reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopadowe mamy 2018

@majacyr widziałaś na żywo ten przewijak, który chcesz kupic?
@Płomyk* widać faktycznie jakiś baby boom że się w firmach przewijaki kończą :D
Widziałam tylko na necie, podoba mi się taki z zyrafą albo biała.

Skończyłam rozmawiać z moimi rzymianami, poszli spać pełni wrażeń.
Dla maluszka kupili śliniak a dla mnie magnes na lodówkę.
Śliniak wymiata [emoji6][emoji16]
Capture%2B_2018-08-22-23-20-07.jpg
IMG_20180822_231740_326.jpg

Załączniki

• Capture%2B_2018-08-22-23-20-07.jpg
    Capture%2B_2018-08-22-23-20-07.jpg
    40,1 KB · Wyświetleń: 351
  • IMG_20180822_231740_326.jpg
    IMG_20180822_231740_326.jpg
    78,7 KB · Wyświetleń: 348
reklama
Informacja z segregatora Mamyginekolog
No i tak do tego podeszłam . By poznać wynik po normalnym odżywianiu jak codzien :) dla mnie najbardziej miarodajny

Hej!
W pon.dostalam tel.od ginekolog ze wynik testu na cukier wyszedl zle( za wysoki ) i dzisiaj robilam krzywa, tzn.3 razy pobierali mi krew i tez nie moglam nic jesc 12h wczesniej. Masakra z tym zakazem jedzenia , taka glodna juz bylam,ze az slabo mi bylo....
W piatek albo pon.wyniki, miejmy nadzieje ,ze nie mam cukrzycy :/
Ogólnie to u nas znowu goraco , zle sie wtedy czuje.
A mam pytanko co do przewijakow?
Kupujecie takie na lozeczko czy na komode?

Ja będę mieć taki z wanienka do lazienki--->
Jak i Mam też taki na łóżko i mate do przewijania:)

Pozatym są takie że możesz kłaść i na łóżeczko i na komodę prawda? One są ruchome

Załączniki

• received_937626956399135-227x353.jpeg
    received_937626956399135-227x353.jpeg
    24,2 KB · Wyświetleń: 105
@maksimas trzymam kciuki za zakończenie remontu.
Jak coś fajnego sobie kupisz z ciuszków to się pochwal.
No wlasnie we wrzesniu chce juz kompletowac wyprawke. Tylko nie wiem od ktorego rozmiaru mam zaczac, 50 czy 56? A moze 62??Jak Ty rodzilas swoje dzieciaczki, to pamietasz jak dlugie byly???? co polecasz??

No wlasnie we wrzesniu chce juz kompletowac wyprawke. Tylko nie wiem od ktorego rozmiaru mam zaczac, 50 czy 56? A moze 62??Jak Ty rodzilas swoje dzieciaczki, to pamietasz jak dlugie byly???? co polecasz??
Moje długie się rodziły. Na 56 miałam 1 komplet.
Reszta na 62 i 68 kupowałam.
Choć teraz Mati może być mniejszy bo starsi byli na 90 centylu i ponad a Mati jest na 50 centylu.
Mieli 59,60 i 62cm. Teraz ten najmniejszy synek ma 193cm wzrostu [emoji23]

Widziałam tylko na necie, podoba mi się taki z zyrafą albo biała.

Skończyłam rozmawiać z moimi rzymianami, poszli spać pełni wrażeń.
Dla maluszka kupili śliniak a dla mnie magnes na lodówkę.
Śliniak wymiata [emoji6][emoji16]Zobacz załącznik 890875Zobacz załącznik 890876
Widziałam w sklepie meble z Klupś, bo nam też się podobały jakieś zestawy, które w necie oglądaliśmy. Moim zdaniem wykonanie jest średnie szuflady takie chybotliwe, w niektórych miejscach niedomalowane... Ja wiem ze tych mebli się nie kupuje na całe życie, ale jednak za nie płacisz. Możliwe też, że te które oglądałam były już tak zużyte od ciągłego sprawdzania w sklepie. Po tej wizycie poczytałem też opinie. Zanim kupisz może sprawdź gdzie je sprzedają i sobie obejrzyj. Piszę z dobrego serca, możliwe że my na taki kiepski egzemplarz w sklepie trafiliśmy...

