie niż objawy
Mimo wszystko jednak bardziej wierzę, jak kobieta mówi,że czuje, że będzie syn/córka, może dlatego, że mi się w obu przypadkach to sprawdziło

Pocieszam się, że u mnie w rodzinie nikt cukrzycy nie miał i nie ma, w 1.ciąży też nie miałam, ale kto wie... Z wiekiem różne rzeczy się dzieją 
Tak jest w tabelce? Poprawić na 10.11? To będzie tylko 2 dni za mną?