reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Jeszcze pytanie do dziewczyn, które mierzyły temp. Kilka dni temu mierze sobie rano w ustach, wynik bardzo niski, to stwierdziłam, ze zmierzę raz jeszcze, a potem jeszcze raz. Za każdym razem miałam inny wynik. to wina termometru? Mam microlife od 2 lat, może powinnam kupić nowy? czy tez może powinnam po pierwszym zmierzeniu nie sprawdzać kolejny raz?
Pomiary powtórzone są zwykle "od czapy". Przy mierzeniu w ustach trzeba pamiętać o tym samym miejscu przez cały cykl. Ja wkładam zawsze w ten sam dołek pod językiem przy wędzidelku. Możesz tez spróbować wymienić baterię.

reklama
Jeszcze pytanie do dziewczyn, które mierzyły temp. Kilka dni temu mierze sobie rano w ustach, wynik bardzo niski, to stwierdziłam, ze zmierzę raz jeszcze, a potem jeszcze raz. Za każdym razem miałam inny wynik. to wina termometru? Mam microlife od 2 lat, może powinnam kupić nowy? czy tez może powinnam po pierwszym zmierzeniu nie sprawdzać kolejny raz?
A mierzyłaś dokładnie w tym samym miejscu?
Może być tak, że przesuniesz termometr w buzi i już będzie inna temepratura. Np na środku pod językiem a w okolicach policzka może być różnicy chyba nawet pół stopnia, z tego co pamiętam.
Mierz raz, od razu po przebudzeniu. 😉

Dokładnie. Jest przegroda, stąd dwie macice.
Czy któraś z Was jest posiadaczką wadliwej macicy (jednorożność, dwurożność, macica podwójna) i z tego tytułu najprawdopodobniej już poroniła?
Na moim wypisie ze szpitala po histeroskopii mam info, ze moja macica ma kształt jak przy dwudrożnej, wiec możliwe, ze ja mam dwuroznosc. Tyle ze myślałam, ze taka histeroskopia to potwierdzi, a lekarz twiedzi, ze tylko tak wyglada i to niepewne (?) Jestem po 2 poronieniach i ciąży biochemicznej

@mohaaa temperaturę mierzymy tylko raz, tuż po przebudzeniu, bez wstawania z łóżka. Jak mam być szczera najdokładniejsze będzie mierzenie temperatury w pochwie. Również mam termometr owulacyjny microlife i powiem Ci, że ponad 10lat temu jak starałam się o syna, to nigdy nie wyłapywał mi skoku temperatury. Mierzenie temperatury w ustach okazało się zupełnie bezcelowe.
A i temperaturę miałam w okolicy 35,1 stopni 😆
Chyba w kolejnym cyklu zmienię miejsce pomiaru 😅 u mnie codziennie powyżej 36’
A mierzyłaś dokładnie w tym samym miejscu?
Może być tak, że przesuniesz termometr w buzi i już będzie inna temepratura. Np na środku pod językiem a w okolicach policzka może być różnicy chyba nawet pół stopnia, z tego co pamiętam.
Mierz raz, od razu po przebudzeniu. 😉
No właśnie xD mierze pod językiem, ale czasem termometr się przesunie, wiadomo...

Po poronieniu miałam owulacje, teraz w kolejnym cyklu coś poszło nie tak ;)
Ale to że w pierwszym cyklu po poronieniu było widać że owu masz nie oznacza że owu masz w każdym cyklu. To nie jest takie proste i logiczne jak by się wydawało. Nasze organizmy są tak skomplikowane ze czasami nie nadążam. @aga.i.nieszka kiedyś wspominała ze testy owu jak ma pozytywne to w ten sam dzień ma owu teraz po poronieniu jak dobrze pamiętam też miała piękny pozytyw a owu nie miała. (to tylko taki przykład).

@mohaaa musisz pilnować w takim razie konkretnego miejsca. Ja zawsze na środku, pod językiem. Bardzo uważałam żeby termometr się nie przesuwał i żeby miejsce pomiaru było zawsze to samo.

reklama
@młoda1994 ehh faceci to uparci są. Może zmiana suplementów poprawi wyniki. Trzymam kciuki [emoji3590]

A Ty jak się czujesz? Byłaś już u diabetologa?
Nie ma nigdzie terminów [emoji2368] szukam dalej. Czuję się dobrze a samopoczucie poprawiło się jeszcze bardziej od kad zażywam berberyne. Od paru dni głowa mnie boli. Czekam na okres bo nadal go nie mam [emoji2356] ale czekam. W czerwcu przyszedł okres na 15 dzień po odstawieniu leków na wywołanie okresu. Także jeszcze mam parę dni.

Wstrzymaliśmy starania na minimum 2 lata zobaczymy co będzie później ale nastawiam się że będziemy małżeństwem bezdzietnym.

Do góry