reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Czekam na wyniki. Po 20ej jak ściągnę mleko to pójdę do nich. Może się poprzytulam z Mateuszem, bo jeszcze dziś nie miałam okazji.
Sorki, że nie jestem na bieżąco z wątkiem.
Wspieram Was i kibcuję.
Głowę mam nabitą czym innym.tu nie ma laktatora do wypożyczenia. Ściągam przez 30 minut 10ml i tak pilnuję odciągania co 3 godziny. A to wizyta, non stop mi mierzą ciśnienie, bo mam od cc wysokie.
A to badania mi robią, to młodemu.
Mąż przychodzi to muszę do niego wyjść, bo nie wpuszczają na salę. Dziś też była u mnie córka i moja siostra pielęgniarka.
Za każdym razem zanoszę małemu mleko i tak leci.
A elektryczny kupić na szybko? Niech mąż apteki obejdzie, zawsze to szybciej, wygodniej i wydaje mi się, że więcej mleka

reklama
Czekam na wyniki. Po 20ej jak ściągnę mleko to pójdę do nich. Może się poprzytulam z Mateuszem, bo jeszcze dziś nie miałam okazji.
Sorki, że nie jestem na bieżąco z wątkiem.
Wspieram Was i kibcuję.
Głowę mam nabitą czym innym.tu nie ma laktatora do wypożyczenia. Ściągam przez 30 minut 10ml i tak pilnuję odciągania co 3 godziny. A to wizyta, non stop mi mierzą ciśnienie, bo mam od cc wysokie.
A to badania mi robią, to młodemu.
Mąż przychodzi to muszę do niego wyjść, bo nie wpuszczają na salę. Dziś też była u mnie córka i moja siostra pielęgniarka.
Za każdym razem zanoszę małemu mleko i tak leci.

Dociagasz sposobem 7-5-3, on fajnie pobudza laktacje. Z dnia na dzień będzie coraz więcej mleka. Trzymam kciuki za przytulanki.
Ja też miałam po cc wysokie, ale chyba po 10 dniach wszystko się unormowało.

Dociagasz sposobem 7-5-3, on fajnie pobudza laktacje. Z dnia na dzień będzie coraz więcej mleka. Trzymam kciuki za przytulanki.
Ja też miałam po cc wysokie, ale chyba po 10 dniach wszystko się unormowało.
Tak odciągam tym rytmem i stopniowo wzrasta ilość mleka.
U mnie w aptece najtańszy 200zł, może mi córka na allegro zamówi taki za 119zł.
Na razie małemu i tak zostaje z tego, co odciągam.

O kurde to sama będziesz pobierała ?:) nieźle

@emilea no mega się cieszę bo już wiem do czego pracuje. Lubię mieć jakiś widoczny cel na horyzoncie. Może być tak ze moje się zbiorą i zechcą przyjść na świat wcześniej bo to będzie 38+1 wiec całkiem już zaawansowana i donoszona ciąża. Jeśli będą rosły w tym samym tempie to mogą mieć pod 3 kilo:o jakoś ciężko mi to sobie wyobrazić bo już ledwo zipie. U Ciebie będzie poród naturalny ? Ja już tak się nastawiłam na cesarkę ze jakby mi kazali próbować to bym się chyba popłakała.

Moje obydwie ulozone posladkowo więc liczę tylko na cesarke, naturalnego sobie nie wyobrażam:no: nawet jakbym byla w pojedynczej to bym poszla na cc bo zawsze odczuwalam mega strach przed naturlanym:eek: Także mam nadzieje ze nikt mi nie kaze rodzic naturalnie bo uciekne!!!!!:o:o
Moje we wtorek ważyły 2 i 2,5kg, brzuch juz mam taki naciągnięty, mam wrażenie, że pękne za moment :-D tez sapie jak słoń i ledwo chodze, najgorzej dokucza mi zespół cieśni nadgarstka - mam palce zdrętwiałe cały dzień:dry: Co tydzien chodzę na usg i przybierają ok 200 - 300g. Szok...
Żyję nadzieją, że gwiazdeczki zechcą wyjść wcześniej niż w 40 tc:szok: We wtorek znowu wizyta. Pewnie też do 3 kg dobiją do porodu. No ale juz coraz blizej :-) :):-) :):-) :):-) :)

nic trudnego, w razie co umylam sie cala :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: lusterko w ruch i oo
udowodnione naukowo jest ze wymaz pobrany samemu jest rownie wiarygodny, trzeba przestrzegac tylko zasad.

a wiesz ze ogladalam porod blizniakow:) i na dodatek chyba wszyscy byli przy tym porodzie ,,cala rodzna hahaha ...lezala nago calkiem nago:) niezle co:rofl2:
wiem jak to jest jak sie czlek juz nastawi:)
Ja nie wątpię ze sama dasz radę tylko nie widziezialam ze taka opcja istnieje :) chociaż powiem Ci szczerze ze ja już ledwo luteinę wciskam wiec pewnie niezłe akrobacje bym musiała odstawić :D

Na moim porodzie będzie ponoć 10 albo 12 osób :) tyle liczy cała obsługa do cc bliźniaków, wiec już i tak sporo osób mnie zobaczy obnażona. Pocieszam się ze i tak głównie ich interesować będą moje bebechy a nie wielkie uda itp heheh

@emilea nie no to jasne ze cc, pośladkowo to nawet pojedynczej rodzic nie dają jak pierwsza chyba. Ja to to nie wiem co te nasze dzieci :) moje tez tak po 200 gr conajmniej tygodniowo a w brzuchu coraz mniej miejsca. Ostatnio znów mnie zaczęły nawiedzać myśli jak ja będę wyglądać po tej ciąży i ile mi jeszcze ten brzuch rozciągnie ... no ale wiadomo to już ze tak powiem drugi priorytet po dzieciach/.

reklama
Ja nie planuję dziś urodzić :)
podczas mojej cesarki było okolo 5 osób, potem dołączyli neonatolodzy, ja patrzyłam w jeden punkt i słuchałam ekg, żeby wiedzieć, czy jeszcze żyje ..:D:D:D
Tak zupełnie poważnie, po wyszarpaniu dziecka nic nie słyszałam, nie wiedziałam co się dzieje, mam nadzieje, ze tym razem personel zauważy moja obecność :)

Do góry