reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Najważniejsze aby się udalo. A mogę się Ciebie o coś zapytać bo pisałaś o bakterii candida. Jak miałaś badania to wyszły ci pojedyncze kolonie?

Najważniejsze aby się udalo. A mogę się Ciebie o coś zapytać bo pisałaś o bakterii candida. Jak miałaś badania to wyszły ci pojedyncze kolonie?
Mąż miał badanie spermy w tym kierunku, a ja byłam solidarnie z nim leczona antybiotykami. Teraz czekamy na wynik :) I zamówiłam mu selen z cynkiem. Niech trochę pobierze, żeby podbudować nasienie. Ładnie będzie łykał jedną tabletkę dziennie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Czyli to mówienie lekarzy, że trzeba odczekać pół roku z kolejną ciążą to nieprawda? Pewnie zależy jak macica się regeneruje po zabiegu, ciekawe jak będzie u mnie. [emoji17] Dostałam już pierwszą miesiączkę, beta spadła do zera.
Tyle, że ja miałam zakażenie wewnątrzmaciczne, ciążę poroniłam w 18 tygodniu plus zabieg [emoji17] ciekawe ile będę musiała czekać. Teraz w styczniu kolejna wizyta u lekarza, ciekawe jak w środku będzie wyglądać wszystko

Któraś z Was nie odczekała te pół roku i zaszła szybciej i było wszystko w porządku w kolejnej ciąży? U mnie zawiniło tylko zakażenie [emoji17] i zaniedbanie lekarzy bo nikt nie wykrył. Tak nie miałam problemu z ciążą, nie potrzebowałam nawet progesteronu bo miałam bardzo ładny.

Czyli to mówienie lekarzy, że trzeba odczekać pół roku z kolejną ciążą to nieprawda? Pewnie zależy jak macica się regeneruje po zabiegu, ciekawe jak będzie u mnie. [emoji17] Dostałam już pierwszą miesiączkę, beta spadła do zera.
Tyle, że ja miałam zakażenie wewnątrzmaciczne, ciążę poroniłam w 18 tygodniu plus zabieg [emoji17] ciekawe ile będę musiała czekać. Teraz w styczniu kolejna wizyta u lekarza, ciekawe jak w środku będzie wyglądać wszystko

Któraś z Was nie odczekała te pół roku i zaszła szybciej i było wszystko w porządku w kolejnej ciąży? U mnie zawiniło tylko zakażenie [emoji17] i zaniedbanie lekarzy bo nikt nie wykrył. Tak nie miałam problemu z ciążą, nie potrzebowałam nawet progesteronu bo miałam bardzo ładny.
Moim zdaniem pół roku to dla psychiki. Przecież kobiety 3-4 miesiące po porodzie zachodzą w kolejną ciążę... Ja bym nie czekała. Poczekałabym do pierwszej @... Szkoda czasu czekać pół roku...

@Malaga00 w styczniu lekarz na USG powie ci czy wszystko się wygoilo. Wtedy podpytaj czy akurat musi być pół roku bo może każe odczekać z dwa góra trzy cykle i da zielone światło.
@Dagmarka1991 u mnie wyszło z wymazu bakteria candida ale pojedyncze kolonie. Mój ginekolog powiedział że to normalne występujące bakterie w tak nie wielkiej ilości. Musiałam jakoś załapać po poronieniu. Ale wszystko przeszło. Korzystaj z mydełka biały jeleń

Moim zdaniem pół roku to dla psychiki. Przecież kobiety 3-4 miesiące po porodzie zachodzą w kolejną ciążę... Ja bym nie czekała. Poczekałabym do pierwszej @... Szkoda czasu czekać pół roku...
Pewnie tak jest właśnie.
Dokładnie poród a poronienie na takim etapie to jednak co innego. Przecież po porodzie trzeba napewno odczekać więcej a właśnie zachodzą od razu w ciążę.
Ja właśnie dostałam pierwszą miesiączkę. Miałam już owulacje i zaczęłam pierwszy cykl.

@Malaga00 w styczniu lekarz na USG powie ci czy wszystko się wygoilo. Wtedy podpytaj czy akurat musi być pół roku bo może każe odczekać z dwa góra trzy cykle i da zielone światło.
@Dagmarka1991 u mnie wyszło z wymazu bakteria candida ale pojedyncze kolonie. Mój ginekolog powiedział że to normalne występujące bakterie w tak nie wielkiej ilości. Musiałam jakoś załapać po poronieniu. Ale wszystko przeszło. Korzystaj z mydełka biały jeleń
Niedawno kupiłam sobie preparat do higieny intymnej na literkę G się nazywa... Już nie chce mi się iść sprawdzać nazwy... Zapewnia też prawidłowe PH pochwy.
A propos PH: mąż miał sprawdzane PH nasienia: wyszło prawidłowe.

reklama
Tak wiem dowiem się 3 stycznia jak w środku wygląda [emoji17] Może długo nie będę musiała czekać. Mimo, że boję się kolejnej ciąży ale bardzo bym chciała zajść ponownie [emoji17] Tym razem pod opieką lekarza z kliniki. I tym razem będę jeździć do innego szpitala... Poza tym mam nadzieję, że lekarze będą patrzeć inaczej na mnie z racji tej straty i zakażenia które miałam. Trochę i tak bałabym się zajść w najbliższych miesiącach przez to zakażenie bo nie wiem jak macica się zmieniła przez to i przez zabieg czy nie zagrozi to znowu dziecku

Do góry