Moje długie się rodziły. Na 56 miałam 1 komplet.
Reszta na 62 i 68 kupowałam.
Choć teraz Mati może być mniejszy bo starsi byli na 90 centylu i ponad a Mati jest na 50 centylu.
Mieli 59,60 i 62cm. Teraz ten najmniejszy synek ma 193cm wzrostu [emoji23]
193??? Wow, rodzina koszykarzy,hehehehe. Pytalam sie mamy jaka ja i moje rodzenctwo bylismy. Powiedziala ze miedzy 52 a 58. Siostra dala mi kilka ciuszkow po swojej coreczce, ktora rodzila rok temu. Ale nie odmowie sobie przyjemnosci kupienia czegos od siebie....

Tak jak pisze Majacyr..56 to może parę sztuk a najlepiej te na 62 .. dzieciaczek nawet jeśli będzie krótszy to szybko podrośnie a szkoda nakupoc nowych ciuszkow na styk co do rozmiaru i na parę razy

No to gratulacje dla kuzynki. U nas odwrotnie, moja mama ma 3 wnusie, ja spodziewam sie kolejnej i moja bratowa tez w ciazy. W piatek dowiedzieli sie ze tez dziewczynka. Takze moja mamuska bedzie nianczyc 5 ksieznkiczek,hahahaha
No to może sobie twoja mama pione z mają przybic haha 3 wnusie i kolejna w drodze ale to nie tylko u nas w całej rodzinie same dziewczyny
Moja Córa miała 57cm ale szczuplutka dziewczyna bo 3600 nie całe. Mieściła się w 56 tak tydzień-półtora. Teraz ma być podobnych wymiarów córcia ale już nie 5 dni po terminie tylko przed bo cc planuje raczej więc spokojnie tych 56 mogę troszkę kupić.

Ciekawa jestem ile szczęścia się urodzi tym razem :)

No to może sobie twoja mama pione z mają przybic haha 3 wnusie i kolejna w drodze ale to nie tylko u nas w całej rodzinie same dziewczyny
U nas tak samo, same ksiezniczki. Choc rok temu znalazl sie rodzynek u kuzynki,heheh
Ja tez kupie tylko pare ciuszkow o rozm 56, ale wiecej na 62. Zreszta porod w listopadzie wiec zimno bedzie. Wieksze ciuszki lepiej sie przydadza. Ale zastanawiam sie jaka pizame powinnam kupic do szpitala, powinnam miec dwie? spodnie z koszulka? czy tylko dluga koszula? moja siostra mowi bym miala odpinana, bedzie wygodniej sie karmilo. I tez mowi, ze bez spodni, bo codziennie bede musiala pokazywac krocze, by sprawdzic szwy. A wy co polecacie??

reklama
U nas tak samo, same ksiezniczki. Choc rok temu znalazl sie rodzynek u kuzynki,heheh
Ja tez kupie tylko pare ciuszkow o rozm 56, ale wiecej na 62. Zreszta porod w listopadzie wiec zimno bedzie. Wieksze ciuszki lepiej sie przydadza. Ale zastanawiam sie jaka pizame powinnam kupic do szpitala, powinnam miec dwie? spodnie z koszulka? czy tylko dluga koszula? moja siostra mowi bym miala odpinana, bedzie wygodniej sie karmilo. I tez mowi, ze bez spodni, bo codziennie bede musiala pokazywac krocze, by sprawdzic szwy. A wy co polecacie??
Miałam dwie koszule i jedna pizame że spodniami. Jednak koszule lepiej się sprawdziły a ile... No tak nawet 3 mogą się przydać. Mi jeszcze mama wymieniała jedna wzięła do prania a inna przywiozła. Przebieralam co chwila bo nie dość że mleko płynęło strumieniami to jeszcze za pszeproszeniem pocilam się jak prosiak bo na salach gorąco a po cc nawadniali mnie solidnie przez 10h

Do góry