reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Jestem, tylko nie mam czasu dziś, bo mały tylko na cycku, mało śpi. Nic nie zrobiłam, ani sprzątania, ani prasowania, obiad to mrozonki dziś pyzy . Które zjem pewnie zimne... goj też mam problem z detka w kole, ale jeżdżę z taka zdechła nie mam kiedy iść naprawić, a wózek też mam mało znanej firmy. I takie mam dylematy codziennie czy iść na spacer, sprzątać, obiad czy zakupy.... i tak siedzę i karmię małego dziś terroryste. Chce pójść z córka na tańce pierwsze zajęcia czy jej się spodoba dziś. To mąż się zajmie małym ;)

reklama
Jestem na rynku dworze ale ból mnie paraliżuje chodzę i boli, strasznie wieje ale jest ciepło jestem koło domku zaraz się tam zmywam może coś poleze..... Jakiś kryzys mam,

Jeszcze wyobraźcie sobie ze za wypłatę kasy innego banku w innym bankomacie pobrali mi 48zl dzwoniłam tam i takie są koszty bo wuplacalam dużo ponad tysiąc złotych i policzyli w procentach, już zmieniłam konto na inne wszystko darmowe ale tej kasy już nie odzyskam a za te cenę mleko dla małego już by było.... Także kopie mnie życie po dupie ostatnio
Łoo ale sobie prowizję naliczyli, kosmos. U mnie za wypłatę w obcym bankomacie 2,5
zł to jak jeszcze bez tragedi ale 48, szok .

My byliśmy na spacerze , ciepło ale wieje okropnie . A moje dziecko BEZ CZAPKI , dramat . Dziadek do mnie czy nie mam dla niego czapki , mam i to chyba z 10 ale co z tego skoro jak tylko poczuje czapkę na głowie to drze się jakby go ze skóry obdzierali . Ale mój S. nie nosi czapek bo UWAGA gryzą go w czoło , także chyba po ojcu to ma :D

My byliśmy na spacerze , ciepło ale wieje okropnie . A moje dziecko BEZ CZAPKI , dramat . Dziadek do mnie czy nie mam dla niego czapki , mam i to chyba z 10 ale co z tego skoro jak tylko poczuje czapkę na głowie to drze się jakby go ze skóry obdzierali . Ale mój S. nie nosi czapek bo UWAGA gryzą go w czoło , także chyba po ojcu to ma :D
My też dzisiaj bez czapki. Ciepło, ale wietrznie i normalnie tylko body na długi i półśpiochy. Do tego kocyk cienki, bo zależy gdzie to wiało albo był gorąc i tak odkrywanie i zakrywanie. Gdzie jeszcze w tym czapka [emoji85] jak w tej budzie i tak cieplutko

My po wizycie u pediatry. Wszystko z malym ok, wazy 4300. Ale tak mnie ta kobieta zirytowala ze szok. Oczywiscie zapytalam o brzuszek, czy moge mu jeszcze jakos pomoc jak go boli.
Tak. Moja dieta. Pytala co jadlam wczoraj na sniadanie, jak uslyszala ze chleb razowy z wedlina, salata, pomidorem i papryka to sie zaczelo. Chyba z 15razy dojebala sie do tej papryki i wszystko co bylo nie tak, TO PRZEZ TA PAPRYKE. No juz w pewnym momencie myslalam, ze jej walne.
Generalnie zalecenia jej sa takie: dieta lekkostrawna, ciemny chleb zamienic na jasny, wszystko ma byc gotowane, absolutnie zadnych surowych warzyw i owocow, moge tylko gotowana marchewke i buraki [emoji23] i absolutnie nie podawac probiotyku i espumisanu, przez 3 miesiace stosowac jej super diete i patrzec czy sa efekty, a jak maly bedzie plakac, to uwaga: przeczekac i przecierpiec.
Katastrofa.

20181011_145639.jpg

Albo zbiera siły na noc. Albo odsypia wczorajsze harce. Albo odkryłam cudowny sposób na mojego syna.

Olka - bez komentarza normalnie zapytałabym skąd na tę wiedzę czerpie.

Załączniki

• 20181011_145639.jpg
    20181011_145639.jpg
    538 KB · Wyświetleń: 397
Mnie się pytała dzis pielegniarka kto wymyślił imię bo jest ładne i żadnej Uli nie mają wśród dzieci w przychodni :D
Uleczka na nią mówiła :rolleyes2:

Wniosek o becikowe złożyłam.
Zostało mi jeszcze do krusu jechać złożyć wniosek ale to przy okazji bioderek zrobię .
Nie będę dygać po 27km ekstra w te i wewte
U Nas też zachwyty nad Mikołajem jakby to rzadkie imię było

reklama
U mnie to samo ze smoczkiem. Ostatnia nadzieja smoczek ortodontyczny, bo chyba tylko tego jeszcze nie probowalam. Kinder, Ty chyba masz takie? Z prosta koncowka, co przypomina sutek. Krotki on jest? Bo moj ma odruch wymiotny przy smoczkach

Mój ma skośny dziubek i ten tez używa. Mam tez prosty ale dla małego obojętne który bo on akurat lubi bardzo ssać

Do góry