reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Już bez przesady, ten wirus to chyba nie jest jakiś czarodziej. Nie dość, że nie wiemy, czy to w ogóle jest koronawirus, to ja nie mam żadnych objawów i praktycznie żadnego kontaktu z chłopakiem, a jak już musimy być w jednym pomieszczeniu to w maseczkach, a do tego i ja i lekarka (tak zakładam)stosujemy wszystkie metody ochrony, czyli maseczka, dezynfekcja rąk, dystans itd. Myślę, że już niejedna pacjentka w o wiele gorszej sytuacji do niej przyszła. Większe prawdopodobieństwo, że tfu tfu odpukać złapię coś po drodze w autobusie, czy tramwaju (a mam do niej kawał drogi) od ludzi bez maseczek... Także uprzedzenie lekarki zmieni jedynie to, że mogą mnie nie przyjąć, będę się stresować i zaszkodzę dziecku, a ostatecznie i tak pojadę pewnie na izbę przyjęć. Zresztą nawet rodzinny chłopakowi powiedział, że do czasu wyniku testu może wychodzić :o, także widzisz jakie jest podejście - oczywiście nigdzie wychodzić nie zamierza. Spokojnie, jestem odpowiedzialna w przeciwieństwie do naprawdę wielu ludzi, jak tak patrzę.

O widzisz, skopała, a u mnie do kopniaków to jeszcze daleko, stąd brak pewności, że to co uda mi się poczuć, to dzidziuś :( Ja też się dziś ucieszyłam, no ale poza tą jednorazową akcją, to nie daje więcej znać :( Także ta wizyta jest mi teraz bardzo potrzebna, mam nadzieję, że tylko w celu uspokojenia.
Jak tam maluszek sie rusza? Udalo sie z wizyta?

reklama
Jak tam maluszek sie rusza? Udalo sie z wizyta?
Zrezygnowałam w końcu po 2h dzwonienia tam i odbijania się od zajętego albo wolnego, ale nieodebranego, i tak pewnie by mnie nie przyjęła tak z marszu, szczególnie, że dziś maluszek więcej się rusza, więc myślę, że wszystko ok :) Pewnie ten covidowy stres tak samo jak na mnie, tak i na niego wpłynął. Oby do przyszłego tygodnia, może chłopak będzie miał wynik negatywny i nie będę musiała odwoływać. Chociaż badania krwi zrobiłam i nie jest za różowo, morfologia niby w miarę (hemoglobina wzrosła, ale erytrocyty ciut spadły no i leukocyty mam minimalnie powyżej normy, chociaż w tej normie ciążowej się mieszczą - niecałe 11 mam), ale żelazo znów spadło poniżej normy, więc wracam do 2 tabletek dziennie :(

Niee, dużo dziewczyn udziela się na forum tutaj :) Niestety dziewczyny które zaczęły się za późno udzielać z różnych powodów tutaj - nie zostały przyjęte do tej grupy zamkniętej :) Więc jakaś tam garstka napewno została tutaj :D

Zrezygnowałam w końcu po 2h dzwonienia tam i odbijania się od zajętego albo wolnego, ale nieodebranego, i tak pewnie by mnie nie przyjęła tak z marszu, szczególnie, że dziś maluszek więcej się rusza, więc myślę, że wszystko ok :) Pewnie ten covidowy stres tak samo jak na mnie, tak i na niego wpłynął. Oby do przyszłego tygodnia, może chłopak będzie miał wynik negatywny i nie będę musiała odwoływać. Chociaż badania krwi zrobiłam i nie jest za różowo, morfologia niby w miarę (hemoglobina wzrosła, ale erytrocyty ciut spadły no i leukocyty mam minimalnie powyżej normy, chociaż w tej normie ciążowej się mieszczą - niecałe 11 mam), ale żelazo znów spadło poniżej normy, więc wracam do 2 tabletek dziennie :(
Hey ☺
Kidyś Ci pisałam że biore te żelazo, 2x dziennie, wybrałam 3 opakowania, 1,5 tyg robiłam badania i morfologia wyszła super jak nigdy przedtem 😊
Trzeba pamiętać że teraz głównie dziecko wyciąga z nas witaminy i składniki odżywcze, , dlatego tak potrzebujemy dodatkowych witamin a nie zawsze jesteśmy w stanie zapewnić z jedzenia 😉

Dziewczyny jak tam Wasze przygotowania wyprawki ? :D
U nas już prawie wszystko gotowe ;p Pokoik prawie gotowy, wózek odebrany, walizka przyszła :D
Drobna wyprawka prawie też w całości skompletowana - niedługo drzwi od otwierania kurierom się zaczną psuć :D
Zostały tylko drobne rzeczy typu pampersy, chusteczki, jakieś ubranka no i garderoba dla mnie - biustonosze itp itd.
Resztę wyprawki zamierzam skompletować w styczniu, żeby przed świętami mieć trochę zapasu w budżecie:D

reklama
Dziewczyny jak tam Wasze przygotowania wyprawki ? :D
U nas już prawie wszystko gotowe ;p Pokoik prawie gotowy, wózek odebrany, walizka przyszła :D
Drobna wyprawka prawie też w całości skompletowana - niedługo drzwi od otwierania kurierom się zaczną psuć :D
Zostały tylko drobne rzeczy typu pampersy, chusteczki, jakieś ubranka no i garderoba dla mnie - biustonosze itp itd.
Resztę wyprawki zamierzam skompletować w styczniu, żeby przed świętami mieć trochę zapasu w budżecie:D

No ja juz mam wozek, lozeczko, przewijak. Takie większe rzeczy. Ubranka tez juz wszystkie i rowniez mi walizka przyszła 😀 staniki sobie juz kupilam dwa, ale chyba bedzie konieczne kupic wieksze pozniej xD koszule do szpitala/karmienia tez przyszły. Jeszcze nie mam nic jesli chodzi o pampersy, podklady i inne takie plus kosmetyczne rzeczy. Teraz tylko wszystko wyprac, wyprasowac i przygotowac :)
My remontujemy nowe mieszkanie od podstaw, więc moze ja styczeń zdazymy jak dobrze pojdzie. Narazie mieszkamy na wynajętym, i tu wszystkie rzeczy trzymamy więc do pokoiku urzadzenia jeszcze kawalek drogi.

Do góry