Gratuluję Kinderka!!
Ja już po usgjest dzidziuś, serduszko pieknie bije termin na 15.03.2020 [emoji3]Zobacz załącznik 1006201
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja już po usgjest dzidziuś, serduszko pieknie bije termin na 15.03.2020 [emoji3]Zobacz załącznik 1006201
Teraz jak czyta się w Internecie listę badań to piszą że powinno się robić. Mój lekarz nie wspomniał o tym, że trzeba.Nie, w ciąży wręcz nie zaleca się, nawet lekarz nie bada, bo są obolałe tzn tak było jakieś 6 lat temu [emoji6]
Ja będę robić w październiku bo i tak jestem pod opieką onkologa.Dziewczyny robiłyście już USG piersi w ciąży?
Robiłam w czerwcu przed ciążą. Od początku roku chyba jest obowiązkowe w ciąży usg piersi ciekawe czy mi zalicza to z czerwca.Dziewczyny robiłyście już USG piersi w ciąży?
Ja czytam "W oczekiwaniu na dziecko" jednak moim zdaniem dużo jest tam informacji które nie dotyczą polskich realiów, jeżeli chodzi o opiekę w trakcie ciąży. A jeżeli chodzi o rozwój dzidziusia, co zrobić jak coś nas niepokoi bardzo dużo wyjaśnia i jest dobrze opisane. Jest tam również dużo o diecie w ciąży i dział dla przyszłych tatusiówCzytacie jakies książki o ciąży lub macierzyństwie albo macie zamiar? Jesli tak to jakie?
Zaleca sie, oczywiście na NFZ nie zrobi, ale prywatny zawsze. Większe prawdopodobieństwo raka piersi, gdzieś w jakimś artykule czytałam, że właśnie kobiety przez ból nie robią podczas karmienia też o później strach bo coś wychodzi nie tak...Nie, w ciąży wręcz nie zaleca się, nawet lekarz nie bada, bo są obolałe tzn tak było jakieś 6 lat temu [emoji6]
ja juz robilam , ale ja mam mame po raku zlosliwym piersi i profilaktycznie co pol roku kontroluje swojego łagodnego guzka. alurat mialam termin tydzien temu, ale wg najnowszych badan w ciazy wrecz powinno sie skontrolowac piersi, na pewno warto bo badanie nie jest szkodliwe. A jesli ktos wczesniej nie robil usg to tym bardziej (!) Piersi moze i obolale ale usg nie jest az tak dyrastycznym badaniemDziewczyny robiłyście już USG piersi w ciąży?
Kurcze ale serio w poprzednich ciążach lekarz mi mówił że mam sama badać piersi przez okres ciąży na ile dam radę, bo nie chce sprawiać dodatkowego bólu, jak to się wszystko zmieniło...Zaleca sie, oczywiście na NFZ nie zrobi, ale prywatny zawsze. Większe prawdopodobieństwo raka piersi, gdzieś w jakimś artykule czytałam, że właśnie kobiety przez ból nie robią podczas karmienia też o później strach bo coś wychodzi nie tak...