reklama
e-stera
Fan(ka)
Ja też mam taką nadzieję, ale i tak dzięki Bogu tylko takie wady mogą wystąpić.Sa naprawdę gorsze choroby u dzieci niż te, które mogą wystąpić u Oliwierka.Podziwiam mamę grudniowa, ej syneczek moze mieć Downa, dzielna kobieta

MagdaRybka
mama styczniowa 2008 :)
Jeśli chodzi o strach przed porodem - to dla wszystkich rodzących po raz pierwszy polecam szkołę rodzenia - wiem że nie każdy ma dostęp i możliwości (bo to jednak kosztuje) , ale im więcej wiesz o porodzie, o pielęgnacji malucha, im lepiej poznajesz swoją położną - tym lepiej oswajasz swój strach. Ja od początku upierałam się na znieczulenie, a po kilku spotkaniach w SR jestem zdania, że zobaczę jak będzie - może wcale nie tak strasznie? Zresztą ja poród traktuję jak ważny egzamin (np. obronę pracy magisterskiej) - dużo przygotowań, stresu, nerwowego czekania, strach - ale z drugiej strony nie można się doczekać żeby już było po... i masz świadomość że większość daje radę - a w przypadku porodu wszystkie dają radę, bo słyszałyście kiedyś o kobiecie która chodziła w ciąży całe życie i nie mogła lub nie umiała urodzić?:-)![]()
też jak pewnie większość z Was boję się porodu tego co będzie po
zapisaliśmy się z mężem do szkoły rodzenia i mam nadzieję, że jak najwięcej z tych zajęć wykorzystamy w rzeczywistości, bo teoria teorią a praktyka praktyką
już na pierwszych zajęciach tzw. organizacyjnych pani położna coś nam zaczęła opowiadać, że każda kobieta potrafi urodzić, bo każda kobieta ma to w sobie taki instynkt, że nawet jakbyśmy były na bezludnej wyspie to urodziłybyśmy bez problemu
a położne w szpitalu tylko są dodatkiem i czasem pomagają jeśli trzeba oczywiście
ale o wszystkim i tak przekonamy się jak nadejdzie ten wielki dzień
;-):-)MagdaRybka
Ja też mam taką nadzieję, ale i tak dzięki Bogu tylko takie wady mogą wystąpić.Sa naprawdę gorsze choroby u dzieci niż te, które mogą wystąpić u Oliwierka.Podziwiam mamę grudniowa, ej syneczek moze mieć Downa, dzielna kobieta![]()
:-
e-stera
Fan(ka)
Ale co zostało sprawdzone?U mnie czy u mamy grudniowej?
MagdaRybka
u mamy grudniowej :-(
e-stera
Fan(ka)
Pewnie usg wykazalo, przezorność karkowa
MagdaRybka
ale w takich sytuacjach to nigdy nie ma 100% pewności - może jeszcze wszystko będzie dobrze !!!!
i u Ciebie również !!!!
buziaki
i u Ciebie również !!!!
buziaki
e-stera
Fan(ka)
Właśnie doczytalam na wątku grudniowym że jednak jej synek będzie zdrowy!!!!!!!!!

reklama
e-stera
Fan(ka)
Pumi a te urządzenie na jakiej zasadzie działa?Mam nadzieję że wiesz o tym że żadne prądy, nawet o maleńkim natężeniu Są ZAKAZANE W CIążY, to samo dotyczy naświetlań.