reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Serio? Bo ja jak na swój patrzę to się czasem boję że nie zniknie o_O
Niby nie mam dużego brzucha, całkiem płaski się już robi ale dżaba jest (dżaba czyli robocza nazwa tego wałka)
Szczególnie z prawej strony mam tak mocno podcięty ten brzuch.

Ja swojej siostrze wysłałam zdjęcie brzucha a ona ze wyglada to jak delfin :)

Mi został niby 1 kg do wagi z przed ciazy ale w spodniach się nie dopne, i brzucha trochę jest. Ale u mnie to największy problem to te cholerne bliznowce:( masakra to wyglada, smaruje maścią Sutricon i zobaczymy. Wiedziałam, że kurde musiało coś mi wyjść :(

Jeb mnie olały [emoji14]
To napiszę to, co pamiętam. Kasia współczuję przygody :/ wiesz, że powinno to być zgłoszone jako NOP do sanepidu? Przypilnuj tego, proszę - to ważne!

Miłosz ostatnio na mnie nie sika, ale pewnie zrobi to przy najbliższej okazji, bo się pochwaliłam. Ryczy dziś cały dzień. Jedyna przerwa, to w chuście na zakupach. W samochodzie się poddałam i poszedl w ruch mój eko-sreko smoczek - jest mi z tym bardzo źle :/ ale nie bylo wyjścia - młody zanosił się z płaczu, a dzieci jezdza same z tyłu, więc robiło się niebezpiecznie. Po przyjściu do domu znowu ryk. Do teraz. Teraz zasnął przy cycku, a ja się boję ruszyć, żeby go nie obudzić. Obiecuję sobie że bezpośrednio po odkarmieniu delikwenta zgłaszam się z wnioskiem o sanatorium i wybywam na 3 tygodnie SAMA. O!

Jako tako lekarz nie uznał tego jako odczyn poszczepienny. Odwodnienie przez to ze mniej jadł bo był rozdrażniony po szczepieniu co jest normalne. A kupki miał częstsze już wcześniej po zażywaniu zawiesiny na bóle brzucha. Wiec tez nie po szczepieniu. Poprostu ma tendencje do odwodnień. Wogole do przygód wszelakich z tego co widzę. Ale pogadam jeszcze jutro z tym pediatra.

Kasiaczek same nerwy z tymi maluchami, dobrze że byłaś czujna, ja nawet nie wiedziałam że zapadniete ciemiaczko to oznaka odwodnienia.seremida gratuluję zdania egzaminu :) mój syn po raz kolejny mnie obsikal przy zmianie pieluchy ;) u was też się zdarza fontanna? ;)

Mój to sika tak w 8/10 zmian pieluchy.. najczęściej na siebie ale i na mnie dość często :(

Dodatkowo kupiliśmy 1 z babydream pieluchy i w tych pampersach już tez kulka razy mnie oblał... nie wiem jakim cudem bo pamper suchy a wszystko mokre... w pampersach mi się to nie zdarzało

Niepożądany Odczyn Poszczepienny - jest nim kazde pogorszenie stanu zdrowia pojawiające się do 4 tygodni po szczepieniu i powinno być rejestrowane w sanepidzie, bo prowadzą oni stosowne statystyki, żebyśmy my, rodzice, byli w stanie ocenić ryzyko podania danej szczepionki.

A młodemu też czlapaki kupilam, takie o :) no i moje, ale to screen ze strony wklejam, bo nie chce się tłuc - młody zasnąłZobacz załącznik 906620Zobacz załącznik 906621
A jak to się zgłasza?

Buty fajne ja młodemu chciałam kupić takie podobne ale bardziej jak trapery Kappa z tym że cena mnie rozp..liła. A te twoje spoko ale aktualnie morderstwo dla moich pleców:)

Ale. Się dziś kiepsko czuje boli i boli nie Wiem co może faktycznie kolka, ale mam napięcia macicy takie skurcze..... Nadododatek ten pęcherz ja nie wiem boję się że się rozchoruje i nie dam rady opiekować się dziećmi...
Mały ma w ciągu dnia ataki płaczu nie wiem czy to brzuszek czy co kupę dziś zrobił jedna ale była, dużo sika......

Carmen ile twoja zjada teraz mleka?
KINDERBUENOO88 a ty karmisz cyckiem czy mm?

U nas mały je butelkę 70 ml, ale daje mu też cyca- głównie rano tak koło 8 i po południu tak 16, ale to jest taki czas pieszczot bardziej- bo trwa to Max 30 minut i mały zasypia bo karmimy się na leżąco bo tak mi najwygodniej i to taki czas wspomnień ze szpitala :)

Ostatnio raz na dwa dni... sama też nie mam czasu. Jak mawiała moja babka "z gów.nem się nie bił" ;)

Co do obsikiwania itp. Wcześniej ze 2x mnie olał a zazwyczaj... osrywa. Ostatnio się zachowije w miarę kulturalnie w trj kwestii.

Ooooo to było hasło jak mieszkałam w internacie :)
,, idziesz się kapać ?"
,, nieee z gownem się nie biłam "
[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
Jeb mnie olały [emoji14]
To napiszę to, co pamiętam. Kasia współczuję przygody :/ wiesz, że powinno to być zgłoszone jako NOP do sanepidu? Przypilnuj tego, proszę - to ważne!

Miłosz ostatnio na mnie nie sika, ale pewnie zrobi to przy najbliższej okazji, bo się pochwaliłam. Ryczy dziś cały dzień. Jedyna przerwa, to w chuście na zakupach. W samochodzie się poddałam i poszedl w ruch mój eko-sreko smoczek - jest mi z tym bardzo źle :/ ale nie bylo wyjścia - młody zanosił się z płaczu, a dzieci jezdza same z tyłu, więc robiło się niebezpiecznie. Po przyjściu do domu znowu ryk. Do teraz. Teraz zasnął przy cycku, a ja się boję ruszyć, żeby go nie obudzić. Obiecuję sobie że bezpośrednio po odkarmieniu delikwenta zgłaszam się z wnioskiem o sanatorium i wybywam na 3 tygodnie SAMA. O!

A jaki to smok ? Pokaz :)

Do góry